jaki kask?? w granicach 800zł
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jaki kask?? w granicach 800zł
Czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat poniższych kasków:
- Shark S 800
- Caberg V2R
- Caberg 104 solo
- Maruschini 888
- AGV S4
Będę wdzięczny za wszelkie opinie na ich temat. Ewentualnie opinie na temat kasków, w których jeździcie (w ramach mojego budżetu).chyba ze macie jakies lepsze propozycje
- Shark S 800
- Caberg V2R
- Caberg 104 solo
- Maruschini 888
- AGV S4
Będę wdzięczny za wszelkie opinie na ich temat. Ewentualnie opinie na temat kasków, w których jeździcie (w ramach mojego budżetu).chyba ze macie jakies lepsze propozycje
- cinek15
- Świeżak
Shark s 800 kosztuje na www.louis.de 130 euro wiec jakies 480 zł z przesyłka razem koło 500 zł . A ty masz do wydania 800 wiec mozna poszukać czegos lepszego .
Ja tez dzisiaj kupiłem nolana n102 ale to szczekowiec więc nie bedzie cie interesował jak przyjdzie w środe kurierem to napsze co nieco .
Ja tez dzisiaj kupiłem nolana n102 ale to szczekowiec więc nie bedzie cie interesował jak przyjdzie w środe kurierem to napsze co nieco .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dambandit napisał(a):Ja tez dzisiaj kupiłem nolana n102 ale to szczekowiec więc nie bedzie cie interesował jak przyjdzie w środe kurierem to napsze co nieco .
Bardzo będę czekał, bo nie mogę się zdecydować czy N84, czy N102

rower --> Malaguti F15 --> Aprilia RS 125 --> ??
-
ksNEOks - Świeżak
ja smigam w NITRO N750VX
polecam Fajny kask i disain a koszt w malowaniu np kojota ok 500 zł

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
AGV w mojej opinii majÄ… beznadziejne szybki:
viewtopic.php?t=9310&highlight=szybki+kask%F3w
viewtopic.php?t=9310&highlight=szybki+kask%F3w
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
ksNEOks napisał(a):dambandit napisał(a):Ja tez dzisiaj kupiłem nolana n102 ale to szczekowiec więc nie bedzie cie interesował jak przyjdzie w środe kurierem to napsze co nieco .
Bardzo będę czekał, bo nie mogę się zdecydować czy N84, czy N102
O N84 jest recenzja na forum wraz z opiniami uzytkownikow, o N102 na forum tez conieco bylo... poszukaj zamiast laskawie czekac az ktos cos napisze. Tematy przyklejone w tym dziel nie sa od parady

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
No napewno co nieco napisze o tym kasku . Jednak na wrazenia z jazdy trzeba bedzie troche poczekać aż zrobi sie ciepło.
PavloBRB ja obecnie mam kask nitro i naprawde za 800 zł moge ci podac całą liste lepszych kasków . Opinia o nitro na forum jest powszechnie znana .Jest to moze i dobry kask ale w kwocie 300-400 zł napewno nie więcej .
PavloBRB ja obecnie mam kask nitro i naprawde za 800 zł moge ci podac całą liste lepszych kasków . Opinia o nitro na forum jest powszechnie znana .Jest to moze i dobry kask ale w kwocie 300-400 zł napewno nie więcej .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
Ja polecę Uvex Boss 520. Od czasu kiedy go kupiłem miałem okazję pojeździć w paru innych kaskach i ten jest po prostu cichy. Ma bardzo, ale to bardzo dobrą szybę i nie sprawia kłopotów okularnikom (nie gniecie za nadto w okolicach uszu).
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Witam! Polecam AGV Air Tech, w intermotors kupisz za jakieś 650 zł jak sie dobrze potargujesz. Ja w nim przejechałem jakieś 3 tyś. km i jak na razie ok. Skorupa z włókna szklanego ACF, a nie jak w tańszych kaskach AGV z policarbonu, wyjmowana wyściółka i antifog na szybce więc chyba to są najważniejsze cechy jakie są potrzebne do jazdy turystycznej. Pozdrawiam, byle do wiosny:)
-
sonthin - Świeżak
Jakiś czas temu miałem podobny problem. Też ok 800 zł do wydania. Po obmacaniu kilku kasków (AGV s4, Nolan itp.) zdecydowałem sie na Airoha Leoxa. Przemawiała za nim carbonowo-kevlarowa skorupa. Zdążyłem z nim nawinąć ok 2 tys. km i na razie nie mam z nim żadnych problemów. No może oprócz parującej szybki ale wystarczy kupić anti-fog (ok. 50zł) i problem rozwiązany.
B12 

- limak
- Świeżak
Kask wreszcie doszedł i dzisiaj z okazji ładnej pogody zdecydowałem sie go przetestować .
Kask w raz z pinlock kosztował mnie 809 zł . Wiec cena dość atrakcyjna . W sklepie , nawet z zimowy rabatem trzeba dać minimum 1000zł . Dziwi mnie tylko brak worka w pudełku ale to szczegół , może nolan go poprostu nie dodaje . Zdecydowałem sie na szczękowca ponieważ nosze okulary i musze przyznać że odrazu czuć komfort w zakładaniu kasku szczekowego . Po załozeniu moge powiedzieć że kask dobrze leży na głowie nigdzie mnie nie uwiera , dobrze dopasowuje się do głowy , co zawsze było problemem w nitro kask zawsze mnie uwierał .
Po przejezdżce dzisiaj kask jeszcze bardziej pozytywnie mnie zaskoczył . w czasie jazdy jest naprawde cichy miałem dzisiaj okazje przetestować na autostradzie A4 przy predkości 200 km/h i naprawde nic nie szumiało . W kasku nie wieje też , szybka przylega idealnie do uszczelki w nitro zawsze mi tam wiało . Przejechałem dzisiaj około 120 km i wrazenia naprawde pozytywne przedewszystkim nie piekły mnie uszy jak w nitro .
Podsumowujżc naprawde polecam kask NOLAN n102 można go obecnie kupić za rozsadną cenę . Jesli kogoś nie stać na najwyzszą półke Schoei , Schuberth , Arai to to chyba jest taki złoty środek . Ja po pierwszej jeździe jestem bardzo zadowolony z zakupu .
a tu jeszcze fotka
Kask w raz z pinlock kosztował mnie 809 zł . Wiec cena dość atrakcyjna . W sklepie , nawet z zimowy rabatem trzeba dać minimum 1000zł . Dziwi mnie tylko brak worka w pudełku ale to szczegół , może nolan go poprostu nie dodaje . Zdecydowałem sie na szczękowca ponieważ nosze okulary i musze przyznać że odrazu czuć komfort w zakładaniu kasku szczekowego . Po załozeniu moge powiedzieć że kask dobrze leży na głowie nigdzie mnie nie uwiera , dobrze dopasowuje się do głowy , co zawsze było problemem w nitro kask zawsze mnie uwierał .
Po przejezdżce dzisiaj kask jeszcze bardziej pozytywnie mnie zaskoczył . w czasie jazdy jest naprawde cichy miałem dzisiaj okazje przetestować na autostradzie A4 przy predkości 200 km/h i naprawde nic nie szumiało . W kasku nie wieje też , szybka przylega idealnie do uszczelki w nitro zawsze mi tam wiało . Przejechałem dzisiaj około 120 km i wrazenia naprawde pozytywne przedewszystkim nie piekły mnie uszy jak w nitro .
Podsumowujżc naprawde polecam kask NOLAN n102 można go obecnie kupić za rozsadną cenę . Jesli kogoś nie stać na najwyzszą półke Schoei , Schuberth , Arai to to chyba jest taki złoty środek . Ja po pierwszej jeździe jestem bardzo zadowolony z zakupu .
a tu jeszcze fotka
- Załączniki
-
- NOLAN.JPG (54.02 KiB) PrzeglÄ…dane 7183 razy
-
Caberg 104 solo to moj kask dalem 730 zl fakt moze troszku przplacilem
-szybka no fog sprawdza sie nie paruje na postoju noi w trasie ( okularki paruja
)
-nie wydaje roznych trzeszczacych dzwiekow tak jak w niektorych innych cabergach
- noi waga nie jest on ciezki mam XXL i wazy okolo 1,5-1,6 kg
- co nie jest ok niestety ale halasuje- przy pred > 100
- wentylacja za to SUPER
-najbardziej mi sie podoba wyglad tego kasku noi nie duza waga.
szkoda ze lubi halasowac
-szybka no fog sprawdza sie nie paruje na postoju noi w trasie ( okularki paruja

-nie wydaje roznych trzeszczacych dzwiekow tak jak w niektorych innych cabergach
- noi waga nie jest on ciezki mam XXL i wazy okolo 1,5-1,6 kg
- co nie jest ok niestety ale halasuje- przy pred > 100
- wentylacja za to SUPER
-najbardziej mi sie podoba wyglad tego kasku noi nie duza waga.
szkoda ze lubi halasowac

-
pioterjawa - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości