Zobacz wÄ…tek - Problem elektryki rozwiÄ…zany :D
NAS Analytics TAG

Problem elektryki rozwiÄ…zany :D

i inne małe pojemności
_________

Problem elektryki rozwiÄ…zany :D

Postprzez Bostorn » 23/2/2008, 14:13

Haaa dzisiaj wziołem się za pucowanie sprzętu i do bawienia sie przy kabelkach

niedawno pewien kolega podpowiedział mi zeby sprawdzic bezpiecznik
- przypomnijmy ze miałem taki problem ze mi wszystkie kontrolki swieciły niezaleznie od tego czy byl zimny czy cieply migacze mialy za male napiecie itp prąd szedł z pradnicy

otóż była to wina bezpiecnzika i kabla + który był poszarpany w 2 miejscach i musiało dojsc do zwarcia tak więc będe musiał poodcinac kabelki zamontowac nowe końcówki i wsio rybka :D

a co do chamulca przedniego nie wiecie może co zrobic aby go odpowietrzyc?? tzn odpowietrzalem go z 1h ale nic z tego :/ pompka za mało podawała plynu jak by była popsuta a przed wymianą klocków działało all jak nalezy tylko tyroszke mocno trzeba było na klamke cisnąc :/

trzeba nowÄ… kupowac czy co??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez Landryss25 » 23/2/2008, 14:30

Więc miałem rację że to bezpiecznik :D
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 23/2/2008, 14:43

ooo jest moj kolega nooo :D miałes racje :PP
a ja sie zamartwiałem ze mi cos sie zjebało :/ ale to była wina kabli.. gdzies musialo na + do spiecia dojsc moze przez wode a moze przez cos innego bo so poszarpane w 3 2 miejscach musze powymieniac koncowki od bezpiecznika i od akumulatora w tych miejscach wygląda to tragicznie :/
Bostorn
Moderator

Postprzez Landryss25 » 23/2/2008, 14:52

Heh ja zmieniałem całą instalację oświetlenia bo wszystkie kable były poprzecierane i cały czas się coś przepalało albo robiło się zwarcie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 23/2/2008, 15:34

ehhh :/ :P przesrane.. z tym :( no ale powoli motorek dochodzi do 100% sprawnosci ;p jeszcze tylko hamulec przedni rejestracja czyszczenie i odblokowanie gaźnika i korzystamy z zycia :PP
Bostorn
Moderator

Postprzez mastero33 » 23/2/2008, 18:03

Bo musisz odkrecic dekielek od hamulca,zakladasz na odpowietrznik rurke ok 30cm i odkrecasz delikatnie,bo jak mocniej odkrecisz to mimo ze bedziesz popowal i bedizesz widzial ze pecherzyki powietrz leca to i tak bokiem bedzie ci bralo powietrze,a jak nie jestes pewien czy leci bokiem to dokrec do konca,i potem pompujac delikatnie odkrecaj i jak zobaczysz pierwszy pecherzyk to nie odkrecaj wiecej!oczywiscie trzeba pamietac zeby dolewac pplynu do zbiorniczka:)
Gorzej jak masz opilki metalu w ukladzie;/ja tak mialem i wygladalo to tak ze cienko hamowal i plyn robil sie taki jasno-szary.Trzeba bylo wszystko rozbierac i takie tam pierdoly...alle sie udalo:)
mastero33
Bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê