Mocowanie rejestracji.
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Weźcie sobie darujcie co? Ani nic konkretnego tym nie wnosicie ani konstruktywnego. ŻAL... . (Chodzi mi tu o przygaduszki do Cichego...)
A propo jak już koniecznie nastawiliście się na roletki -.-
Samozwijająca się roletka umieszczona nad tablicą, prowadzona przez szynę wzdłuż jej bocznych krawędzi. Silniczek elektryczny z bębenkiem + "krawędzią blokującą" na który będzie nawijana lineczka wstawiamy poniżej krawędzi tablicy rejestracyjnej. I gotowe.
By średniej mocy silniczek cały czas się kręcąc napina roletkę która blokuje się nam o krawędź powyżej silnika majacą utrzymywać zasłonkę w 1 pozycji. Silniczek wyłączony powinien mieć na tyle mały opór wewnętrzny by roletka sama mogła rozwinąć linkę z bębenka i odsłonić tablicę.
I w ten sposób omijamy ten pasek klinowy i nie mamy problemu z zacinającą się roletką
A propo jak już koniecznie nastawiliście się na roletki -.-
Samozwijająca się roletka umieszczona nad tablicą, prowadzona przez szynę wzdłuż jej bocznych krawędzi. Silniczek elektryczny z bębenkiem + "krawędzią blokującą" na który będzie nawijana lineczka wstawiamy poniżej krawędzi tablicy rejestracyjnej. I gotowe.
By średniej mocy silniczek cały czas się kręcąc napina roletkę która blokuje się nam o krawędź powyżej silnika majacą utrzymywać zasłonkę w 1 pozycji. Silniczek wyłączony powinien mieć na tyle mały opór wewnętrzny by roletka sama mogła rozwinąć linkę z bębenka i odsłonić tablicę.
I w ten sposób omijamy ten pasek klinowy i nie mamy problemu z zacinającą się roletką

Ostatnio edytowano 19/1/2008, 14:35 przez Kilowat, łącznie edytowano 1 raz
-
Kilowat - Świeżak
Oj Kilowat...kazdy dodaje cos od siebie i powstaje projekt doskonaly
Ktos rzuci pomysl to zaraz go ulepsza koledzy i mamy lansik gotowy
hehe ja tez pisze bardziej dla zabawy niz uzytecznosci...po to jest forum..zeby dyskutowac:)
Chcial bym Twoj pomysl zobaczyc na "plaszczyznie zespolonej" hehe
czytaj rysunek
to natemat filmiku na samym poczatku postu......
Jest to silownik od centralnego zamka zamocowany pod blotnikiem i za pomoca przycisku przymocowanego przy kierownicy dostajac napiece wypycha ja do gory. Latwa sprawa w montazu tylko trzeba uwazac na wode i zeby nie spalic silownika bo jest bardzo delikatny
A i zapomialem dodac ze temat sluzy wymianie pomyslow a nie poradom jak lamac przepisy
pozdro

Chcial bym Twoj pomysl zobaczyc na "plaszczyznie zespolonej" hehe

to natemat filmiku na samym poczatku postu......
Jest to silownik od centralnego zamka zamocowany pod blotnikiem i za pomoca przycisku przymocowanego przy kierownicy dostajac napiece wypycha ja do gory. Latwa sprawa w montazu tylko trzeba uwazac na wode i zeby nie spalic silownika bo jest bardzo delikatny
A i zapomialem dodac ze temat sluzy wymianie pomyslow a nie poradom jak lamac przepisy
pozdro
-
Szopekk - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Ale zrobiliście burze mózgów ,gdy byście tę inwencję przełożyli na wybudowanie toru treningowego i poprawę bezpieczeństwa jazdy to służby medyczne i grabarze mieli by mniej roboty.
pozdrawiam
bez komentarza... zastanow sie czy jestes na dobryum forum.. bo na tym motocyklistom sie nei wyjezdza o grabazu..
-
spoyler92 - Świeżak
senekkorzenna wybaczam bo kazy popelnia bledy. ja tez sporo nie madrych zeczy pisalem. teraz zmadzalem i stram sie pilnowac. ale skupmy sie lepiej nad Naszym "wynalazkiem":D no koledzy dawac nowe propozucje:D
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
no wlasnie....gdzie jakies nowe pomysly...

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):no dobra zaraz się podreperuję:spawamy do wydechu
rurkę z zaworem sterowanym ręcznie od kierownicy,do rurki montujemy pojemnik w który wsypujemy sadze,pojemnik musi mieć wylot od dołu na tablice rejestracyjną,w momencie zauważenia policji otwieramy zawór i spaliny wydmuchują sadze na tablice rejestracyjną.Myślę że jest to dobry pomysł dla desperatów.!
Dobre!

Spawamy do wydechu rurę do niej montujemy wojskową racę dymną do pozoracji pola walki odpalaną elektrycznie. Włącznik umieszczamy przy kierownicy. W razie pojawienia się policji odpalamy racę i zadymiamy najbliższą okolicę + połowę miasta ^^ Do tego pęk granatów do robienia sałatki z buraków w mijajanych BE-EM-WE i gotowe

-
Kilowat - Świeżak
to wtedy zakladamy czapke niewidke i moga nam naskoczyc:D co sie bedziemy bawic sadzami najlepiej jest wozic jaks podreczna bazuke:D i wtedy jak policja zacznie gadac to robimy tak: rozpedzeni do ok 150k/h odwracamy sie plecami do kierunku jazdy(moto prowadzi sie sam) i wyciagamy bazukle i ladujemy w policje! robimy wielkie bbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmm i policje mamy z glowy:D
a teraz tak na serio to czemu jzu nikt nie daje zadnych pomyslow;/ a slyszeliscie moze o takim srodku w spreiu co sie psika na blache i wtedy radar nie moze cyknoc fotki bo nie wyjdzie nic tylko odbite slonce na rejestracji. dziala to czy tylko tak naciagaja?
a teraz tak na serio to czemu jzu nikt nie daje zadnych pomyslow;/ a slyszeliscie moze o takim srodku w spreiu co sie psika na blache i wtedy radar nie moze cyknoc fotki bo nie wyjdzie nic tylko odbite slonce na rejestracji. dziala to czy tylko tak naciagaja?
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
naciagaja.......w polsce foto radary nie maja flesza...i nic spray nie pomoze chyba ze czarny 

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)

-
Szopekk - Świeżak
to puki zima to rejestracje mozna popsikac sniegiem w spreju i powiedziec ze nie zauwazylismy ze jest nieczytelna:P
-
spoyler92 - Świeżak
euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuureka mam!!!
wymyslilem to dzis w nocy!! jka wruce ze szkoly top dam projekt. wedlug mojego projektu rejestracja chowa sie w 1s i puzniej wraca w to samo miejce w takim samym czasie:D
wymyslilem to dzis w nocy!! jka wruce ze szkoly top dam projekt. wedlug mojego projektu rejestracja chowa sie w 1s i puzniej wraca w to samo miejce w takim samym czasie:D
-
spoyler92 - Świeżak
Czekamy 

-
Szopekk - Świeżak
Ja przymocował bym rejestracje z przodu Moto
Policja i tak nie spisze... Najpierw muszÄ… cie wyprzedzic 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
No zawsze mozna sie pobawic i poprzerabiac literki i cyfry
np z WWE robimy WWL
a z np. M 348 M 843 i wsio....
tylko odpowiednie materialy trzeba miec hehe

-
Szopekk - Świeżak
kildow zawsze można ręką zasłonic 

-
zdzichu123 - Bywalec
juz instaluje skanerek i zaraz projekcik bedzie:D
-
spoyler92 - Świeżak
to chowanie jest zrobione ze tablica jes zamontowana na zawiesie i pociagana przez silnik ktory pociaga ja na zylce. i ma taki czujniczek jak auto w drzwiach kidy drzwi sa otwarte to swieci sie swiatelko. tu dzial tak ze jesli guzik jest nacisniety to siweci dioda na liczniku. wiec wtedy wimey kiedy rejestracja jest zlona zeby o niej nie zapomniec. obciaznik jest poto zeby sie rozwinela bez platania zylki. a zaraz dam drugi projekt ktory sie chowa w ciagu 1 s:D
czemu niemoge doadac zalacznika??
grrrrrrrr;/
pomocy!!
czemu niemoge doadac zalacznika??
grrrrrrrr;/
pomocy!!
-
spoyler92 - Świeżak
Projekty Spoyler92 

- Załączniki
-
- Projekt Nr 2
- skanuj0002.jpg (143.32 KiB) PrzeglÄ…dane 1774 razy
-
- Projekt Nr 1
- skanuj0001.jpg (152.37 KiB) PrzeglÄ…dane 1774 razy

-
zdzichu123 - Bywalec
tylko troche lipa bo nie moglo by byc chlapacza a zylke bylo by widac...przy rutynowej kontroli jak by to zobaczyli to o stary
ale pomysl ok...

-
Szopekk - Świeżak
a co do chlapaczka to mam tez rozwiazanie:D ale nie wiem czemu nie moge dodac nic takiego;/ dzieki uprzejmosci Zdzisia widzicie moj projekt. Szopekk odezwij sie na gg to pokaze co jeszcze mam.
jka cos to w 99% jestem na niewidoku:)

jka cos to w 99% jestem na niewidoku:)
-
spoyler92 - Świeżak
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości