[biblioteka] My kontra oni
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
gratuluje artykulu!!!gdyby tylko wszyscy mieli ty;le w glowie co Ty...sorry 50% tego co Ty byloby swietnie.zgadzam sie ze wiekszosci z nas poprostu brakuje wyobrazni...jeszcze raz gratuluje i chyle czola.<br><hr>krzysiekbox4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wielu z nas motocyklistów na codzień jeździ autkami więc trudno jest być samemu przeciw sobie ,szkoda tylko ,że bezmuzgi są w obydwu tych grupach a kultura na drodze to rzadkość<br><hr>Kotletor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich... na potwierdzenie słuszności powyższych wywodów, chce podzielic się z Wami dwoma informacjiami: Pierwsza ku przestrodze: w minionym sezonie, kobieta w zaawansowanej ciąży, wymuszając pierszeństwo kasuje mercedesem dwóch moich przyjaciół. Chłopaki tylko lekko połamani na szczęście, ale motocykle poszły na złom. Hmmm...miejcie oczy w koło głowy!! Druga ku pokrzepieniu serc: Wypadek ten skłonił Studencką Grupe Motocyklową "TABUN" z Olsztyna do zorganizowania rozpoczęcia sezonu 2007 pod hasłem "Jeździmy ostrożnie" Impreza zorganizowana we współpracy lokalnych władz i innych instytucji ma na celu zwrócenie baczniejszej uwagi samochodziarzy na motocyklistów. Osztynskie władze, policja i mieszkańcy bardzo przychylnie podchodzą do tej akcji, więc ma się ku lepszemu
Wszystkich zapraszamy 21 kwietnia do Olsztyna. Więcej info na naszej stronie www.sgmtabun.republika.pl
Do zobaczenia na trasie!<br><hr>TABUN

Do zobaczenia na trasie!<br><hr>TABUN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dzisiaj mialem pecha na rondzie degola w strone centru, ruszalem z srodkowego pasa na w[prost, nagle samochod z prawego pasa stwierdzil ze skreci w lewo bez migacza, i zajechal mi droge w konsekwencji dzwon, staralem sie podswiadomie nie uszkodzic mu tej bryki i w efekcie niezle sie poturbowalem i moja mz 250 ktora tak dopieszczalem zmasakrowal
Uwaga!!! Dziadek z babcia uciekli!!! zostalem sam bez pomocy, czekaja mnie kolejne koszty , koło tarcza zawieszenie przednie pólka, lusterka kierownica podnozki skora przetarla sie
po tym fakcie zlapalem stracha i zastanawiam sie nad zakonczeniem jazdy ze wzgledu na mocherowych kierowcow i klopkookich bandyow
<br><hr>faza MZ 250

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hej. Powiem tak nie mam motoru ani auta. Robie narazie prawko b i marzą mi sie 2kółka. Jak juz zrobie prawko i byc moze bede mial autko to obiecuje : używać zawsze kierunkowskazow i nie bede wymuszał pierwszenstwa na motorach i bede na was uważał.
A tak poza tym np. moj brat ma auto i zawsze uważał na motory etc a teraz ma motor Thundercat-ke. Wiecie moze za kilka lat aktualne pokolenia 20paro latkow bedzie jeżdziła przyzwoicie co wyjdzie na dobrze motocyklistom.
Pozdrawiam i uważajcie na kretynów w autach<br><hr>Siupol
A tak poza tym np. moj brat ma auto i zawsze uważał na motory etc a teraz ma motor Thundercat-ke. Wiecie moze za kilka lat aktualne pokolenia 20paro latkow bedzie jeżdziła przyzwoicie co wyjdzie na dobrze motocyklistom.
Pozdrawiam i uważajcie na kretynów w autach<br><hr>Siupol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam sam dopiero zaczynam przygodę z motocyklami.Lecz miałem już parę przypadków właśnie wymuszania pierwszeństwa przez kierowców samochodów. Gdyby nie mała prędkosć 30km/h to by sie to mogło skończyć inaczej
<br><hr>BARTEZ $51
<br><hr>BARTEZ $51
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
naprawde podziwiam osobe ktora stworzyla tekst "my kontra oni"
100% prawdy
ja sam zaczynam przygode z moto i planuje kupic
aprilie rs 125 ( 2006 ) lub yamahe dt 125 x
niestety wiek mi niepozwala na maszyny powyzej 125cc
wiec prawdopodobnie bedzie to aprilia rs 125 bo jak kupie moto to bede je mial wiecej niz 5 lat, a za 5 lat skoncze 21 lat
i dalej bede zadowolony z aprili
<br><hr>lechoo
100% prawdy
ja sam zaczynam przygode z moto i planuje kupic
aprilie rs 125 ( 2006 ) lub yamahe dt 125 x
niestety wiek mi niepozwala na maszyny powyzej 125cc
wiec prawdopodobnie bedzie to aprilia rs 125 bo jak kupie moto to bede je mial wiecej niz 5 lat, a za 5 lat skoncze 21 lat
i dalej bede zadowolony z aprili

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja przed prawkiem obiecałem sobie ze będę oryginalny i zawsze będę jeździł zgodnie z przepisami.... Raz mi sie tylko to udałoKomentatorzy napisał(a):hej. Powiem tak nie mam motoru ani auta. Robie narazie prawko b i marzą mi sie 2kółka. Jak juz zrobie prawko i byc moze bede mial autko to obiecuje : używać zawsze kierunkowskazow i nie bede wymuszał pierwszenstwa na motorach i bede na was uważał.
Pozdrawiam i uważajcie na kretynów w autach<br><hr>Siupol<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze to nie pamiętam żębym spotkał się ostatnio z wrogo nastawionym kierowcą. Jak ktoś nie zjedzie na bok to nie dlatego że nas nie lubi tylko poporstu zwykle tego nie robi. A zwykle Ci chamscy to są tacy do wszystkiego co się rusza więc nie ważne czym jedziesz, on i tak spróbuje jak najbarzdiej Cię wkurzyć. Ogólnie to kierowcy (jak dla mnie) są zaskakująco uprzejmi ( może boją się o swój lakier ). W każdym razie jeśli chodzi o jazdę w dużym ruchu, jet ona dla mnie bardzo przyjemna.<br><hr>schneidi@wp.pl
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dobry artykuł. Przeczytałem wasze komentarze i postanowiłem napisać własny. Od niedawna mam prawko A, a od ponad 10 lat jeżdżę samochodem i muszę powiedzieć, że motocyklistę zauważa się zazwyczaj w momencie, gdy jest się wymijanym. Wygląda to tak, że jest cisza i nagle huk, hałas i mija nas motor. Co do zdolności przewidywania, muszę powiedzieć, że to przychodzi z czasem, z doświadczeniem i wiekiem. Przewidywać można się nauczyć ale najprawdopodobniej tylko poprzez doświadczenie. Kiedyś pewien kierowca zapytał się mnie, kto jest lepszym kierowcą; ten kto jeździ dobrze i sprytnie, czy ten kto potrafi przewidywać zdarzenia na drodze? Odpowiedź jest w brew pozorom banalna. Szansę na przeżycie ma ten, kto potrafi przewidywać, a nie ten kto ma wysokie umiejętności. Jednakże zdolność przewidywania plus dobre umiejętności dają nam największe szanse na przeżycie. A i jeszcze jedno na koniec. Kiedyś była taka świetna reklama radiowa z Hołowczycem, cytuję - wiesz jaka jest różnica między tobą a mną? Ja potrafię jeździć, a tobie tylko tak się wydaje. Do mnie bardzo przemówiła ta reklama i może dzięki niej jeszcze się nie rozbiłem.<br><hr>Szop
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam takie pytanko chodz nie na ten temat:P ale pyatm bo pytam wszedzie i nikt mi nie odp;/;/
wiec tak mam skuter piaggio zpi 50cm3 1997r...
prubuje go odpalic z rozrusznika elektrycznego(startera) i kreci nawet dobrze ale nie chce zapalic;/ tylko go zalewa:( a jak go odpalam z kopki to pali praktycznie z dotyku. wiec co moglo sie w nim popsuc i co wymienic badz zrobic zeby palil rowniez z rozrusznika.
ps. dodam ze juz ladowalem akumlator i nie pomaga;/;/<br><hr>spoyler92
prubuje go odpalic z rozrusznika elektrycznego(startera) i kreci nawet dobrze ale nie chce zapalic;/ tylko go zalewa:( a jak go odpalam z kopki to pali praktycznie z dotyku. wiec co moglo sie w nim popsuc i co wymienic badz zrobic zeby palil rowniez z rozrusznika.
ps. dodam ze juz ladowalem akumlator i nie pomaga;/;/<br><hr>spoyler92
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pewnie bedziesz musiał szlif cylindra zrobić i kupic tłok, albo jest źle wyrególowany gaźnik<br><hr>Aprilia srKomentatorzy napisał(a):mam takie pytanko chodz nie na ten temat:P ale pyatm bo pytam wszedzie i nikt mi nie odp;/;/
ps. dodam ze juz ladowalem akumlator i nie pomaga;/;/<br><hr>spoyler92<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co za kretyn to pisał. Jacy maniacy enduro? Z tego co wiem to motocyklisci sie szanuja a nie wyzywaja. Ednuro, scigacze czy choppery to jedna rodzina. wiec nie obrazaj brata bracie.<br><hr>enduro boy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W ubiegły weekend miałem przyjemność wybrać się na pierwszą dłuższą wyprawę inedawno nabytym fazerem600 z 2001r. Jazda Włocłąwek-Poznań 50/150 była naprawdę fajna, powrót gdzie starałem sie jechać przepisowo - mogiła. Faktycznie nie spotkałem żadnej na prawdę trudnej stuacji, może dlatego że podchodzę do 98kM z dużym respektem, a może ldatego że rocznie robię 50 000km osobówką. Absolutnie zgadzam się że początkujący nie ma pojęcia o możliwościach jezdnych maszyny, ale jak ma się tego świadomość to można dostosować prętkość przed dojechaniem do zakrętu. Dla porównania w moim Oplu doskonale wiem przed każdym zakrętem z jaką prędkością mogę go pojechać.
<br><hr>tomik
<br><hr>tomik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zgadzam sie z kolega o tym co napisal w artykule o nas i kierowcach i ma racje niestety kierowcy samochodow chca wymuszac pierwszenstwo przed motocyklistami, a jak wiadomo motocykl w starciu z samochodem obojetnie jakim zaczynajac na takim punto konczac na terenowce nie ma szans najgorsze jest jednak to jak wyrazaja sie kierowcy samochodow o nas, ze to widzieli kogos na kole, szalenca na motorze, a do ich wiadomosci to jak oni popisuja sie calibrami to wszystko ok albo jak wymuszaja aby ktos zjechal wyprzedzajac go, ale niestey ma takze racje o tym ze kierowcy motocyklow nie umieja jezdzic, coraz czesciej widac w tv jak to ktos jechal motocyklem bez prawka albo jak walnal w drzewo bo jechal z nadmierna predkoscia nie odpowiednia do jego umiejetnoscia... pozdrawiam wszystkih motocyklistow
<br><hr>UNNAMED I NIECH TAK ZOSTANIE :]

<br><hr>UNNAMED I NIECH TAK ZOSTANIE :]
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Artykuł jak najbardziej trafny. Jestem początkujacym motocyklista. Mam Suzuki GSX 600F 92r. Nic specjalnego ale czasem pokusa jest większa niż rozsądek ;p<br><hr>kriss
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szasuneczek bardzo trafny artykól tylko przewidywanie co będzie przy 270km/h motosyklista może kiedyś opanować ale samochodziarzom będzie gorzej przewidzieć nieznając takich prędkości dlatego samochodziarze bjerzcie poprawke na to przemykające (nisko przelatujące) światełok jadnośladu. ps powodzenia rzycze dla ludzi bez wyobrazni. <br><hr>uti szczecin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanie czy jest karane przez policje przedzieranie sie w korkach czy to jast jak najbardziej fer? bo jak w korku stoi policja to sie wacham jechać czy odczekać swoje?<br><hr>uti szczecin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości