Nowy akumulator suchoładowany M.line
• Strona 1 z 1
Nowy akumulator suchoładowany M.line
Witam! Kupiłem ostatnio w sklepie.scigacz.pl akumulator do Derbi GPR Racing i teraz mam problem bo nie wiem czy muszę go zalewać wodą destylowaną czy jeszcze czymś innym (jest pusty) czy po prostu zamontować w motorku?? Przepraszam za tak głupie pytanie ale, nie znam się w ogóle na mechanice motocyklowej i chciałbym mieć pewność, bo słyszałem różne opinie na te temat jedna że muszę zalać wodą, druga że muszę załatwić sobie elektrolit od elektryka lub żeby go po prostu zamontować. Pozdrawiam, dzięki za pomoc.
- tomek.czwa
- Świeżak
Napełnia się go gotowym elektrolitem, dostępnym
np na stacjach benzynowych. Po zalaniu
akumulatora należy pozostawić go na kilka godzin i potem ewentualnie podładować małym prądem równym ok 1/10 pojemności( dla 10Ah prąd 1A).
np na stacjach benzynowych. Po zalaniu
akumulatora należy pozostawić go na kilka godzin i potem ewentualnie podładować małym prądem równym ok 1/10 pojemności( dla 10Ah prąd 1A).
- skorseze
- Świeżak
- tomek.czwa
- Świeżak
Z tego co się orientuję to aku sie zalewa elektrolitem, a ten dostać można w sklepach motoryzacyjnych... aku nie są zalewane elektrolitem po prostu żeby się w transporcie nie wylał... skutki nie byłyby ciekawe
Tek więc udaj się do sklepu motoryzacyjnego i kup elektrolit... nie jest on zbyt drogi z tego co pamiętam. Jeśli coś źle napisałem to niech mnie ktoś poprawi... Pozdro ;]
O hehe... zostałem ubiegnięty

O hehe... zostałem ubiegnięty

Romet "Polo" >>> WSK Dudek >>> Yamaha XJ550 >>> Honda VFR 750 rc36
- Xemiz
- Świeżak
Nie trzeba nawet na kilka godzin-godzina czy nawet mneij wystarcza.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości