Yamaha kontrolka oleju
• Strona 1 z 1
Yamaha kontrolka oleju
Witam
Mam ptanie dotyczące XJ 600 S diversion, po odpaleniu gdy moto jest zimne i jest na ssaniu zapala sie kontrolka oleju gdy moto sie troche nagrzeje po jakieś minucie czy dwóch kontrolka gasnie, poziom oleju jest w normie.
Jak ktoś ma jakiś pomysł czemu tak jest będe wdzięczny.
Pozdrawiam
Mam ptanie dotyczące XJ 600 S diversion, po odpaleniu gdy moto jest zimne i jest na ssaniu zapala sie kontrolka oleju gdy moto sie troche nagrzeje po jakieś minucie czy dwóch kontrolka gasnie, poziom oleju jest w normie.
Jak ktoś ma jakiś pomysł czemu tak jest będe wdzięczny.
Pozdrawiam
-
robertsz - Świeżak
a może (przypuszczam, bo aż tak się nie znam) filtr oleju nie wie co to jest wymiana, i może być tak że pompka ma ciężko i gęstego zimnego oleju nie może przepchnąć. Ale to moje przypuszczenie tylko, bo aż tak sie nie znam, ale objawy są dziwne.
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Nie, no Lovtza, nie mówiłem o Twoim, tylko do Roberta.
A teraz jeszcze coś zauważyłem, wytłumacz mi to "W Yamahah jest czujnik poziomu a nie cisnienia oleju" , bo tak troche sobie tego nie moge jakoś wyobrazić, coś mi tutaj nie pasuje :/
A teraz jeszcze coś zauważyłem, wytłumacz mi to "W Yamahah jest czujnik poziomu a nie cisnienia oleju" , bo tak troche sobie tego nie moge jakoś wyobrazić, coś mi tutaj nie pasuje :/
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mam XJ 600 N i tez mialem ten sam problem z olejem.. XJ'ty maja to do siebie ze czesto sie pali lampka oleju przy wlaczaniu i gdy silnik jest zimny. Jednak ostatnio mialem tydzien ostrej jazdy (jazda non stop ok 150km/h, krecenie pod czerwone pole) i potem na zakretach wlaczala mi sie lampka. Wystarczylo dolac 0,25 l oleju i juz bylo git..tak więc przy zimnym silniku czesto sie swieci a przy szybkiej jezdzie na maxa zawsze oleju troche ubedzie.
i live to ride
- tazzman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości