Zobacz wÄ…tek - <i>[AktualnoÅ›ci]</i> Kawasaki ZX-10R 2008 – nadciÄ…ga..
NAS Analytics TAG

[AktualnoÅ›ci] Kawasaki ZX-10R 2008 – nadciÄ…ga..

Komentarze użytkowników
_________

[AktualnoÅ›ci] Kawasaki ZX-10R 2008 – nadciÄ…ga..

Postprzez Åšcigacz » 13/9/2007, 10:46

Dyskusja na temat: Kawasaki ZX-10R 2008 – nadciÄ…ga burza
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Kawasaki ZX-10R 2008 – nadciÄ…ga burza
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/9/2007, 10:46

zadupek na wysokosci przedniej owiewki...zapowiada sie nie zle,szkoda ze nie stac mnie na takiego pzrecinaka :(<br><hr>gimi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/9/2007, 11:35

Muszę powiedzieć, że piękna ta Kawka. Byłaby cholerna szkoda, jak Kawa zniknęłaby z tynku. Na szczęście pod skrzydłami Suzuki chyba jej to nie grozi.<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/9/2007, 11:54

Jak dla mnie Kawasaki za bardzo upodobniło sie go GSXR-a.Najbardziej podoba mi sie ZX-10 z lat 2004-2006.Boski wyglad oraz brutalny silnik,niestety nie dane mi było na nim jezdzic.Bardzo ładna jest tez nowa ZX-6.Powoli mam zamiar zmienic swoja ZX-9 na cos nowszego.Wiem jedno,mimo pewnych wad motocykli spod znaku Kawasaki oraz nizszego prestizu(w porownaniu z Yamaha czy Honda) pozostane wierny tej marce.Bardzo dobre zdanie miałem co do modelu ZZR 600,natomiast ZX-9 troche zawodła moje oczekiwania.Osiagi,komfort,prowadzenie oraz spalanie sa ok,awaryjnośc to juz inna sprawa...<br><hr>bazant52@op.pl ZX-9 04r
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/9/2007, 15:26

hehe, a w necie były już foty nowego modelu zx10r.....całkiem innego;) tak jak kiedyś w przypadku kawasaki 1400 i yamahy r1.
Fajnie się zapowiada, szczególnie tył z jednym wydechem (już wcześniej mogli to zrobić) ciekawy jestem jak przód wygląda no i ew. zmiany w silniku:) nie wiedziałem że aż tak czerpią z techniki Suzuki? do tej pory raczej wymieniali się (nisza cruiserów i bików typu V-strom) ? aha, doszedł jeszcze Ninja 250ccm na 2008r:D<br><hr>pablo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/9/2007, 06:32

Komentatorzy napisał(a):Muszę powiedzieć, że piękna ta Kawka. Byłaby cholerna szkoda, jak Kawa zniknęłaby z tynku. Na szczęście pod skrzydłami Suzuki chyba jej to nie grozi.<br><hr>Gnypek<br>
O jakim wsparciu ze strony Suzuki mówimy? Kawasaki to ogromny koncern, obejmujący swoimi działaniami wiele dziedzin przemysłu(łączni z budową rakiet i promów kosmicznych). W skład jego wchodzi również dział motocykli. Jest to w 100% niezależna firma, i to chyba Suzuki mogłoby korzystać z wiedzy i technologii Kawasaki.<br><hr>Cichy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/9/2007, 16:08

To jak do tej pory najładniejsza 10,..widać że Kawasaki powróciło do swojej pierwotnej koncepcji stylistycznej modelu 04 i dobrze zrobili.....ale zakończenia produkcji ZX12 im nie wybacze! <br><hr>ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/9/2007, 19:44

Piękne Kawasaki na rok 2008, ale z tą Hondą przesadzili brzydka jak holewka, ale może do niej przywykniemy. ps. suzuki mi się też nie podobało na rok 07, a teraz sobie na rok 08 nową suzi sprawie <br><hr>gold
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 16/9/2007, 03:32

Komentatorzy napisał(a):
Komentatorzy napisał(a):Muszę powiedzieć, że piękna ta Kawka. Byłaby cholerna szkoda, jak Kawa zniknęłaby z tynku. Na szczęście pod skrzydłami Suzuki chyba jej to nie grozi.<br><hr>Gnypek<br>
O jakim wsparciu ze strony Suzuki mówimy? Kawasaki to ogromny koncern, obejmujący swoimi działaniami wiele dziedzin przemysłu(łączni z budową rakiet i promów kosmicznych). W skład jego wchodzi również dział motocykli. Jest to w 100% niezależna firma, i to chyba Suzuki mogłoby korzystać z wiedzy i technologii Kawasaki.<br><hr>Cichy

Coś Cichy nieaktualny. U japonców jest tak, że nawet w najwiekszym koncernie poszczególne oddziały sa całkowicie samodzielne. Kawasaki Motors Corp jeszcze kilka lat temu poprzez zaniedbanie pewnych pozycji swojej oferty zaczęło miec poazne problemy z utrzymywaniem się na rynku motocykli sportowych i w ogóle. To wtedy doszło do mariażu z Suzuki, ktora na poczatku (i głównie nadal i do dziś) polega na wymianie technologii...konkretnie polega na tym, że Kawasaki swoje motocykle w duzej mierze oparła na tym co posiadała już Suzuki...m.in. system podwójnych wtryskiwaczy :) Powiedz mi...jakiego "litra" pamietasz sprzed ZX10R, który by sę mógł równać z ówczesną czołówką w WSBK? Nie mieli go. Kawasaki w pewnym momencie zatrzymało się gdzieś w połowie lat 90tych uparcie produkując ZX7 i ZX9, które...nie były w zaden sposób już konkurencyjne. Zaś experymenty prowadzone na ZX6/636 nie zawsze były udane o czym może swiadczyć choćby fakt powrotu do jednego jedynie słusznej pojemności silnika 600ccm :)
Pozdr
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/9/2007, 07:50

Komentatorzy napisał(a): O jakim wsparciu ze strony Suzuki mówimy? Kawasaki to ogromny koncern, obejmujący swoimi działaniami wiele dziedzin przemysłu(łączni z budową rakiet i promów kosmicznych). W skład jego wchodzi również dział motocykli. Jest to w 100% niezależna firma, i to chyba Suzuki mogłoby korzystać z wiedzy i technologii Kawasaki.<br><hr>Cichy<br>
Czytam tekst, a tam stoi, że gdyby nie mariaż z Suzuki, to sportowe Kawasaki byłoby już może historią. Nie interesuje mnie koncern Kawasaki, skomentowałem tylko tekst. Gołym okiem widać jednak, że Suzuki sprzedaje dużo więcej motocykli, niż Kawasaki. I tyle. Nie wyciągam z tego żadnych dalszych wniosków, oprócz takiego, że dzisiaj można być dobrym, jednak tak naprawdę o tym kto jest dobry decyduje rynek. A rekiety kosmiczne, cóż to chyba temat nie na ten portal :)<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/9/2007, 18:02

Komentatorzy napisał(a): O jakim wsparciu ze strony Suzuki mówimy? Kawasaki to ogromny koncern, obejmujący swoimi działaniami wiele dziedzin przemysłu(łączni z budową rakiet i promów kosmicznych). W skład jego wchodzi również dział motocykli. Jest to w 100% niezależna firma, i to chyba Suzuki mogłoby korzystać z wiedzy i technologii Kawasaki.<br><hr>Cichy<br>
Komentatorzy napisał(a):Czytam tekst, a tam stoi, że gdyby nie mariaż z Suzuki, to sportowe Kawasaki byłoby już może historią. Nie interesuje mnie koncern Kawasaki, skomentowałem tylko tekst. Gołym okiem widać jednak, że Suzuki sprzedaje dużo więcej motocykli, niż Kawasaki. I tyle. Nie wyciągam z tego żadnych dalszych wniosków, oprócz takiego, że dzisiaj można być dobrym, jednak tak naprawdę o tym kto jest dobry decyduje rynek. A rekiety kosmiczne, cóż to chyba temat nie na ten portal :)<br><hr>Gnypek<br>
To co piszesz o sprzedaży, nie zmienia faktu, że ratowanie Kawasaki przez Suzuki, nie miało miejsca.<br><hr>Cichy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/9/2007, 18:15

Komentatorzy napisał(a):Czytam tekst, a tam stoi, że gdyby nie mariaż z Suzuki, to sportowe Kawasaki byłoby już może historią. Nie interesuje mnie koncern Kawasaki, skomentowałem tylko tekst. Gołym okiem widać jednak, że Suzuki sprzedaje dużo więcej motocykli, niż Kawasaki. I tyle. Nie wyciągam z tego żadnych dalszych wniosków, oprócz takiego, że dzisiaj można być dobrym, jednak tak naprawdę o tym kto jest dobry decyduje rynek. A rekiety kosmiczne, cóż to chyba temat nie na ten portal :)<br><hr>Gnypek<br>
Masz rację, te słowa powinienem skierować do autora tekstu.<br><hr>Cichy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/9/2007, 07:34

Komentatorzy napisał(a): To co piszesz o sprzedaży, nie zmienia faktu, że ratowanie Kawasaki przez Suzuki, nie miało miejsca.<br><hr>Cichy<br>
Widzę, że w tym siedzisz, więc przyznaję Ci rację. Pozdro!<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/9/2007, 21:45

piekna maszyna. brak mi słów bby wyrazic zachwycenie. juz ja pokochałem<br><hr>Rafał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 2/10/2007, 08:50

Panowie Gnypek i Cichy...żadna marka nie zaczyna wymiany technologii i współpracy z drugą, dotychczas konkuroencyjną marką tak dla zabawy. Żadna firma nie mająca problemów, czy to finansowych, czy technologicznych (często też kadrowych ) nie bierze w ciemno motocykla drugiej firmy i nie przykleja dla zabawy własnego znaczka...gdyby tak zrobiła to wszscy wiemy jakby się to skończyło. Niestety jednak systemy podwójnych wtryskiwaczy, DLC w UPS, wymiana modeli co 2 lata nie co 10 (patrz ZX7R), przedziwnie podobne parametry silnika nowej Busy i ZZR1400 (je wiem ze zygzak był wcześniej ale...no na czymś trzeba ekpsperymentować :) ) do tego jeszcze niedaleka historia pamieta przypadki, kiedy to Kawasaki było Takie samo jak ewne Suzuki (bodaj model IntruderM800) a różnica polegała na innym błotniku tylnym, motocykl w polsce nie był oferowany. Zapewniam was-Kawasaki nie robi tego dla zabawy, tym bardziej Suzuki. Jednak da się zauwazyć, ze po latach niebytu Kawasaki dostało potężnego kopa technologiczno-stylizacyjnego i cokolwiek jest tego przyczyną (bo współpraca z Suzuki to nie wszystko) cześć mu i chwała :)
Pozdr
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/11/2007, 21:11

Super motor bardzo mi sie podoba.. Czy muglby mi doradzic co wybrac bo zastanawiam nad zx10 i zx14<br><hr>Zainteresowany
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/11/2007, 00:45

<a href="http://google.com" target="blank" class="link">http://google.com</a>/
good work.<br><hr>sdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/1/2008, 22:20

Komentatorzy napisał(a):Super motor bardzo mi sie podoba.. Czy muglby mi doradzic co wybrac bo zastanawiam nad zx10 i zx14<br><hr>Zainteresowany<br>
Zależy do czego chcesz używać motor zx10 jest lżejsza lepiej się ją prowadzi niż zx14 PS i też leci 300kmh ponad

ja bym brał zx10

pozdrawiam<br><hr>stefan555
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/1/2008, 17:39

masakra ale maszyna normaklnie boska wsumie to nawet za malo powiedziane<br><hr>karolina
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Daro CBR » 31/1/2008, 20:25

pytanie do tych ktorzy czesciej wymieniaja kawe...

Sa osoby ktore maja juz chrapke na ta nowa maszyne, a ja potrzebuje zx-10 z 2006 :)
Daro CBR
Świeżak

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê