czy Hondą Rebel 125 można jezdzić na kategori B????
• Strona 2 z 2 • 1, 2
- liquid KaczoR
- Świeżak
na sam dowod ?? niewiem napisale to co sie dowiedzialem na policji niewiem jak wyglada sprawa 50 i dowodu ale skoro twierdzisz ze mozna to sie nie bede sprzeczal
pozdro albo pojade sie zapytac moze znowu trafie na fajnuitka policjantke
lol

dzwieki silnika to moja muzyka honda CBR 600f
-
[zt]michu - Świeżak
Bo zobacz, pojazdy o pojemności >>> do 50cc są traktowane jako motorowery, czyli do jego prowadzenia uprawnia karta motorowerowa. Jednakże po ukończeniu 18 roku życia nie musimy się legitymować taką kartą. Zresztą tu nam wiewior powinien pomóc
, i odpowiedzieć czy tak jest w rzeczywistości. By the way: Kiedy bylem jeszcze malym chłopcem:D postanowiłem zrobić sobie kartę motorowerową, jakież bylo moje zdziwienie, gdy jako 11 latek otrzymałem karte motorowerową
zamiast rowerowej, bo pani pomyliła druki do wypełnienia. Hahahaha

-
gelo007 - Administrator
gelo007 napisał(a):Bo zobacz, pojazdy o pojemności >>> do 50cc są traktowane jako motorowery, czyli do jego prowadzenia uprawnia karta motorowerowa. Jednakże po ukończeniu 18 roku życia nie musimy się legitymować taką kartą. Zresztą tu nam wiewior powinien pomóc, i odpowiedzieć czy tak jest w rzeczywistości.
Pojazdy o pojemności do 50ccm i niezdolne do osiągania prędkości powyżej 45 kmph to są motorowery i faktycznie do kierowania nimi nie są wymagane specjalne uprawnienia, jeśli ma się ukończone 18 lat. Jest to przepis najbardziej nienormalny w całym prawie o ruchu drogowym, bo pozwala wyjechać na ulicę komuś, kto nie ma badego pojęcia o przepisach ruchu drogowego i na najbliższym skrzyżowaniu może zabić siebie i ewentualnie kogoś jeszcze.
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
I do tego Rs 125 stuningowaną na 160 a zarejstrowaną jako motorower
Bo tu Panowie jest Polska i konie biegają po drodze krajowej luzem, więc czemu się dziwić?

Bo tu Panowie jest Polska i konie biegają po drodze krajowej luzem, więc czemu się dziwić?
- liquid KaczoR
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2