Jak wyglÄ…da egzamin kategorii a
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Jak wyglÄ…da egzamin kategorii a
witam wszystkich i bardzo proszÄ™ o radÄ™!
Chodze na kurs na prawojazdy kategorii a wyjeździłem już połowę godzin a instruktor nie ma czasu powiedziec mi jak wyglada egzamin na placu.
w sumie to mało go widze na moich jazdach.
proszę powiedzcie jak wygląda dokładnie egzamin w google nic nie ma na ten temat.
Chodze na kurs na prawojazdy kategorii a wyjeździłem już połowę godzin a instruktor nie ma czasu powiedziec mi jak wyglada egzamin na placu.
w sumie to mało go widze na moich jazdach.
proszę powiedzcie jak wygląda dokładnie egzamin w google nic nie ma na ten temat.
-
cwaniak182 - Świeżak
- kask i kamizelka na grzbiet
- sprawdzenie stanu technicznego (płyny, światła, naciąg łańcucha)
- przepychanie motocykla parę metrów (wachy im chyba brakuje
)
- potem zapalasz motocykl, rozglądasz się i ruszanie pod górkę
- a tu jak sobie egzaminator zażyczy (slalom, ósemka, hamowanie awaryjne w dowolnej kolejności)
- fajnie by było jakbyś sobie lusterka ustawił przed wyjazdem na miasto
Złota rada - oglądaj się cały czas podczas manewrów - to instruktor poiwinien Ci wyjaśnić jak i kiedy.
Jak o czymś zapomniałem to proszę o uzupełnienie
pozdr.
Marcin
- sprawdzenie stanu technicznego (płyny, światła, naciąg łańcucha)
- przepychanie motocykla parę metrów (wachy im chyba brakuje

- potem zapalasz motocykl, rozglądasz się i ruszanie pod górkę
- a tu jak sobie egzaminator zażyczy (slalom, ósemka, hamowanie awaryjne w dowolnej kolejności)
- fajnie by było jakbyś sobie lusterka ustawił przed wyjazdem na miasto

Złota rada - oglądaj się cały czas podczas manewrów - to instruktor poiwinien Ci wyjaśnić jak i kiedy.
Jak o czymś zapomniałem to proszę o uzupełnienie

pozdr.
Marcin
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
Witam
Pamiętaj że jak będziesz sprawdzał płyny to musisz zdjąc motocykl z podnóżki (czyli go wyprostować)
i za każym razem gdy ruszasz to sie rozglądaj
jak ja zdawałem to strasznie sie tego czepiał
Pamiętaj o tych szczegółach a będzie dobrze
Pozdrawiam
Pamiętaj że jak będziesz sprawdzał płyny to musisz zdjąc motocykl z podnóżki (czyli go wyprostować)

i za każym razem gdy ruszasz to sie rozglądaj

Pamiętaj o tych szczegółach a będzie dobrze

Pozdrawiam
gs 500--> Yamaha yzf 600r Thundercat
- slaw.ek
- Świeżak
Bardzo dziękuje za rady mam nadzieję że wkrótce dołącze do wybranych i będę śmigał motorkiem legalnie pozdrawiam
-
cwaniak182 - Świeżak
-
cwaniak182 - Świeżak
A ja powiem tak....
Niedawno (17 stycznia) zdawałem egzamin kat A w pile... mr_neox dokładnie opisał to co trzeba zrobić....
hehe jak ja zdawałem to :
- jeden raz zgasł mi motor na 8 i z niej wypadłem
- 4 razy zgasł mi motor na górce
- nie oglądałem sie wcale przy 8 i przy slalomie
- w mieście nie było większych problemów
A najlepsze jest to że zdałem
Chyba trafiłem na wyrozumiałego egzaminatora:D (mimo ze mnie ujebał na kat.B :/)
Motor to był chyba ybr 250... mimo ze był rozgrzany to gasł jak po**** cały czas musiałem kręcić manetka żeby gazu nie odpuścić bo od razu gasł:/
hehe a co do sprawdzania płynów i sprawności motocykla.... To koleś sie najpierw spytał czy znam ten motor, ja odp. że nie on mi wszystko pokazał powiedział gdzie co i jak a ja miałem po prostu powtórzyć
Niedawno (17 stycznia) zdawałem egzamin kat A w pile... mr_neox dokładnie opisał to co trzeba zrobić....
hehe jak ja zdawałem to :
- jeden raz zgasł mi motor na 8 i z niej wypadłem
- 4 razy zgasł mi motor na górce
- nie oglądałem sie wcale przy 8 i przy slalomie
- w mieście nie było większych problemów

A najlepsze jest to że zdałem

Motor to był chyba ybr 250... mimo ze był rozgrzany to gasł jak po**** cały czas musiałem kręcić manetka żeby gazu nie odpuścić bo od razu gasł:/
hehe a co do sprawdzania płynów i sprawności motocykla.... To koleś sie najpierw spytał czy znam ten motor, ja odp. że nie on mi wszystko pokazał powiedział gdzie co i jak a ja miałem po prostu powtórzyć
- dabeks
- Świeżak
gratuluję wszystkim, którzy zdali
i do zobaczenia na trasie. Czy tez macie to wrażenie, że to jakaś bajka?? ja mimo iż już roczek mam prawko kat A to nadal nie wierzę, że je posiadam...

Samotna pasażerko odkręć gaz.
Wierna kolorowi, niewierna firmie...
FZS 600 '98, FZS1000 '02, SV1000 '03 (pierwszy tysiak padł
)

-
Inna - Świeżak
harry89 napisał(a):nie wiecie czy mozna sie zapisac w zimie na kurs, zaliczyc czesc teoretyczną plus egzamin, a na wiosne miec juz tylko praktyke?
Generalnie jest to do zrobienia. Wszystko zalezy od ośrodka gdzie robisz kurs. Jeśli wydadzą tobie dokument o odbyciu kursu, to z tym dokumentem biegiem do WORD zapisujesz się na testy i przystępujesz do egzaminu z teorii. Pamiętaj jednak, że po zdaniu testów egzamin ma ważność 6 m-cy, wieć jesli po zdaniu testów upłynie 6 m-cy, a ty chcesz przystąpić do egzaminu z jazdy, to musisz jeszcze raz podejść do egzaminu teoretycznego.
Samotna pasażerko odkręć gaz.
)

-
Inna - Świeżak
koledzy a kurs na a1 sie czyms rozni.
tzn egzamin.
tzn egzamin.
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
reszta chyba tka samo:D ale niestety nie uwzgledniaja tego ze masz A1 przy robieniu A
bo nie ma przepisu ktory by to rególował a oni z kasy tak łatwo nie zrezygnują

bo nie ma przepisu ktory by to rególował a oni z kasy tak łatwo nie zrezygnują

Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
trudno zdac a1 bo ja sie na wiosne wybieram.
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
Inna napisał(a):harry89 napisał(a):nie wiecie czy mozna sie zapisac w zimie na kurs, zaliczyc czesc teoretyczną plus egzamin, a na wiosne miec juz tylko praktyke?
Generalnie jest to do zrobienia. Wszystko zalezy od ośrodka gdzie robisz kurs. Jeśli wydadzą tobie dokument o odbyciu kursu, to z tym dokumentem biegiem do WORD zapisujesz się na testy i przystępujesz do egzaminu z teorii. Pamiętaj jednak, że po zdaniu testów egzamin ma ważność 6 m-cy, wieć jesli po zdaniu testów upłynie 6 m-cy, a ty chcesz przystąpić do egzaminu z jazdy, to musisz jeszcze raz podejść do egzaminu teoretycznego.
dzięki wielkie

-
harry89 - Bywalec
Tomek_mm7 napisał(a):Najwazniejsze to jest to że kat. A1 pozwala jeździć motorami do poj., 125cm3 a kat. A (ta którą mam i zdałem za pierwszym razem) pozwala jeździć wszystkimi motocyklami o dużych poj.
i kat A pozwal sie miec tylko osobom ktore maja 18;(
a w moim przypadku A1 to jedny legalny sposob jazdy motocyklem.
-
spoyler92 - Świeżak
spoyler92 nieprzejmuj sie jestesmy z toba ja to nawt cie podziwaim bo sam mam juz 24 lata i dopiero teraz zapisalem sie na A i troche mi głupio że "zmarnowałem" tyle lat jeżdżąc puszką
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
Witam mam taki sam problem jak Harry89 i tez mi zalezy na jak najszybszym otrzymaniu prawka...jak narazie to sniegu spadnie 1cm na tydzien i ciekawy jestem czy dalo by rade teraz zdawac jazde...czasem zdaja w deszcz itp a jak by nie bylo sniegu??? Z tego co wiem to egzaminy sie zaczynaja od 1 kwietnia...moze mi ktos cos na ten temat powiedziec....
pozdrawiam
pozdrawiam
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
ale po glebszym zastanowieniu a1 to zbedny wydatek;/ bo jak mnie zlapiom na mojej 600setce to mi prawko a1 zabiora;/ wiec chyba trzeba poczekac do 18.
-
spoyler92 - Świeżak
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości