Duuuuży problem z NSR-ką
• Strona 1 z 1
Duuuuży problem z NSR-ką
WITAM serdecznie !!!
Mam Hondę NSR i za razem wielki problem. motorek dobrze pali, ale gdy próbuje wkręcić go na wyższe obroty to muli jakby zaraz miał zgasnąć a w dodatku wydaje charakterystyczne strzały z tłumika. Rzecz powtarza się podczas jazdy, przy wysokich obrotach jest okej, ale zanim wejdzie to przerywa. Czyściłem już gaźnik, wymieniłem dyszę, simeringi na wale, świece ale wciąż to samo. PROSZĘ WAS BARDZO O POMOC
z góry dziękuje
Mam Hondę NSR i za razem wielki problem. motorek dobrze pali, ale gdy próbuje wkręcić go na wyższe obroty to muli jakby zaraz miał zgasnąć a w dodatku wydaje charakterystyczne strzały z tłumika. Rzecz powtarza się podczas jazdy, przy wysokich obrotach jest okej, ale zanim wejdzie to przerywa. Czyściłem już gaźnik, wymieniłem dyszę, simeringi na wale, świece ale wciąż to samo. PROSZĘ WAS BARDZO O POMOC

- ThomasK
- Świeżak
Sprawdz styki przy module i wymien fajke oraz przewód który oriwadzi do swiecy.
Najlepiej jezeli masz mozliwosc to pozycz od kogos moduł zapłonowy i zobacz czy pomoze.
Najlepiej jezeli masz mozliwosc to pozycz od kogos moduł zapłonowy i zobacz czy pomoze.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Jak ja tak miałem to była to wina ,,kończącej" się kompresji. Sprawdź ciśnienie na cylindrze.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
To może cewka. Czy w NSR jest cewkomodół bo nie wiem. Ale możliwe że to może być cewka też.
-
No ale w moto jest i cewka i moduł. Sęk może być też w cewce.
-
mi tak strzelało w mojej dt jak na tankowałem złe paliwo na niesprawdzonej stacji, tzn. była woda w paliwie i ją wystrzelało. Przeważnie zaraz po na tankowaniu bo woda jest lżejsza, zlej trochę paliwa i zobacz czy tak będzie dalej....
warto dodać że 2 miesiące po tem też mi szczelało z tłumika, myślałem że znów woda ale myliłem się. Po 2 kolejnych dniach czekał mnie remont. DT nie miała prawie wcale kompresji...
warto dodać że 2 miesiące po tem też mi szczelało z tłumika, myślałem że znów woda ale myliłem się. Po 2 kolejnych dniach czekał mnie remont. DT nie miała prawie wcale kompresji...
- martin6230i
- Świeżak
Woda jest cięzsza od paliwa
Ja radze dobrze wyregulować gaźnik , pobawic sie z polozeniem iglicy oraz sruba skladu mieszanki . Moja RS podobnie chodzila ,ale wszystko sie da wyregulowac 

Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
tak jak mowi mateusz napewno to wina gaznika i za bogatej mieszanki spruboj wykrecic lekko ta mala srobke na gazniku co z niego NIE wystaje (bez sprezynki) powinno pomoc ... jesli nie to znaczy ze masz slabe iskre lub zrabany modul, cewke, akumulator, alternator jesli tam jest wiec jak widzisz przyczyn moze byc duzoooooooooo
- beta_rr
- Świeżak
- flinston-91
- Świeżak
Flinston nie masz racji . Zawsze sie gaźnik da wyregulować jak jest sprawny
ja od kilku lat juz sam gaźnik zawsze reguluje i jakos nie mialem nigdy problemow z tym . Tylko trzeba troche pojęcia i cierpliwosci miec 

Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości