Skrzynia biegów SIMSON... Duży problem z małą rzeczą
• Strona 1 z 1
Skrzynia biegów SIMSON... Duży problem z małą rzeczą
Witam, a wiec mam mały problem z takim "duperelkiem" w skrzyni biegów od simsona. Byłem dzisiaj w sklepie i niestety ale niedostanę w sklapie takiej gotowej całej cześci, wiec trzeba sobie jakos radzic
Zerwał mi sie wałeczek ktory pokazany jest na zdjeciach niżej, a wiec pomyślałem ze wybiję kawałek zerwanego wałeczka wytocze u tokaża taki wałeczek i ładnie wspawam
Tylko mam jeden problem, wąłeczek który sie zerwał został gdzies u kumpla w garażu (tam rozbierałem odrazu jak sie zerwał bo niemoglem dojechac do domu) i teraz niemozemy go znaleść i poprostu niewiem jaką on miał srednicę, a musze to wiedzieć aby wytoczyć. Ale otwór wajchy ma większą srednicę niz pozostały kawałek oderwanego wałeczka, wiec wałeczek musi byc najpierw cienszy aby wszedł w dziurke a potem odrazu musi byc szerszy aby wajcha niemiała luzów
Więc jesli ktos mogłby zmiezyc srednice wałeczka lub moze gdzies w necie znajdzie bardzo bede wdzieczny, poniewaz ja niemoge znalesc a niemam nikogo kto ma simsona i by go dlamnie rozebral, abym sobie zmieżył, ewentualnie jesli ktos mial albo ma simka na sprezedasz na czesci chetnie kupie od niego tą część

Więc jesli ktos mogłby zmiezyc srednice wałeczka lub moze gdzies w necie znajdzie bardzo bede wdzieczny, poniewaz ja niemoge znalesc a niemam nikogo kto ma simsona i by go dlamnie rozebral, abym sobie zmieżył, ewentualnie jesli ktos mial albo ma simka na sprezedasz na czesci chetnie kupie od niego tą część

- Załączniki
-
- Zdjecie mojej czesci, słaba jakosc ale jest
- jjj.jpg (17.31 KiB) PrzeglÄ…dane 2394 razy
-
- Mniejwiecej gdzie sie znajduje aby miec orientacje
- gdzie znajduje sie wałeczek.jpg (99.93 KiB) Przeglądane 2395 razy
-
urawny wałeczek.jpg
- Urwany wałeczek
- (50.36 KiB) Pobrane 454 razy
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
to jest wodzik od zmiany biegów jak na moje oko prawda?? bo nie widac do końca na fotce?? na ta czes zakladasz lewarek zmiany biegów tak?? czy aa ?? jeli tak to pasiadam takie cos bo wymienilem calosc
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Na ostatniej fotce widac o co chodzi, kawałek tej czesci którą potrzebuje a dokładniej kawałek srubki wychodzi pod gaznikiem... Masz takie cos ? Najlepiej jak bys umiescił fotkę tutaj lub daj znać na GG (niewidoczny)
EDIT:
Trochę więcej fotek, żebyscie wiedzieli o co mi dokładnie chodzi

EDIT:
Trochę więcej fotek, żebyscie wiedzieli o co mi dokładnie chodzi

- Załączniki
-
- to4.JPG (59.29 KiB) PrzeglÄ…dane 2333 razy
-
to3.JPG
- (88.29 KiB) Pobrane 209 razy
-
- to2.JPG (59.72 KiB) PrzeglÄ…dane 2333 razy
-
to1.JPG
- (110.89 KiB) Pobrane 229 razy
-
- to.JPG (90.69 KiB) PrzeglÄ…dane 2333 razy

-
zdzichu123 - Bywalec
Pisze post pod postem poniewaz do poprzedniego niemoglem dołączyc więcej fotek 

- Załączniki
-
to5.JPG
- Może tak ma wyglądac ten wałeczek/bolec?
- (72 KiB) Pobrane 209 razy

-
zdzichu123 - Bywalec
Zdziuchu powiem tak, już bardzo dawno pozbyłem się części do silnika do simsona, a szkoda bo może faktycznie bym to miał. Z tego co pamiętam to tam był bolec zakończony rowkiem na pierścień zabezpieczający.
Ogólnie patrząc się na to to coś mi się wydaje że ktoś już przy tym kombinował, bardzo mocno mi się nie podoba ta śruba co z tego wystaje, orginalne to napewno nie jest. Chyba pozostaje Ci tylko szukać po sklepach nowej tej części. Coś czuję że to właśnie przez tą śrube masz kłopoty z biegami, pewnie pasowanie jest luźne albo niezbyt prosto wsadzone i masz kłopoty z regulacją.
Ogólnie patrząc się na to to coś mi się wydaje że ktoś już przy tym kombinował, bardzo mocno mi się nie podoba ta śruba co z tego wystaje, orginalne to napewno nie jest. Chyba pozostaje Ci tylko szukać po sklepach nowej tej części. Coś czuję że to właśnie przez tą śrube masz kłopoty z biegami, pewnie pasowanie jest luźne albo niezbyt prosto wsadzone i masz kłopoty z regulacją.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Jak już wiesz Marcin (radziłem sie ciebie kilka razy) kłopoty ze skrzynią mam od dawna... Pan w sklepie powiedział ze raczej tego niedostane nowego bo po prostu juz Nie produkują. Więc pozostaje mi wytoczenie tego bolca i wspawanie go lub jesli ktos by miał jakies używane z chęcią kupie
Muszę chociaż to zorbic aby dojechac do mechanika, ponieważ szykuję simka na sprzedaż i chce w nim porobic kilka rzeczy aby niebylo problemów ze sprzedażą 

-
zdzichu123 - Bywalec
To raczej niech ten pan ze sklepu zwinie manatki i zacznie sprzedawać chińskie swetry na bazarze. Każdą część do simsona można dostać, raz pamiętam jak gość zamawiał całą rame do simsona. Naprawde bardzo słaby sklep że czegoś takiego nie mają, poszukaj, popytaj na allegro.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Staram sie pytac na allegro ludzi którzy wystawiają całego simka na czesci
Jak narazie wysłalem z 5 e-mail'i i czekam na odpowiedzi, jak bede cos wiedzial napisze w temacie.
Ps. Jesli ktoÅ› ma prosze o kontakt...

Ps. Jesli ktoÅ› ma prosze o kontakt...

-
zdzichu123 - Bywalec
no jednak to nie to co myslalem;/ nie posiadam tej czesci!! i nie pomoge ;/ pozdr
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
A wiec dzisiaj zrobiłem aby jakos "jechał"... We wtorek jade do mechanika, czekam az zrobi i powymienia kilka czesci i bede czekal na szczesliwego nabywce ktory zechce go kupic
Nawet mam specjalnego pomidorka w podpisie aby przyciÄ…gnÄ…c kupca 

-
zdzichu123 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 41 gości