Uzywki vs leżaki
• Strona 1 z 1
Uzywki vs leżaki
Witam
na poczatku marca przymierzam sie do wymiany gum w moim sprzeciku ( ZX9R ) i tu mam maly dylemat:
-nowe opony to koszt ok 1200zl ( troszke za drogo jak dla mnie)
- za 300zl mam uzywki w dobrym stanie
-za 500zl mam nowki ale lezaki (ok 2-3 letnie gumy)
i tu pytanie co bysie wy uzytkownicy maszynek byscie wybrali??? nie jezdze na torze raczej street ale czasmi lubie odkrecic... zaznaczam ze kupilem takiego lezaka na przod do mojego ex GSX-a i sobie chawale.... a co Wy o tym myslicie??? pozdrawiam!!!
na poczatku marca przymierzam sie do wymiany gum w moim sprzeciku ( ZX9R ) i tu mam maly dylemat:
-nowe opony to koszt ok 1200zl ( troszke za drogo jak dla mnie)
- za 300zl mam uzywki w dobrym stanie
-za 500zl mam nowki ale lezaki (ok 2-3 letnie gumy)
i tu pytanie co bysie wy uzytkownicy maszynek byscie wybrali??? nie jezdze na torze raczej street ale czasmi lubie odkrecic... zaznaczam ze kupilem takiego lezaka na przod do mojego ex GSX-a i sobie chawale.... a co Wy o tym myslicie??? pozdrawiam!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Jeśli te leżanki nie leżały na słońcu ani nie były niczym przyciśnięte mocno to raczej są dobre.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Ja wychodze z tego zaloznia ze jezeli kupuje motocykl to musi byc mnie stac na eksploatacje.
Jezdzenie motocyklem typu ZX9R na uzywkach czy lezakach troszke dla mnie mija sie z celem.
Niepotrzebny mi jest dodatkowy stres podczas jazdy zwiazany z ew trzymaniem opon.
Adam M.
Jezdzenie motocyklem typu ZX9R na uzywkach czy lezakach troszke dla mnie mija sie z celem.
Niepotrzebny mi jest dodatkowy stres podczas jazdy zwiazany z ew trzymaniem opon.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
ale jaki stres??? z jakim trzepaniem??? a jak Ci opona mam tu na mysli przednia starcza na 2-3sezony??? to tez sie martwisz???? dla mnie najwaznijesze ze nie jest uzywana(chodz uzywki jesli nie maja uszkodzen mechaniczynych to dlaczego nie!!!) i jest "nowa" to nie widze przeskod a wywazana jest za kazda zmiana oponek!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
zobacz artykul o gumach wpierw...
lezak to gorzej niz uzywka!
lezak to gorzej niz uzywka!
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
dokladnie, struktura molekularna gumy oraz samej osnowy zmienia sie z miesiaca na miesiac i pakowanie sie w lezakowana gume - ee, jak stac Cie na sporta to stać Cie na nowe markowe gumy. Koszt moto to tylko kropelka przy koszcie utrzymania.
(otwórz link)

-
Hugo nie wierze w to że za 500zł kupisz komplet opon 2-3 letnich. A jak tak jest to podaj adres gdzie to znajdziemy.
Mówi się że opona wytrzymuje do 5lat. Ale uwierz mi że jak raz zakosztujesz nówek to na używki będziesz patrzał tylko o 24godzinie 1maja będac na wycieczce 300km od domu.
Mówi się że opona wytrzymuje do 5lat. Ale uwierz mi że jak raz zakosztujesz nówek to na używki będziesz patrzał tylko o 24godzinie 1maja będac na wycieczce 300km od domu.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin to wpadaj do poznanaia na przemyslowa koles ma naprawde niezle wtyki i ma niezle gumy na poczatku 2007(marzec)kupilem laczka z 2006r wiec chyba niezy zakup z tym tylko ze na przeodzie byl inny bieznik a na tyle inny ale w mozto ponoc to nie ma roznicy.....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
no chodzi tylko o to żeby na jednej osi były takie same
(joke ; ) )
W sumie to teraz większość czasu spędzam w poznaniu, a na allegro widziałem aukcje tego gościa właśnie z przemysłowej i powiem Ci że wcale mnie niczym nie powaliły.

W sumie to teraz większość czasu spędzam w poznaniu, a na allegro widziałem aukcje tego gościa właśnie z przemysłowej i powiem Ci że wcale mnie niczym nie powaliły.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Szczerze?
Lezaly, nie wiesz jak nie wiesz co sie z nimi dzialo a zapewnienia i dobre slowa kiedy mowimy o najwazniejszej czesci w motocyklu to za malo.
Przy wiekszym niz 2tygodniowe stanie w jednym miejscu opona trwale zmienia swoj profil (odksztalca sie) a i guma podatna jest na warunki atmosferyczne. Nie masz pewnosci ze opna nie wisiala gdzies, nie byla przycisnieta i ze zachowala swoje pierwotne parametry jezdne - a jesli niewielki nacik na sama opone zmienia trwale jej profil przemyslalbym czy moje zycie albo zdrowie warte jest oszczednosci rzedu 500 zloty...
Lezaly, nie wiesz jak nie wiesz co sie z nimi dzialo a zapewnienia i dobre slowa kiedy mowimy o najwazniejszej czesci w motocyklu to za malo.
Przy wiekszym niz 2tygodniowe stanie w jednym miejscu opona trwale zmienia swoj profil (odksztalca sie) a i guma podatna jest na warunki atmosferyczne. Nie masz pewnosci ze opna nie wisiala gdzies, nie byla przycisnieta i ze zachowala swoje pierwotne parametry jezdne - a jesli niewielki nacik na sama opone zmienia trwale jej profil przemyslalbym czy moje zycie albo zdrowie warte jest oszczednosci rzedu 500 zloty...
(otwórz link)

-
no jak np. opona leżała w sklepie 2 lata to nie przeszkadza ona wciąż jest dobra
Suzuki GSX-R 750 (olejak)
-
lukaszbiernacki - Świeżak
mar111cin na allegro swoja droga ale jak bys podjechal do niego osobiscie jest inna gadka!!! a na rozpoczecie sezonu przyjezdzasz do poznanaia????
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
Simon, nie popadajmy w skrajność równie dobrze możemy mieć obawy co do nowych opon, czy przypadkiem ich ktoś nie zawiesił na wieszak do ubrań. Zresztą opona sama pod swoim ciężarem tak szybko się nie odkształci, to podczas zimowania radzą podstawić coś pod przednie zawieszenie żeby motocykl nie opierał się na oponie. Jakby nie było motocykl troche waży i wtedy to czuć (jak ktoś nie ma centralnej podstawki to w sumie obydwa zawieszenia powinny być podparte).
A tak nawet jakby faktycznie guma była odciśnięta to przecież z tego powodu nie pęknie. W czasie jazdy wyczujesz shimmy i będziesz wiedział z jakiego to powodu- wtedy albo będziesz wolniej jeździł (i sądze że po jakimś czasie jest szansa na ułożenie się tego między innymi za sprawą sił odśrodkowych, albo też to że jak będziesz zostawiać motocykl na nóżce, to tak w różnych miejscach opony i się wszystko ułoży.) albo poprostu zadecydujesz że jednak dałeś ciała, i teraz zabulisz jeszcze raz za nówke.
Hugo być napewno będe ; ) ale wątpie na motocyklu, bo niestety mój to nie jest wersja kombi i nie zabiore się z wszystkimi potrzebnymi gratami ; ) . A do tego gościa może wpadne, z tego co widziałem to on jest gdzieś na wildzie.
A tak nawet jakby faktycznie guma była odciśnięta to przecież z tego powodu nie pęknie. W czasie jazdy wyczujesz shimmy i będziesz wiedział z jakiego to powodu- wtedy albo będziesz wolniej jeździł (i sądze że po jakimś czasie jest szansa na ułożenie się tego między innymi za sprawą sił odśrodkowych, albo też to że jak będziesz zostawiać motocykl na nóżce, to tak w różnych miejscach opony i się wszystko ułoży.) albo poprostu zadecydujesz że jednak dałeś ciała, i teraz zabulisz jeszcze raz za nówke.
Hugo być napewno będe ; ) ale wątpie na motocyklu, bo niestety mój to nie jest wersja kombi i nie zabiore się z wszystkimi potrzebnymi gratami ; ) . A do tego gościa może wpadne, z tego co widziałem to on jest gdzieś na wildzie.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 96 gości