Cena kompletnego sprzęgła mniej wiecej....
• Strona 1 z 1
Cena kompletnego sprzęgła mniej wiecej....
Jak w temacie interesuje mnie ile kosztuje kompletne sprzęgło około ( od Xj600 )....jeśli ktoś sie orientuje...
Jeszcze przy okazji... łożyska główki ramy i uszczelki do silnika...około oczywiście

Jeszcze przy okazji... łożyska główki ramy i uszczelki do silnika...około oczywiście

Boże spraw żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...
-
Domineh - Świeżak
No więc i ja przyłączam się do pytania Domineh'a... no i przy okazji pochwalę się swoją wiedzą. Otóż ja również planuje w mojej Yamaszce XJ550 czyli powiedzmy bratnim modelu wymienić sprzęgło... jak do mojego ceny okładzin wahają się od 180-300, (spójrz tutaj http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.ph ... tkie&str=3
jeśli byś chciał jak najtaniej kupić to powinieneś się z okładzinami i sprężynami wyrobić w 200zl + przesyłka) jednakże w sprzęgle są również przekładki ... a one jak patrzyłem kosztują praktycznie tyle co tarcze sprzęgłowe czyli ~150zł. Tak kalkulując dla swojego to mi wyszło około 300 zł. Więc masz mniej więcej plan ramowy wymiany sprzęgła. Pozdrawiam, Xemiz.
a właśnie ... ja napisałem odnośnie dywersji 97r ale na tamtej stronce masz wszystkie roczniki więc znajdziesz coś dla siebie
jeśli byś chciał jak najtaniej kupić to powinieneś się z okładzinami i sprężynami wyrobić w 200zl + przesyłka) jednakże w sprzęgle są również przekładki ... a one jak patrzyłem kosztują praktycznie tyle co tarcze sprzęgłowe czyli ~150zł. Tak kalkulując dla swojego to mi wyszło około 300 zł. Więc masz mniej więcej plan ramowy wymiany sprzęgła. Pozdrawiam, Xemiz.
a właśnie ... ja napisałem odnośnie dywersji 97r ale na tamtej stronce masz wszystkie roczniki więc znajdziesz coś dla siebie

Romet "Polo" >>> WSK Dudek >>> Yamaha XJ550 >>> Honda VFR 750 rc36
- Xemiz
- Świeżak
Łożyska główki ramy kosztują od 89 zł do 140 zł
tarcze sprzęgłowe od 210 zł do 265 zł plus koszt wysyłki
sprężyny sprzęgła 45 zł
komplet uszczelek 510 zł
top end 398 zł
uszczelka pokrywy zaworowej 78zł uszczelka pokrywy sprzęgła 20 zł
To niektóre ceny wzięte z Larsson polska
tarcze sprzęgłowe od 210 zł do 265 zł plus koszt wysyłki
sprężyny sprzęgła 45 zł