Motocykl - jaki wybrać? - CBR 600/900 Yama YZF ....
• Strona 1 z 1
Motocykl - jaki wybrać? - CBR 600/900 Yama YZF ....
Witam serdecznie,
chciałem poprosić forumowiczów o radę i opinię:
Silnie noszę się z zamiarem kupna motocykla a w sumie to pewne że od wiosny coś będę miał. Chciałbym aby był to sprzęt naprawdę mocny, mało awaryjny, w miarę lekki i z tzw. kochones
. Warto by było aby był wygodny dla pasażera bo często się wybieram w trasy dłuższe/krótsze ale jednak..
Myślałem o kilku motocyklach -
CBR 600 f3,f4
CBR 900
YAMAHA YZF thundercat/thunderace
fzr 1000
gsx-r 600/1000
gsx-f 750
kawasaki - zx7 zx9
chciałbym aby moto miało kopniaka... żeby mi sie nie spierdzielił w tydzień..i przede wszystkim żebym zmieścił się cenowo w okolicach <= 12 000 zł
chciałem prosić o jakieś rady i opinie - może jakieś inne moto? a jak nie to co najlepsze z tego co wymieniłem? najmniej awaryjne, z najlepszą opinią użytkowników... nie chciałbym też kupić dziadka nie bardzo uśmiecha mi się moto starsze ode mnie ;>
taki najlepszy opis charakteryzujÄ…cy taki lekko wymarzony motocykl to:
szybka
silna
nie stara
nie ciężka
w miarÄ™ wygodna bestia ;>
=]
wielkie dzięki za wszelkie rady i opinie
pozdrawiam
chciałem poprosić forumowiczów o radę i opinię:
Silnie noszę się z zamiarem kupna motocykla a w sumie to pewne że od wiosny coś będę miał. Chciałbym aby był to sprzęt naprawdę mocny, mało awaryjny, w miarę lekki i z tzw. kochones

Myślałem o kilku motocyklach -
CBR 600 f3,f4
CBR 900
YAMAHA YZF thundercat/thunderace
fzr 1000
gsx-r 600/1000
gsx-f 750
kawasaki - zx7 zx9
chciałbym aby moto miało kopniaka... żeby mi sie nie spierdzielił w tydzień..i przede wszystkim żebym zmieścił się cenowo w okolicach <= 12 000 zł
chciałem prosić o jakieś rady i opinie - może jakieś inne moto? a jak nie to co najlepsze z tego co wymieniłem? najmniej awaryjne, z najlepszą opinią użytkowników... nie chciałbym też kupić dziadka nie bardzo uśmiecha mi się moto starsze ode mnie ;>
szybka
silna
nie stara
nie ciężka
=]
wielkie dzięki za wszelkie rady i opinie
pozdrawiam
- rali
- Świeżak
YZF Thundercat jest dobry
mało awaryjny w miare mocny wygodny, i szybki oczywoscie jak na 600tke !!
F4 tez sa godne polcenia
900RR to jest moto juz bardziej sportowe anizeli w trasy
czlowiek sie meczy po ok 60KM]
Gixery tez sa spoko;) strasznie duzo masz kandydatów i ciezko wypisac który jest lepszy ale te co wymienilem sa według mnie godne polecia pozdr

F4 tez sa godne polcenia
900RR to jest moto juz bardziej sportowe anizeli w trasy

Gixery tez sa spoko;) strasznie duzo masz kandydatów i ciezko wypisac który jest lepszy ale te co wymienilem sa według mnie godne polecia pozdr
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Jak bym mial wybierac to na twoim miejscu bym bral któregos YZF-a lub Fazera 1000... w nastepnej kolejnosci jakas CeBRe.... Ale skoro ma byc silny motorek to 900
albo KAwa zxr9.... ale to tylko moja opinia.... Ja osobiscie bralbym Tundercata!!

Przelotne Znajomości Nie Są Tak Ważne Jak Prawdziwi Przyjaciele.....
-
nurser102 - Świeżak
To się tak nie da żeby był mocny i wygodny nie stary i do 12 tys tak to tylko w erze dogadzają
zawsze coś będzie pominięte w większym lub mniejszym stopniu , ale co byś nie kupił to i tak będziesz zadowolony kupisz sporta to się będziesz podniecał jak zapierdziela i o wygodzie zapomnisz lub powiesz że zawsze można zrobić przerwę na fajkę w podróży i się rozprostować , kupisz coś bardziej turystycznego to jeśli nie jeździłeś sportem i tak powiesz że zapier... jak głupie
moim zdaniem już sam sobie odpowiedziałeś i złoty środek dla ciebie to cbr f4 ; YAMAHA YZF thundercat/thunderace ; gsx-f 750 z mojej strony jeszcze do tej listy by Fazer spasował tylko że one w granicach 14 tys ale zawsze możesz coś wylukać okazyjnie taniej , szukaj w ogłoszeniach jeśli niedaleko oglądaj , przejedz się jak największą ilością wymienionych przez ciebie maszyn będziesz miar porównanie i sam wybierzesz . Pozdrawiam

www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
hmmm ... jestem swierzy jesli chodzi o motocykle ale to mnie rozbwailo:
szybka i silna da sie zrobic, nie stara tez, nie ciezka <- tutaj musisz zrezygnowac z wygody bo to co lekkie jest zazwyczaj supersportem (nawet taki bandzior swoje wazy)...
Tak czy inaczej tez nosze sie z zamiarem zakupu moto do podobnyh celow i wybor padl albo na ThunderCata albo na CBF 600 F3 (mam podobna kase do Ciebie a z tego co wiedzialem nie stac mnie w zime na F4, a co dopiero w sezonie ... no chyba ze chcesz kupic dzwoniony sprzet z super okazji kupiony w niemczech od Pani ktora miala 98 lat
)
szybka
silna
nie stara
nie ciężka
szybka i silna da sie zrobic, nie stara tez, nie ciezka <- tutaj musisz zrezygnowac z wygody bo to co lekkie jest zazwyczaj supersportem (nawet taki bandzior swoje wazy)...
Tak czy inaczej tez nosze sie z zamiarem zakupu moto do podobnyh celow i wybor padl albo na ThunderCata albo na CBF 600 F3 (mam podobna kase do Ciebie a z tego co wiedzialem nie stac mnie w zime na F4, a co dopiero w sezonie ... no chyba ze chcesz kupic dzwoniony sprzet z super okazji kupiony w niemczech od Pani ktora miala 98 lat

Pzdr
- LeWy2005
- Świeżak
Teraz w wawie będzie expo przejdę się posiedzę na wszelkich sprzętach to będę wiedział jak się "czuję wagowo" na jakim :>
trzeba znaleźć jakiś złoty środek..albo kupić dwa haha
Nom ja w sumie teraz to coraz mocniej rozważam CBR 600 F3/F4 Thundercata lub Thunderace...ale ace to już mocno drogi..a z kasą jak bym znalazł coś dobrego to bym wygospodarował może jeszcze jakieś grosze... chcę motocykl dobry na prawdę dobry :> za długo i za ciężko pracowałem żeby kupić teraz niewypał ;>
pani lat 98 z niemiec/usa nie bity lekko drapnięty - chyba norma w opisach
PPP
Pozdrawiam.
btw. A może jakieś inne propozycje motocyklowe? co powiecie o ZZR 1100?
CBR 1000?
duze pojemności duża waga..ale może jak raz by to było to ? ...
Czy mogli by się właściciele CBRek i Thunderów wypowiedzieć o swoich sprzętach? długa trasa szybkie winkle szybka jazda... taka jest zabawa - nie szpan w mieście
trzeba znaleźć jakiś złoty środek..albo kupić dwa haha

Tak czy inaczej tez nosze sie z zamiarem zakupu moto do podobnyh celow i wybor padl albo na ThunderCata albo na CBF 600 F3
Nom ja w sumie teraz to coraz mocniej rozważam CBR 600 F3/F4 Thundercata lub Thunderace...ale ace to już mocno drogi..a z kasą jak bym znalazł coś dobrego to bym wygospodarował może jeszcze jakieś grosze... chcę motocykl dobry na prawdę dobry :> za długo i za ciężko pracowałem żeby kupić teraz niewypał ;>
(mam podobna kase do Ciebie a z tego co wiedzialem nie stac mnie w zime na F4, a co dopiero w sezonie ... no chyba ze chcesz kupic dzwoniony sprzet z super okazji kupiony w niemczech od Pani ktora miala 98 lat
pani lat 98 z niemiec/usa nie bity lekko drapnięty - chyba norma w opisach

Pozdrawiam.
btw. A może jakieś inne propozycje motocyklowe? co powiecie o ZZR 1100?

Czy mogli by się właściciele CBRek i Thunderów wypowiedzieć o swoich sprzętach? długa trasa szybkie winkle szybka jazda... taka jest zabawa - nie szpan w mieście

- rali
- Świeżak
nie zawsze duzy silnik idzie w parze z duza masa moto. GS w porownaniu z Fireblade'em to ciezka i nieporeczna krowa. SC44 wazy 170kg na sucho.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):Kupuj Bladego SC44, momentu obrotowego nic Tobie nie zastąpi, zwłaszcza we dwoje.
za 12k to kupi skladanego z trzech

edit: ale 900rr SC35 spokojnie juz kupi, ale z tym modelem nie mialem stycznosci wiec sie nie wypowiadam. Choc nie slyszalem zlego slowa na jej temat.
Ostatnio edytowano 25/1/2008, 01:41 przez MadboY, łącznie edytowano 1 raz
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
-
GregorMoto - Bywalec
witam:0 przymierzam sie do kupna cbr 2:) i chcialbym posluchac kogos kto mniej wiecej orenituje a temat tego modelu
co myslicie o :
http://allegro.pl/item300990529_cbr_600 ... n_bdb.html ?? pozdrawiam

http://allegro.pl/item300990529_cbr_600 ... n_bdb.html ?? pozdrawiam

<< Honda -> świetny japoniec, ale Całkowity Brak Rozumu (CBR) >>
- P4kIt0
- Świeżak
latam fajerem sc33 caly sezon jest to moj pierwszy sprzet. zrobilem okolo 10000 km wymienilem tylko regulator napiecia no i kolocki olej takie tam. zero awari itp. i gowno prawda ze po 60 km rÄ…k nie czujesz. robilem po 300 i bylo ok. motor jest zwrotny i mocny. polecam
- SLOTHY
- Świeżak
atam fajerem sc33 caly sezon jest to moj pierwszy sprzet. zrobilem okolo 10000 km wymienilem tylko regulator napiecia no i kolocki olej takie tam. zero awari itp. i gowno prawda ze po 60 km rÄ…k nie czujesz. robilem po 300 i bylo ok. motor jest zwrotny i mocny. polecam
Słyaszałem tego typu opinie =] kurdę ciężki wybór ;> ma ktoś kostkę sześcienną? ;> co los da!

- rali
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości