Przekładka gaźników z Hondy CBR1000F Dual do CBR1000F sc 24
• Strona 1 z 1
Przekładka gaźników z Hondy CBR1000F Dual do CBR1000F sc 24
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące możliwości montażu gaźników z Hondy CBR 1000F Dual do Hondy CBR1000F model SC24. Czy te gaźniki będą pasować i czy można je zamontować bez przeróbek. Czy ktoś z was kiedyś już coś talkiego robił i czy zamiana ta była na plus . Pozdrawiam wszystkich Tomek
- onkyo
- Świeżak
To chyba zależy od rocznika. Bo (bez większego zgłębiania tematu) moja sc 24 z 91r. nie ma żadnych elektronicznych wynalazków przy gaźnikach. A w dualu z 95r. przypadkowo miałem okazję widzieć jakąś wtyczkę przy przepustnicach, a i konstrukcja gaźników wydawała mi się nieco inna niż w moim modelu, stąd taki wniosek. (na tamtym modelu było oznaczenie sc 24A
Poza tym zobacz w serwisówkę. Nawet poszczególne modele H,J,N,M,L,K mają inne gaźniki niż model P.
P.S. Ja też zabieram się za temat gaźnikowy u siebie w cebrze. (właśnie czekam na części)
A jakie masz objawy, że zdecydowałeś się na wymianę?
Poza tym zobacz w serwisówkę. Nawet poszczególne modele H,J,N,M,L,K mają inne gaźniki niż model P.
P.S. Ja też zabieram się za temat gaźnikowy u siebie w cebrze. (właśnie czekam na części)
A jakie masz objawy, że zdecydowałeś się na wymianę?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Po pierwsze . Silnik bardzo słabo schodzi z obrotów , a po drugie parktycznie jest nie możliwe wykonanie synchronizacji gaźników. A jeśli chodzi o serwisówki to przegądałem tą od duala i faktycznie konstrukcja gaźników jest trochę inna , ale nie widziałem żadnej dodatkowej elektroniki.
- onkyo
- Świeżak
Typowe objawy zajechanych przepustnic ,takie gazniki nadaja sie juz tylko do wymiany,kumpel mial dokladnie ten sam problem w swojej SC24.Wymienil na gazniki z Duala i mimo ze sie troche roznia ,nie bylo problemu z dostrojeniem .
Inna sprawa ,ze kupowanie uzywanych gaznikow to zawsze loteria
Inna sprawa ,ze kupowanie uzywanych gaznikow to zawsze loteria
- torowiec
- Świeżak
Sory. Myślałem, że włączyłem śledzenie tematu - a jednak nie.
U mnie są dokładnie takie same objawy. Wychodzi na to, że to typowe dla CBR - bo już nie pierwszy raz spotykam się z tym objawem.
Właśnie naprawiam nieszczelność przewodów w wakuometrach i zaraz idę patrzeć jak tam u mnie podciśnienie wygląda.
No ale jak to zużyte przepustnice to za wiele nie zdziałam.
A nie da się tego zregenerować - lub wymienić same przepustnice?
Chociaż niedawno zrobiłem rekonesans w sklepach internetowych (pytałem o części gaźnikowe do SC 24) Tylko jeden na pięć zaproponował naprawę - bo z katalogu nie umieli nic dobrać - a reszta odpisywała, że nic nie mają.
I znów można wrócić do starego porzekadła:
"bo Honda to Honda"

U mnie są dokładnie takie same objawy. Wychodzi na to, że to typowe dla CBR - bo już nie pierwszy raz spotykam się z tym objawem.
Właśnie naprawiam nieszczelność przewodów w wakuometrach i zaraz idę patrzeć jak tam u mnie podciśnienie wygląda.
No ale jak to zużyte przepustnice to za wiele nie zdziałam.
A nie da się tego zregenerować - lub wymienić same przepustnice?
Chociaż niedawno zrobiłem rekonesans w sklepach internetowych (pytałem o części gaźnikowe do SC 24) Tylko jeden na pięć zaproponował naprawę - bo z katalogu nie umieli nic dobrać - a reszta odpisywała, że nic nie mają.
I znów można wrócić do starego porzekadła:
"bo Honda to Honda"

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości