Zobacz wÄ…tek - Rejestracja 125 na motorower??!!
NAS Analytics TAG

Rejestracja 125 na motorower??!!

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Rejestracja 125 na motorower??!!

Postprzez Buzi » 12/7/2006, 22:00

Jak to sie w ogóle obdywa taka procedura??bo zupełnie nie wiem?? a kuszące szczerze mówiąc:)
Byle miało dwa koła i nie było rowerem ani skuterem ... xD
Buzi
Świeżak

Re: Rejestracja 125 na motorower??!!

Postprzez Wiewiór81 » 12/7/2006, 23:22

Buzi napisał(a):Jak to sie w ogóle obdywa taka procedura??bo zupełnie nie wiem?? a kuszące szczerze mówiąc:)

Taka procedura nazywa się rażącym naruszeniem prawa. I jak każde naruszenie prawa, jest, niestety, kusząca...

WR81
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Wiewiór81
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 12/7/2006, 23:49

125 na motorower to już jest lekka przesada. Dajcie to może jeszcze potem dzieciakowi który ma 12 lat (czy 13, jakoś tak jest karta motorowerowa) a to napewno się skończy czymś bardzo niemiłym...
Wiecie różni są ludzie, tacy młodzi też. Jedni są już a miare dosć poważni, a to raczej Ci co życie dało im ładnie w kość, a mamusia mimo to nie musi zostawać z panią po zebraniu. A drudzy to rozpieszczeni przez rodziców snobki, którzy nieraz swoją inteligencją powinni się cofnąć do przedszkola... pierwszych raczej nie bedzie stać na taki motorek(chociaż kto wie, czasami mogą sobie poradzić) drugim może tatuś kupić taką zabawke. Wolałbym wtedy tego nie oglądać.

to było tak troche odejście od tematu, ale pomyśl sam fakt że to jest 30 koni (bo napewno to wersja open) w motorowerze. To niewiadomo czy śmiać się czy płakać. Niech potem Ciebie gliniarz zatrzyma jak jedziesz sobie tak spokojnie drogą 100km/h, ale nie zauważyłem że np tam była 80dziesiątka (wersja optymistyczna że będziesz jezdził bezpiecznie, co w pełni Tobie życze). No i przy takiej kontroli jest już wielka przykrośc, bo przekroczyłeś dozwoloną prędkość nie o 20km/h tylko o 55km/h to raz, czyli ja bym za to dostał już 500zł mandatu i 10punktów karnych, Ty nie dostaniesz bo nie masz prawka, ale raczej to co Ciebie czeka bedzie jeszcze gorsze. Dwa żaden gliniarz nie uwierzy że jest to motorower, już przynajmniej przez troche mocniejszy dźwięk, który wydaje, gabaryty i mase pojazdu. Gliniarz napewno od razu skieruje motorek na diagnostyke i jak się okaże że to jest w pełni motor na który powinieneś mieć prawko kategori A (nawet nie A1 a A) no to od razu też dostaniesz 500zł mandatu za jazde bez uprawnień(i przypuszczam że tutaj młody wiek nie pomoże). A rodzice z tego powodu jaką zabawke Ci kupili i to że świadomie pozwalali czymś takim jeździć raczej też nie będą mieli zbyt miło...

biorąc to wszystko pod uwage i Twój że tak powiem jakże orginalny nick odradzałbym takie eksperymenty, i poleciłbym simsona na początek, dopóki nie będziesz zdobędziesz odpowiedniego progu wiekowego
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Buzi » 13/7/2006, 06:33

Ze co jakiw wiek?? Ja mam 19 lat stary;/
Byle miało dwa koła i nie było rowerem ani skuterem ... xD
Buzi
Świeżak

Postprzez Vercef » 13/7/2006, 06:45

To po co ci 125 ccm zarejestrowane na motorower...
Motorowerzysta zamiast motocyklista?
Nie chcesz iść zdać prawka z jakiego powodu?
Naprawdę nic strasznego, nowe doświadczenie życiowe :)
Dosiadam:

Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

Yamaha Thundercat sprzedany :(

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Vercef
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 13/7/2006, 09:03

No to sorrka. Ale w sumie początek tekstu i tak był tak ogólnie powiedziany, bo ciągle ktoś się o to pyta, to teraz wystarczy odesłać.

No i faktycznie jak masz 19 lat to po co Ci taki numer? pierwszy numer jaki odwiniesz dla gliniarza i okaże się że mandacik będzie taki że zrobić prawko by wyszło taniej. No chyba że z jakiś powodów nie możesz posiadać prawka, to wtedy faktycznie jest nieciekawie.

PS. pare razy widziałem 125 zarejestrowane na motorower, ale cena roczników takich 92, 93 wynosiła koło 7tys zł. W sumie to z jednej strony dobrze, bo taka wycena motorku skutecznie odstrasza większość szczególnie tych najmłodszych nabywców.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Terror » 13/7/2006, 15:38

Jak masz 19 lat to naucz się wyszukiwarki jeszcze używać i już wogóle będziesz dorosły. Wątek trzepany na forum setki razy, wyszukiwarka działa. Żaden kłopot i nie będziesz śmiecił
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê