Co lepiej kupić???
• Strona 1 z 1
Co lepiej kupić???
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych motorków; Aprili Rs 50, Hondy Ns-1 Montessa. Oba są fajne i nie moge dojść który byłby dla mnie lepszy. Biorę też pod uwagę inne aspekty. Takie jak np. dostepność części i ich koszt. A i oczywiście osiągi itp. Ale musi być to motorower, bo nie posiadam prawa jazdy jeszcze. A często zdaża się ,że honda Ns-1 jest rejestrowana na motocykl dlatego ,że ma 74ccm pojmności fabrycznie. Zastanawiałem się także nad kupnem 125 rejestrowanej na 50. Ale Myślę , że po krótkim czasie mogłbym mieć kłopoty z takim to motorkiem np. przy pierwszej kontroli drogowej mogli by sie przyczepic do mnie. Czy też jakbym się wwalił na suszare czy też fotoradar. Ma ktoś może jeden z takich sprzętów i jest w stanie powiedziec coś o nim??? Doradzcie co lepiej wybrać. Może 125 , a nie 50 , albo na odwrót??

Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych motorków; Aprili Rs 50, Hondy Ns-1 Montessa. Oba są fajne i nie moge dojść który byłby dla mnie lepszy. Biorę też pod uwagę inne aspekty. Takie jak np. dostepność części i ich koszt. A i oczywiście osiągi itp. Ale musi być to motorower, bo nie posiadam prawa jazdy jeszcze. A często zdaża się ,że honda Ns-1 jest rejestrowana na motocykl dlatego ,że ma 74ccm pojmności fabrycznie. Zastanawiałem się także nad kupnem 125 rejestrowanej na 50. Ale Myślę , że po krótkim czasie mogłbym mieć kłopoty z takim to motorkiem np. przy pierwszej kontroli drogowej mogli by sie przyczepic do mnie. Czy też jakbym się wwalił na suszare czy też fotoradar. Ma ktoś może jeden z takich sprzętów i jest w stanie powiedziec coś o nim??? Doradzcie co lepiej wybrać. Może 125 , a nie 50 , albo na odwrót??

- Daron
- Świeżak
Te 2 modele które wymieniłeś mają troche trudny dostęp do części. Powiedział bym, że najgorzej będzie z NS1, bo do RS-ki znajdziesz troche części na allegro. Bierz to co ma zamiar kupić indus, a mianowicie TZR-kę i osiągami jest lepszy od poprzedników (wersja 80ccm) a z częściami wogóle nie ma problemu, ponieważ moto jest powszechnie znane i używane.
Pozdro
Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
- fazer 600 (98koni)
- Świeżak
Hmm. Właśnie rozważałem kupno NS-1 , ale cena jest powalająca 4900 to najtansza jaką znalazłem i to daleko musiałbym jechac po nią. A mam taką okazje , że mój kolega kupił Rs-ke po tuningu na 80ccm,bo on troche zaczął handlowac skuterami i takimi motorkami,zapewne taniej mi sprzedałby. Ale tak wogle patrząc na te 50-siątki to drogo chodzą. ceny są takie jak za 125 ccm Rs-ke czy NSr 125.
Tzr to fajny sprzęt, ale słyszałem że nie za szybkie to i nie kręci się tak jak Aprilia.

- Daron
- Świeżak
Chłopaki mam kumpla który ma rs 50 po tuningu na 80 i tzr 50 , a ja osobiście mam honde ns1 80 z 1996rok kupiłem 2 dni temu w stanie zajebistym za 3500zł ale zadna z tych dwóch co ma kumpel bo on handluje motorami to nie ma szansa moja jest po kapitalnym remoncie i zapierdala ze mną 125km/h a ja waze 65kg , a częsci to jest do tego od zajebania i jeszcze troche !!!!
POZDRAWIAM MOTTTTTTTTTTTTTOOOO-GP
POZDRAWIAM MOTTTTTTTTTTTTTOOOO-GP
- MOTO_GP
- Świeżak
teraz wyszystkie ścigaczopodobne motorowery zapieprzają ponad stówkę to nie ogary
ja bym brał Hondę po 1 ładni wygląda a po 2 zawsze to japoniec do włochów nie jestem raczej przekonany
ale aprilka też jest ładna a jak technicznie to nie wiem. Wybór należy do ciebie poszukaj w internecie testów jednego,drugiego poczytaj na różnych forach opinie urzytkowników i wybierz najleprzy

>Patol< 

-
HANS - VIP Ścigacz.pl
-
konrad1422 - Świeżak
kup sobie cos takiego jest naprawde fajny http://moto.allegro.pl/item164862934_de ... ziesz.html
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
stary bierz ns1 i gra. części są jest nawet fajna i zrywna. wkońcu była produkowana na wyścigi i dlatego też brak kopki:) ale odpala bez problemu kumpel ma. bierz ns1. jak se załatwisdz to tanio kupisz. jak ja kupiłem nsr z niemiec za 4000 tys. stan prawie idealny.

- arek_honda_nsr
- Świeżak
daniel8634 napisał(a):kup sobie cos takiego jest naprawde fajny http://moto.allegro.pl/item164862934_de ... ziesz.html
lepiej sobie kup tego derbi jest zarombisty

- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm