opona a felga...?
• Strona 1 z 1
opona a felga...?
mam takie pytanie...czy felgi w motocyklach są jednakowej szerokości?czy żeby założyć oponke na tył szerokości np. 180 to felga też musi być taka szeroka?
- suzuki rf600
- Świeżak
wiesz co, odpowiem na to pytanie w nietypowy sposób :]
załóż sobie opone 200 od ZX12 :] i będziesz królem prostej na swojej 600setce :] (Acha, a opona będzie przypominała balon taki jak miał kaczor donald w swoim samochodzie
)
załóż sobie opone 200 od ZX12 :] i będziesz królem prostej na swojej 600setce :] (Acha, a opona będzie przypominała balon taki jak miał kaczor donald w swoim samochodzie

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
krótko i na temat, na szeroką oponę musisz mieć szerszą felgę, można nałożyć na węższą felgę ale wtedy to już nie będzie to i z tego co wiem jeżdzi się gówniano bo tylnia opona jest inaczej ułożona niż powinna być. Jeśli się myle to mnie poprawcie
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
No ja uwazam, ze Twoja odpowiedz wcale nie jest "na temat" ale ok. Ja nie wiem jak to dokładnie jest z tym ale moja opona ma 180 a szerokosc felgi +/- to jakies 150. no ale wiesz przynajmniej ze felga nie jest taka szeroka jak sama opona 

lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
ehh nie mówie że felga ma być taka jak opona, mówię tylko że, zakładanie dużo większych laczków na wąskie felgi to bez sensu, nie wiem jak to jest w motorze bo nie sprawdzalem jeszcze ale podam przyklad z którego ja wyszedłem. na standardowe felgi w fieście na której siedziały opony o szerokości 145 założyłęm 205 wygladało jak jazda poduszkowcem stąd potzrebna była zmiana felg na szersze w motozre zapewne jest tak samo
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
http://www.dunlopmotorcycle.com/fitmentguide.asp
Tu możesz zobaczyć rozmiary opon i felg różnych moto.
Tu możesz zobaczyć rozmiary opon i felg różnych moto.
-
gosia - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości