MZ nie pali ??? HELP
• Strona 1 z 1
MZ nie pali ??? HELP
MZ TS 250: nie od niedawna wszystko cacy iskra-super prad jest a nie chce zapalic???
czasami zapali nie wejdzie na obroty gasnie ??? A z rury wydechowej paliwo sie lejeeee.... sciagnolem tlumik i tez nic nie pomaga (myslalem ze zapchany) DESPERACJA!!! niedawno czyscilem komore spalania a przy tankowaniu zdaje mi sie ze uzylem za duzo oleju ale juz dolalem czystej benzynki zatelepalem i dalej nie pali...............???

-
nurser102 - Świeżak
ALE ZAPLONU NIE PRZESTAWIALEM TAK KONKRETNIE I WSZYSTKO BYLO GIT
A JAKI JEST DOKLADNY STOSUNEK OLEJU DO WACHY DLA MZ bo ja leje 10 ml/ litr czasami mniej. a jak 10 i kopci to dolewam czystej wachy.

-
nurser102 - Świeżak
A ja miałem identyczną sytuację przy simku. Jak zapalił to nie chciał na obroty wejść. Przyczyną był zablokowany pływak(zalewał się)
Sprubuj go zapalić na zakręconym kraniku jak będzie obroty łapał to wymień świecę i ustaw pływak(albo odblokuj)
Może dysza się odkręciła???
Bo jak się wacha leje to albo zapłon, albo gaźnik.
Sprawdź gaźnik, a jak go zrobisz to podaj przyczynę awarii.
POZDRO!!!!!

Sprubuj go zapalić na zakręconym kraniku jak będzie obroty łapał to wymień świecę i ustaw pływak(albo odblokuj)
Może dysza się odkręciła???
Bo jak się wacha leje to albo zapłon, albo gaźnik.

Sprawdź gaźnik, a jak go zrobisz to podaj przyczynę awarii.
POZDRO!!!!!

-
krzychu8463 - Świeżak
no to oleju lejesz za mało :/ na korku powinno być napisane że 1:50 czyli na jeden litr oleju 50 litrów paliwa, z tego wychodzi że na jeden litr paliwa leje się 20ml =] (na 5 litrów setke
)
a co do odpalania, to faktyczniemoże być że zalewa Ci go w jakiś sposób przez gaźnik, albo co gorsze (ale to sprawdź po gaźniku) simering pod koszem sprzęgłowym jest wyjechany i może zasysać Ci olej z silnika do cylindra :/

a co do odpalania, to faktyczniemoże być że zalewa Ci go w jakiś sposób przez gaźnik, albo co gorsze (ale to sprawdź po gaźniku) simering pod koszem sprzęgłowym jest wyjechany i może zasysać Ci olej z silnika do cylindra :/
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
dzieki bunny masz u mnie TAAAAAKIE piwo!!!!!!!!!! to byl zaplon. a reszcie dziekuje za poswiecenie gdyby nie wy to bym z chyba doszukiwal sie przeciekow z silnika <rozkrecanie>
wlasnie wyjechalem w deszcz w koszulce bez tlumika heh co za przedstawienie
a zaraz po na neta...dziekoweczki

-
nurser102 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości