Zobacz wątek - Jak wyciągnąć cylinder ze skutera !!!
NAS Analytics TAG

Jak wyciągnąć cylinder ze skutera !!!

i inne małe pojemności
_________

Jak wyciągnąć cylinder ze skutera !!!

Postprzez qba2405 » 11/11/2007, 18:18

Zakładam ten temat ponieważ używałem opcji "szukaj" ale nie znalazłem tego czego nie potrzebuje. Więc mam do wymiany cylinder w moim skuterze ponieważ nie da się przykręcić tłumika bo tam gdzie się wkręca śruby mam pęknięte i nie można dokręcić. Mam na oku już pewien cylinder 50 w przystępnej cenie bo kosztuje ok 170 zł nowy no ale niewiem czy bedzie pasował a żeby to sprawdzić musze wyjąć stary. Z tego co patrzyłem to chyba trzeba wyjąć cały silnik bo od strony ramy nie ma dojścia bo skuter był malowany w lato to wszystkie plastiki były zdięte więc widziałem. Już sam nie wiem do jakiego mechanika to dać. W serwisie to napewno kupe kasy będą chcieli za wymiane ;/ Doradźcie mi coś to jest wogóle Siamoto Birdie 50 z minarelli horisontal . ogólnie to on mi sie nie psuł, a cylinder to z mojej winy zepsuty. No i jak wymienie ten cylinder to olej tylko do dozownika trzeba lać czy oprócz tego do baku. W książce serwisowej nie każą do baku bo rozwali dozownik. Nie krytykujcie mnie zabardzo bo nie znam się tak jak niektórzy forumowicze. :oops: Z góry dzięki za podpowiedzi. Napiszcie jeżeli któryś z was maił taki przypadek . pozdrawiam .: )
qba2405
Świeżak

Postprzez hefaistos » 11/11/2007, 19:03

skąd informacja że siamoto ma silnik minarelli i to jeszcze horisontal??

silnik trzeba wyjąc ale to nie jest dużo roboty. jak nie chcesz płącić kasy to poszukaj kolegi który rozbierał chociaż jawke albo ogara bo zasada jest taka sama.

wymieniasz sam cylinder czy razem z tłokiem , piersćieniami?? jeśłi tak to będziesz musial docierać i wskazane jest dolanie nakrętki oleju na bak na okres docierania.
Aprilia rx- remont
hefaistos
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 11/11/2007, 19:05

włozyc reke :lol:
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez korek31 » 11/11/2007, 21:12

SzpiceR napisał(a):włozyc reke :lol:

o co chodzi ? już któryś raz widze twój post i jakaś żałosna odzywka
Korek rozporek.
korek31
Świeżak

Postprzez pawlak200192 » 11/11/2007, 21:20

zeby wyjąc cylinder trzeba odkręcic nakrętki szpilek które wystają z głowicy, następnie wyjmuje sie głowice a potem cylinder

przy okazji wymien tłok i pierscienie :!:
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Cylinder

Postprzez qba2405 » 12/11/2007, 16:27

hefaistos napisał(a):skąd informacja że siamoto ma silnik minarelli i to jeszcze horisontal??

silnik trzeba wyjąc ale to nie jest dużo roboty. jak nie chcesz płącić kasy to poszukaj kolegi który rozbierał chociaż jawke albo ogara bo zasada jest taka sama.

wymieniasz sam cylinder czy razem z tłokiem , piersćieniami?? jeśłi tak to będziesz musial docierać i wskazane jest dolanie nakrętki oleju na bak na okres docierania.

Na 100 % nie wiem, że Minarelli Horisontal ale wyczytałem to w papierach od tłumika bo sportowy jest założony i tam jest napisane ze do horisontala. Może ten silnik jest tylko na licencji ale z tego to widać cylinder pod spodem to wygląda jak z minarelli.
qba2405
Świeżak

Re: Cylinder

Postprzez kreska » 12/11/2007, 16:50

qba2405 napisał(a):
hefaistos napisał(a):skąd informacja że siamoto ma silnik minarelli i to jeszcze horisontal??

Na 100 % nie wiem, że Minarelli Horisontal ale wyczytałem to w papierach od tłumika bo sportowy jest założony i tam jest napisane ze do horisontala. Może ten silnik jest tylko na licencji ale z tego to widać cylinder pod spodem to wygląda jak z minarelli.

Pod minarellie to on jest robiony, a to nie znaczy że to jest silnik minarelli
kreska
Świeżak

Postprzez hefaistos » 12/11/2007, 16:53

cena siamoto jest mała. nie byłaby taka gdyby tam był silnik mianrelli.
Aprilia rx- remont
hefaistos
Świeżak

Do hefejstos

Postprzez qba2405 » 13/11/2007, 16:49

[quote="hefaistos"]cena siamoto jest mała. nie byłaby taka gdyby tam był silnik mianrelli.[/quote
Pewnie masz racje, a czy moge wsadzić cylinder minarelli jeżeli bedzie pasował on rozmiarami?? skoro tłumik sportowy technigasa pasuje do starego cylindra, a piszą że to jest do horisontala to może ten orginalny cylinder bedzie pasował mam taką nadzieje. A tak na oko to nie wiecie ile mogłaby kosztować wymiana cylka w serwisie jakims ??
qba2405
Świeżak

Postprzez skwy » 13/11/2007, 20:18

Cena w serwisie wymiany cylindra od 150zł.Jeśli pasuje do minarelli to i do twego też powinien pasować.
Jeśli nie masz pojęcia to daj tą robotę fachowcom a na pewno zrobią to dobrze.
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê