jakie motocykle sprzedaja sie w Polsce najlepiej
• Strona 1 z 1
jakie motocykle sprzedaja sie w Polsce najlepiej
HEJ
zamierzam rozkręcić firmę sprowadzającą używane motocykle z Niemiec.
zastanawiam sie co sprzedaje sie najlepiej jakie motocykle sa najbardziej poszukiwane przez polskich motocyklistów.
Macie poza tym jakies wskazowki co i jak??
z góry dziękuje
zamierzam rozkręcić firmę sprowadzającą używane motocykle z Niemiec.
zastanawiam sie co sprzedaje sie najlepiej jakie motocykle sa najbardziej poszukiwane przez polskich motocyklistów.
Macie poza tym jakies wskazowki co i jak??

z góry dziękuje
- maniuslwa
- Świeżak
w niemczech juz nie tak latwo znalezc motocykl za taka cene, by z transportem itp cos wiecej zarobic.jak dla mnie juz naprawde malo oplacalne.a co do motocykli to z pewnoscia f4, b6.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Wg marcowego motocykla najlepiej sprzedają się yamahy.
Chodzi oczywiście o nowe moto.
A używane to chyba tanie,zadbane z małym przebiegem.
No i oczywiście bezwypadkowe
Chodzi oczywiście o nowe moto.
A używane to chyba tanie,zadbane z małym przebiegem.
No i oczywiście bezwypadkowe

www.kiteclub.pl | transalp xl650v | | ALOHA
-
kargul - Świeżak
spazz napisał(a):najlepiej sprzedaja sie podszykowane szroty po dzwonach. na allegro jest ich pelno.
co ty gadasz one wszystkie są po małym szlifie/parkingówce, używane turystycznie przez starszą kobietę... a i przebieg nie może przekraczać 33tys. km bo po tylu km to już zajeżdżone trupy... oczywiście wszystkie muszą być po świeżo zrobionym serwisie... i lakier musi być oryginalny...
jak zamieścisz w ogłoszeniu te wszystkie bzdury to sprzedasz nawet dwa tyły zespawane razem...
ale po kilku dniach możesz już mieć kogoś na sumieniu...
ps. najlepiej i tak sprzedają się moto warte swojej ceny, takie po których widać że ktoś na nich jeździł i z realnym przebiegiem... bo chyba nikt kto się choć minimalnie orientuje w temacie motocykli nie uwierzy w 12 letnią CBR 900, nigdy nie katowaną z przebiegiem 28tys. km...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
wedlug danych jeszcze z konca roku 2007 najlepiej sprzedajacym sie motocyklem (jako nowy) w Polsce zostala YAMAHA YBR 125. Zaraz za nia plasowal sie FZ6 Fazer. Ciagle olbrzymie wziecie maja wszelkiego rodzaju skutery.
Mysle, ze najlepsza inwestycja sa stare dobrze sprawdzone konstrukcje typu GSXR600/750/1000, CBR600-900 czy YZF R6-R1.
Niestety musze ci powiedziec, ze przy obecnym kursie zlotego a takze przy nowych przepisach, ktore weszly w zycie z poczatkiem tego roku ten interes przestaje byc oplacalny i moze przysporzyc ci wiecej problemow niz to warte.
Mysle, ze najlepsza inwestycja sa stare dobrze sprawdzone konstrukcje typu GSXR600/750/1000, CBR600-900 czy YZF R6-R1.
Niestety musze ci powiedziec, ze przy obecnym kursie zlotego a takze przy nowych przepisach, ktore weszly w zycie z poczatkiem tego roku ten interes przestaje byc oplacalny i moze przysporzyc ci wiecej problemow niz to warte.
Ostatnio edytowano 18/2/2008, 20:10 przez elco, łącznie edytowano 3 razy
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
najlepiej sprzedaj sie "okazje" czyli motocykle ktore moja zanizona cene:) oczywiscie mozna trafic na kolesia ktory ma mniejsza cene bo potrzebuje szybko gotowki ale to jest sporadycznie i to bardzo! zazwyczaj sa to podpicowane szroty 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
elcommendante to chyba dobrze dla nas żemamy mocny złoty . Kupująć motocylk w niemczech za np 3 tys euro na polscie wychodzi jakieś 10,5 tyś a kiedyś było to ponad 12 tyś .
No ale zgadzam sie , opłaca sie , wozic motory z niemiec bo sa w lepszym stanie , często serwisowane , ale nie wiem czy da sie na tym jeszcze zarobić . Jesli oczywiście masz zamiar byc uczciwym sprzedawcą , nie sprzadawaćmotorów po dzwonach i z przekreconymi licznikami .
No ale zgadzam sie , opłaca sie , wozic motory z niemiec bo sa w lepszym stanie , często serwisowane , ale nie wiem czy da sie na tym jeszcze zarobić . Jesli oczywiście masz zamiar byc uczciwym sprzedawcą , nie sprzadawaćmotorów po dzwonach i z przekreconymi licznikami .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
w niemczech juz zaczyna robic sie dzadostwo ..... turki jakies machlojki motocykle z wloch sprowadzone przez turka i sprzedane w berlinie itp itd najlepiej kupic zarejestrowany w polsce i takie jest moje zdanie
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
dambandit z jednej strony to dobrze z drugiej zle. Oczywiscie z perspektywy kupujacego jest to duzy plus, natomiast sprzedajacy w tym momencie niestety troche straci (patrzac chocby na koszty transportu, ktore trzeba przeliczac w rodzimej walucie oraz kursy wymiany walut). Dodatkowo silny zloty ciagnie za soba inflacje, a tym samym wszelkie podwyzki.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ja zdaje sobie sprawe że to ma plusy i minusy . Ale co do kupowania za granica są tyko zalety . Po wakacjach być moze zmienie samochów i biore tylko pod uwage przywiezienie auta z niemiec .
Nalepiej było by kupowac w polsce , bo po co jezdzić po zachodnich sasiadach , paliwo czas i wogóle . Ale w polsce czasami nie ma z czego wybrać . Gdy szukałem w pażdzierniuku w polsce moto za około 12 tyś naprawde ciezko było coś znaleść w dobrym stanie , nie po dzwonie . W niemczech nie było z tym problemu . Własciciel sam zaproponował kontrole w serwisie . Kupiłem juz swoje drugie moto z niemiec i naprawde nie załuje .
Nalepiej było by kupowac w polsce , bo po co jezdzić po zachodnich sasiadach , paliwo czas i wogóle . Ale w polsce czasami nie ma z czego wybrać . Gdy szukałem w pażdzierniuku w polsce moto za około 12 tyś naprawde ciezko było coś znaleść w dobrym stanie , nie po dzwonie . W niemczech nie było z tym problemu . Własciciel sam zaproponował kontrole w serwisie . Kupiłem juz swoje drugie moto z niemiec i naprawde nie załuje .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
no fakt faktem zaczynamy, ze tak powiem coraz bardziej sie cywilizowac. Kazdemu zalezy, zeby samochod czy tez motocykl, ktory sie kupuje byl w jak najlepszym stanie, byl regularnie serwisowany i nie byl np. malowany. Tradycyjne, niedzielne wielkie gieldy juz nie sa tym czym pamietam jezdzac tam jako dzieciak. Szczerze powiedziawszy, ze gdy ja cos kupuje to nie wybieram sie na zadna gielde tylko szukam czegos po prywatnych ogloszeniach, a kiedy pomysly sie koncza szukam czegos za granica.
Wracajac do tematu dalej trzymam sie zdania, ze interes zwiazany z masowym sciaganiem pojazdow do Polski przestaje byc niestety oplacalny.
Wracajac do tematu dalej trzymam sie zdania, ze interes zwiazany z masowym sciaganiem pojazdow do Polski przestaje byc niestety oplacalny.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Od pewnego czasu przygadam się temu sklepowi kupował ktoś z was w tym sklepie ?
http://motogryf.pl/index.php?filename=art_00402&lang=pl
Czy motory są tam godne uwagi za taką cenę ??
Najbardziej interesuje mnie
Honda
CBR 600
1997r 10700Pln
Nie chciałem zakładać nowego tematu
http://motogryf.pl/index.php?filename=art_00402&lang=pl
Czy motory są tam godne uwagi za taką cenę ??
Najbardziej interesuje mnie
Honda
CBR 600
1997r 10700Pln
Nie chciałem zakładać nowego tematu
- kraso17
- Świeżak
• Strona 1 z 1