Zobacz wątek - NAPRAWA BMW F650GS Dębica
NAS Analytics TAG

NAPRAWA BMW F650GS Dębica

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

NAPRAWA BMW F650GS Dębica

Postprzez grzesiek650 » 11/12/2007, 22:06

Witam forumowiczów ;) Jestem z Dębicy mam BMW F650GS które przez kolesia w puszce zostało niestety niedawno uszkodzone.. We wrzesniu mialem wypadek, gosc wyjechal z podporzadkowanej , nie ustapil mi pierwszenstwa no i teraz jest problem, nie tylko z moim zdrowiem ale tez motorem. W moto na pewno beda do wymiany lagi i kierownica. Ogólnie motor jest w dobrym stanie bo wlasciwie to nie motor dostał uderzenie tylko ja bo prawie udało mi sie ominac wyjezdzajaca puszke. I tu moje pytanie bo zamierzam zabrac sie po nowym roku do roboty z moja GSka.

- jakie miejsce w mojej okolicy polecilibyscie mi aby najpierw oczywiscie zbadac co jest tak dokladnie z moto a pózniej ewentualnie zrobic naprawe?

Zdaje sobie sprawe że nawet same lagi to nie jest tania rzecz i biore pod uwage to ze trzeba bedzie wydac troche kasy , nie jestem osoba która bedzie liczyc kazdy grosz,tymbardziej że napewno sypna mi cos z ubezpieczenia chce poprostu aby robota byla zrobiona dobrze za rozsadna kase wiec poszukuje jakis niezbyt drogi ale dobry serwis. Napewno decydowalbym sie naprawic motor jak najlepiej tylko sie da ale nie znam sie zbyt i nie wiem jak wyglada sprawa czesci.

-Czy przy takich naprawach wchodza w gre tylko i wylącznie częsci orginalne?

Jesli sa jakies tansze zamienniki to super ale jesli mialoby to wplynac na prowadzenie moto ito to napewno bede omijac takie "wynalazki" z daleka.

Pozdrawiam
Grzesiek650
grzesiek650
Świeżak

Postprzez mlody-pawel » 12/12/2007, 13:22

Skoro wina byla puszki to oddaj moto do serwisu i oni sobie ściągną należności z OC sprawcy. Chyba, że zaklad ubezpieczen wycenił Ci szkode całkowitą. Na Twoim miejscu odstawil bym sprzet do serwisu BMW. Wymienią Ci wszystko co wygląda podejrzanie i zrobią to raczej solidnie - a jeśli chodzi o koszty to zapłaci sprawca.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
mlody-pawel
Świeżak

re

Postprzez grzesiek650 » 12/12/2007, 15:54

No tak wina jest po jego stronie i dostane kase z ubezpieczenia, z tym ze dopiero wtedy kiedy zakonczy się moje leczenie ,a to potrwa jeszcze dostyc dlugo..a ja chcialbym na wiosne miec juz motorek :) Dlatego myslalem zeby zrobic to w ten sposob ze oddam moto do serwisu , bede zbierac wszystkie rachunki oplaty itp a potem pokryja mi to z OC sprawcy. No a z tym sewisem BMW to jest chyba najlepszy pomysł bo napewno nie oddam moto do jakiegos kowala zeby mi go w szopie klepał..
Grzesiek650
grzesiek650
Świeżak

Postprzez mlody-pawel » 12/12/2007, 16:36

Wiesz co - nei wiem czy to dobry pomysł - wtedy mogą Ci powiedziec: "spadaj". Lepiej idz dowiedz sie do ubezpieczyciela.poza tym ubezpieczenie za Twoje szkody jako człowieka to osobna sprawa niz szkody motocykla.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
mlody-pawel
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê