[problem] Zakup motocykla
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[problem] Zakup motocykla
Witam!
Od jakiegoś czasu zbieram pieniądze na motocykl. Nadchodzi koniec owej finansowej wędrówki. Do tej port jeździłem na kilku motocyklach (m.in. MZ 125, MZ 250, Honda Custom 125, Yamaha Virago 535) ale nigdy nie miałem własnego. Jestem dość masywnmy osobnikiem (186 cm i 105 kg). Poszukuję dobrego, pierwszego, własnego, motocykla. Moja uwaga skupiła się na Suzuki Bandit 600 i Kawasaki ZR7. Od razu napiszę, że skłaniam się bardziej ku drugiemu. Jeżeli macie ochotę i chęć poradźcie coś.
P.S. Przepraszam, że zakładam oddzielny temat, ale w temacie "Co na pierwsze moto" nie dało się już nic napisać.
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu zbieram pieniądze na motocykl. Nadchodzi koniec owej finansowej wędrówki. Do tej port jeździłem na kilku motocyklach (m.in. MZ 125, MZ 250, Honda Custom 125, Yamaha Virago 535) ale nigdy nie miałem własnego. Jestem dość masywnmy osobnikiem (186 cm i 105 kg). Poszukuję dobrego, pierwszego, własnego, motocykla. Moja uwaga skupiła się na Suzuki Bandit 600 i Kawasaki ZR7. Od razu napiszę, że skłaniam się bardziej ku drugiemu. Jeżeli macie ochotę i chęć poradźcie coś.
P.S. Przepraszam, że zakładam oddzielny temat, ale w temacie "Co na pierwsze moto" nie dało się już nic napisać.
Pozdrawiam
- _jedi_
- Świeżak
Cześć. Na ZR7 nigdy nie jeździłem więc ciężko mi się wypowiadać. Co do pierwszego motorka mogę Ci go polecić z czystym sumieniem (chociaż osobiście skłaniałbym się do starszego brata ->1200cm, bo przyjemność z jazdy jest znacznie większa). Bandit jest idealny dla wysokich chłopów (ja mam 193cm i pozycja jest przyzwoita, choć nie czuję się jak u masażysty, a takie opinie słyszałem). Silniki są super, problemów brak. Najważniejsze byś ty był zadowolony, wiec jak marzysz to ZR7, to kup koniecznie Kawusie.
B1200 S Rulezz
- kirkov
- Świeżak
Witam. Mialem juz motory typu Simson, Mz150 MZ 251... Teraz koncze prawko na moto i chce cos wiekszego. . Bardzo podobaja mi sie Hondy Cbr. Opinie ktore slyszalem od znajomych na temat cbr sa rewelacyjne:) Chcialbym zebyscie mi pomogli co mam wybrac... (w zakresie 8000zł) chodzi mi o MOTO Z 1994-1998 i co teraz HONDA, YAMAHA czy moze KAWA??
z gory dzieki, pozdro:)
z gory dzieki, pozdro:)
Ostatnio edytowano 5/2/2008, 18:12 przez -BAKUS-, łącznie edytowano 2 razy
- -BAKUS-
- Świeżak
Bandit to bardziej popularna maszyna a co za tym idzie jest łatwo z dostępnością części nowych i używek, ogólnie za kawą przemawia ciekawszy wygląd nowocześniejszy konstrukcyjnie silnik i lepsze osiągi a za banditem niezawodność, prostota i łatwo dostępny serwis. Jeśli zdecydyjesz sie na kawasaki to poszukaj wersji S czyli z owiewką, przy więkrzych prędkościach jej brak staje sie uciążliwy. 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
do -BAKUS-
ja osobiscie tez tak mowilem ze tylko honda i tyle i tylko cbr
ale jak pojezdzilem i poogladalem te wszystkie moto to wpadla mi w oko fzr-a ktorej wczesniej nawet pod uwage nie bralem!a dleczego?poniewaz jej stan byl o niebo lepszy od innych a do tego dostalem gratisy(wydech drugi,stojak,pokrowiec,druga opone i transport gratis)
wiec moim zdaniem duzy wplyw na wybor moto powinien miec jego stan
zawsze mozesz kupic honde o wspanialej renomie ale w egzemplarzu do ktorego bedziesz caly cczas ladowal kase, i wtedy powiesz ze yamaha/kawa bylaby lepsza
albo na odwrot
wiec najlepiej bedzie jak pojezdzisz i poogladasz wzystkie opcjonalne motocykle
pozdrawiam
ja osobiscie tez tak mowilem ze tylko honda i tyle i tylko cbr
ale jak pojezdzilem i poogladalem te wszystkie moto to wpadla mi w oko fzr-a ktorej wczesniej nawet pod uwage nie bralem!a dleczego?poniewaz jej stan byl o niebo lepszy od innych a do tego dostalem gratisy(wydech drugi,stojak,pokrowiec,druga opone i transport gratis)
wiec moim zdaniem duzy wplyw na wybor moto powinien miec jego stan
zawsze mozesz kupic honde o wspanialej renomie ale w egzemplarzu do ktorego bedziesz caly cczas ladowal kase, i wtedy powiesz ze yamaha/kawa bylaby lepsza
albo na odwrot
wiec najlepiej bedzie jak pojezdzisz i poogladasz wzystkie opcjonalne motocykle
pozdrawiam
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M639875
co o niej sadzicie?? prosze o szczera odpowiedz.. cena i rok... moze byc??
- -BAKUS-
- Świeżak
cze
sprzet chyba malowany bo zdaje mi sie ze nie bylo takiego malowania w fzr kocie oczy(ale moge sie mylic)
ja kupilem wersje z reflektorem projektorowym bo mi sie jakos bardziej podobala ale to kwestia gustu
ja mam z 95r i stan ideal
a ta tez jest niczeo sobie
wizualnie naprawde godna polecenia
zalezy jednak jak tam jednostka napedowa sie zachowuje bo to jest bardzo wazne
ale tak na zdjeciach jest ok
pzdr
ps jezeli chodzi o ten przebieg to faktycznie moze byc przekrecony ale nie zapomnijmy ze nieraz(bardzo rzadko ale zawsze)ludzie strasznie malo jezdza
moj kolega ma samochod,kupil go salonie w 98r i ma przejechane ok 60tys!!!
wiec powinienes sie kierowac bardziej stanem maszyny niz licznika bo nie jest trudno zanizyc jego wskazania
sprzet chyba malowany bo zdaje mi sie ze nie bylo takiego malowania w fzr kocie oczy(ale moge sie mylic)
ja kupilem wersje z reflektorem projektorowym bo mi sie jakos bardziej podobala ale to kwestia gustu
ja mam z 95r i stan ideal
a ta tez jest niczeo sobie
wizualnie naprawde godna polecenia
zalezy jednak jak tam jednostka napedowa sie zachowuje bo to jest bardzo wazne
ale tak na zdjeciach jest ok
pzdr
ps jezeli chodzi o ten przebieg to faktycznie moze byc przekrecony ale nie zapomnijmy ze nieraz(bardzo rzadko ale zawsze)ludzie strasznie malo jezdza
moj kolega ma samochod,kupil go salonie w 98r i ma przejechane ok 60tys!!!
wiec powinienes sie kierowac bardziej stanem maszyny niz licznika bo nie jest trudno zanizyc jego wskazania
-
Wydaje mi sie że jest cała lakierowana, ma też nie orginalne migacze może był jakiś lekki ślizg. Warto by było zdjąć plastiki i obejrzeć dokładniej.-BAKUS- napisał(a):http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M639875
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Malowana jest napewno. Nie było takiego malowania, ktos sciagnal malowanie z siostry YZF... Wlasnie zauwazylem ze ma inne kierunki, moze to tylko detal, który mial upiekszyc moto;) Co do przebiegu to az za ładnie żeby było rowne 30.000, być moze na tyle jest przekrecony( tego juz sie nie dowiem). pozdro
- -BAKUS-
- Świeżak
przebieg to kwestia ktora mozna latwo zfałszować
wiec zwróć uwagę na silnik i resztę elementów
a co do kierunków-ja mam zmienione z tylu w swojej fzr poniewaasz byly strasznie duze i nie wyglądało to zbyt dobrze
z przodu mam oryginalne(takie jakie były na tyle)ale zamierzam zmienic na mniejsze
sprawdź ja dobrze(ewentualnie wizyta w serwisie po to aby okreslic faktyczny stan) i wtedy sie upewnisz
pzdr
wiec zwróć uwagę na silnik i resztę elementów
a co do kierunków-ja mam zmienione z tylu w swojej fzr poniewaasz byly strasznie duze i nie wyglądało to zbyt dobrze
z przodu mam oryginalne(takie jakie były na tyle)ale zamierzam zmienic na mniejsze
sprawdź ja dobrze(ewentualnie wizyta w serwisie po to aby okreslic faktyczny stan) i wtedy sie upewnisz
pzdr
-
Dziekuje wszystkim za rady. Chciałbym jeszcze wrzucic kilka nowych moto do dyskusji i poznac ich opinie ze strony specjalistów:) rozumiecie, zamierzam zacząć sezon od maja/czerwca i wolalbym nie załować zakupu...
PS: teraz zapytam co sadzicie o tym...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M646524
PS: teraz zapytam co sadzicie o tym...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M646524
- -BAKUS-
- Świeżak
mnie to zawsze zastanawial fakt ze czlowiek kupuje moto na jeden sezon
ja osobiscie jakbym zrobil dobry zakup to trzymalbym moto przynajmniej 2 lata
nigdy nie mialem przekonania do "sezonowych" motocyklistow
a ta kawa to tez chyba malowana
ja osobiscie jakbym zrobil dobry zakup to trzymalbym moto przynajmniej 2 lata
nigdy nie mialem przekonania do "sezonowych" motocyklistow
a ta kawa to tez chyba malowana
-
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości