Jakie dokumenty sa potrzebna do rejestracji moto z Włoch?
• Strona 1 z 1
Jakie dokumenty sa potrzebna do rejestracji moto z Włoch?
witam!!! planuje kupno motocykla z Włoch, a minowicie Yamahy XT 600 i mam pytanie: jakie dokumenty musi mi dac sprzedajacy zebym mogl motocykl zarejestrowac? i co dalej bede musial robic zeby tej rejestracji dokonac? czyli czy bede musial zrobic przeglad i oc w polsce zanim pojde do urzedu komunikacji i takie rzeczy? z gory dziekuje za odpowiedzi!
pozdr artur
pozdr artur
- startbasss
- Świeżak
Potrzebna jest umowa wraz z tłumaczeniem. Dowodu rejestracyjnego ani tablic nie dostaniesz raczej.Przed wizyta w wydziale komunikacji robisz przegląd i płacisz podatek Vat. Potem idziesz do wydziału komunikacji, dostajesz tablice+dowód a z tym idziesz do ubezpieczyciela. Tak to wyglądało u mnie po ściągnieciu Bandyty z Rzymu
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
dzieki bardzo kolego! ja jeszcze slyszalem, ze potrzebny jest brief. wiesz cos na ten temat? i jak to jest z vatem? bo czytalem gdzies, ze jesli motocykl ma iles lat to jest sie zwolnionym z vatu? prwada to czy ktos sobie poprostu jaja robil?
- startbasss
- Świeżak
z Vatu zwolnione są motorowery. A brief to raczej nie - ja nie mialem i nikt sie o to nigdzie nie pytał.
-
mlody-pawel - Świeżak
dzieki bardzo koledzy!!! juz zarejestrowalem. potrzeba dowód rejestracyjny (taki skladajacy sie z 6 czesci), akt wlasnosci (kartka A4 z hologramem) umowa, tlumaczenia, przeglad w polsce. pozdrawiam artur
- startbasss
- Świeżak
Zoldar: dobre to bylo: "VAT nie płacisz, płacisz jedynie 150 zł za zwolnienie z VATu...." Polska rzeczywistosc....
-
mlody-pawel - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości