w jaki sposób kupujecie ciuchy na moto?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
w jaki sposób kupujecie ciuchy na moto?
no własnie w jaki sposób
- tylko w prawdziwych sklepach z pełną mozliwościa przymierzenia kilku towarów i wybrania
- czy moze jedziecie do sklepu przymierzacie sprawdzacie rozmiar kolor model i szukacie okazji po necie (allegro sklapy internetowe)
- w przypadku gdy nie mozecie przymierzyć kupujecie po omówieniu ze sprzedawcą wymiarów czy tez zupełnie odpuszczacie sobie zakup danego modelu
- buszujecie tylko po allegro szukajÄ…c okazji
- jezdzicie na wszelkiego rodzaju motobazary i tam zaopatrujecie sie w ciuchy
ja osobiście korzystam z 2 opcji
mam blisko do Berlina a tam wszelkiego rodzaju akcesoria (w szczególności kaski)
- tylko w prawdziwych sklepach z pełną mozliwościa przymierzenia kilku towarów i wybrania
- czy moze jedziecie do sklepu przymierzacie sprawdzacie rozmiar kolor model i szukacie okazji po necie (allegro sklapy internetowe)
- w przypadku gdy nie mozecie przymierzyć kupujecie po omówieniu ze sprzedawcą wymiarów czy tez zupełnie odpuszczacie sobie zakup danego modelu
- buszujecie tylko po allegro szukajÄ…c okazji
- jezdzicie na wszelkiego rodzaju motobazary i tam zaopatrujecie sie w ciuchy
ja osobiście korzystam z 2 opcji
mam blisko do Berlina a tam wszelkiego rodzaju akcesoria (w szczególności kaski)
- yarccom
- Świeżak
Ja właśnie zamówiłem kombinezon przez neta razem z rekawicami.
Zmierzyłem sie dokładnie i wybralem rozmiar.
W sklepie zaplacilbym tyle samo ale mam troche daleko do tego dealera wiec zamowilem przez internet.Zawsze mozna oddac i wymienic na inny rozmiar.
Pozdrawiam BMroczyk
Zmierzyłem sie dokładnie i wybralem rozmiar.
W sklepie zaplacilbym tyle samo ale mam troche daleko do tego dealera wiec zamowilem przez internet.Zawsze mozna oddac i wymienic na inny rozmiar.
Pozdrawiam BMroczyk
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Ciuszki trzeba przymierzyć, więc 3 i 4 odpada. Jak już jestem to kupuje. Tak jest z resztą uczciwie. Gość zainwestował w sklep, ma towar, a go (towar) pomacałem a teraz co kupie u innego ?
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
w sumie przez internet kupiłem dwie rzeczy i odkąd z drugiej nie byłem zadowolony to teraz wszystko tylko w salonie. (chociaż ostatnio się troche sfrajerowałem bo dałem za kurtke 600zł co na allegro można znaleźć za 450zł). Jednak naprawde warto zobaczyć to na live i przymierzyć, zdecydowanie nie polecam allegro, jedynie można się tutaj zoorientować mniej więcej w cenach, co czasem pomaga przy targowaniu.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Ja z neta kupilem, buty, kask, rekawice i gogle, te ostatnie przyszly w dobrym rozmiarze...
Najwiekszy problem byl z butami i rekawicami. Buty poczatkowo przyszly o nr. za duze, chociaz wybralem rozmiar w ktorym normalnie chodze. Rekawice przyszly za male, z racji ze mam waska ale dluga reke... Mimo wszystko kuuje na necie, bo w swietokrzyskim raczej nie ma sklepow gdzie moglbym sie we wszystko co chce zaopatrzyc, a wyjazd do Krakowa czy Warszawy raczej nie wchodzi w gre, wiec coz, trzeba sobie jakos radzic 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
nie oszczedzam na ciuchach wiec z uwagi na znaczna roznice cen miedzy sklepami detalicznymi i internetem pozostaje mi wariant 2.
przyklad kask Shoei XR1000 - 1999 zl w MOTORLANDZIE we Wro
na jebaju 350 euro. pojechalem , przymierzylem ,zakupilem nadwyzke kaski przepilem.
na jebaju 350 euro. pojechalem , przymierzylem ,zakupilem nadwyzke kaski przepilem.
- prelude1
- Świeżak
prelude1 napisał(a):nie oszczedzam na ciuchach wiec z uwagi na znaczna roznice cen miedzy sklepami detalicznymi i internetem pozostaje mi wariant 2.
i ja też tak zrobie

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
W zależności co się kupuje. Kurtkę zamówiłem w ciemno w necie, ale była opcja wymiany w przypadku złego rozmiaru. Kask będę zapewne mierzył w sklepie a zamówię przez sieć (no chyba, że w sklepie bedzie w zbliżonej cenie). Piszę tak bo jestem dopiero na etapie kompletowania stroju na moto
Pozdrawiam,

Pozdrawiam,
kolecik
...czarna SV650N '99...
...czarna SV650N '99...
- kolecik
- Świeżak
podczepiam sie pod watek co by balaganu nie robic.
czy w obrebie jednej marki ,zalozmy alpinestars , wszystkie modele kombi w rozmiarze 52 sa dokladnie tej samej wielkosci?
przy okazji szukam czarnej alpinestars RC-1 rozmiar 52 w dobrej cenie!jak ktos ma jakies linki fajne to dawac!
czy w obrebie jednej marki ,zalozmy alpinestars , wszystkie modele kombi w rozmiarze 52 sa dokladnie tej samej wielkosci?
przy okazji szukam czarnej alpinestars RC-1 rozmiar 52 w dobrej cenie!jak ktos ma jakies linki fajne to dawac!
- prelude1
- Świeżak
Ja staram się kupić w sklepie chyba że jest duża różnica cen. Jakby wszyscy kupowali w necie to by sklepy zamknęli i nie mielibyśmy gdzie przymierzać.
Ostatnio kupiłem kask i był tańszy w sklepie niż w necie
Ostatnio kupiłem kask i był tańszy w sklepie niż w necie

Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Ja zwykle kupuje wiekszosc rzeczy w sieci (po uprzednim skontaktowaniu sie ze sprzedawca, czy istnieje mozliwosc wymiany towaru w przypadku gdyby okazal sie np. za maly). Czesto tez zaopatruje sie na motobazarach, gdzie wybor jest dosc duzy i mozna przede wszystkim negocjowac cene (jezeli chodzi o gwarancje na kupowane tam rzeczy, zawsze biore adres firmy, ktora to sprzedaje - tyczy sie to nowych czesci, ciuchow itp.).
Niedawno tez znalazlem dosc niezla alternatywe. Okazuje sie, ze warto sledzic niemieckie sklepy motocyklowe i czekac na wyprzedaze. Liczac koszty np. zimowego serwisu roznica wynosi okolo 40%, odliczajac koszty transportu dalej zostaje okolo 30%. Takze jak ktos mieszka stosunkowo niedaleko granicy to polecam ten rodzaj robienia zakupow.
Niedawno tez znalazlem dosc niezla alternatywe. Okazuje sie, ze warto sledzic niemieckie sklepy motocyklowe i czekac na wyprzedaze. Liczac koszty np. zimowego serwisu roznica wynosi okolo 40%, odliczajac koszty transportu dalej zostaje okolo 30%. Takze jak ktos mieszka stosunkowo niedaleko granicy to polecam ten rodzaj robienia zakupow.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
ja kupilem na razie rekawice w necie, reszte ubran planuje rowniez kupowac przez allegro. nie moge co prawda przymierzyc, bo w mojej okolicy jest malo sklepow z odziezÄ… moto, ale zawsze mozna odeslac. no i te ceny
odnosnie kupowania w niemczech - natchnela mnie taka mysl, jako ze sam mieszkam stosunkowo blisko granicy z ukrainą: a moze jakby sie tak wybrać do lwowa to i tam byloby taniej? jesli tam generalnie wszystko jest tansze, to moze i to? co sądzicie?

odnosnie kupowania w niemczech - natchnela mnie taka mysl, jako ze sam mieszkam stosunkowo blisko granicy z ukrainą: a moze jakby sie tak wybrać do lwowa to i tam byloby taniej? jesli tam generalnie wszystko jest tansze, to moze i to? co sądzicie?
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
No i właśnie kupiłem sobie przed chwilą modeke shield na allegro. W sklepie modeki a owszem,obsługa the best i wersal full wypas,ale ekonomicznie to wcale. Shield w modece kosztuje 660 zeta a na allegro 499. Różnica dosyć znacząca a różnicy w towarze zero. Kurier przytarga mi kapotę na chatę i wręczy paragon i dwuletnią gwarancję.
Spodnie melville niestety jeszcze nie dotarły z niemcowni :/
Spodnie melville niestety jeszcze nie dotarły z niemcowni :/
DYWERSANT
-
borgir666 - Świeżak
ja tylko przez net i nic nie przymierzalem wczesniej a kupilem juz 2 kaski,kombi,2 rekawice,buty i inne pierdoly - oczywiscie z niczym nie bylo problemu jesli chodzi o rozmiar
Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
ja z reguły staram się przymierzać w realu, gdzies w sklepie i kupowac tam gdzie taniej. buty i rękawice kupiłem w ciemno na necie (po wcześniejszym dokładnym zdjęciu z siebie wymiarów) i nie narzekam.
zarówno cena jak i rozmiar pasowały
Zzzenonnn gratuluje niesamowitej rozmiarówki
teraz czekam na wielka przymiarkę kasków na MOTOEXPO w wwce. wiecie może jacy producenci kasków tam będą??
zarówno cena jak i rozmiar pasowały

Zzzenonnn gratuluje niesamowitej rozmiarówki

teraz czekam na wielka przymiarkę kasków na MOTOEXPO w wwce. wiecie może jacy producenci kasków tam będą??
...let's ride...
-
Slesz - Świeżak
po prostu problem jest w tym czy ktos potrafi pomyslec i wziosc w lape centymetr i sie pomierzyc bo ja kupujac buty kupowalem wedlug dlugosci wewnetrzenej wkladki w cm a nie jak ludzie pisza ze wedlug takiego rozmiaru jaki nosza jak wiadomo ze kazdy but z jakies firmy ma inna rozmiarówke a kombi dobieralem po przed dlugosc rekawa i i wszystko inne tylko wedlug CM i pasowalo wiec polecam bo to nie boli i nic nie kosztuje a zaoszczedzi problemów...
Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
Ja dzisiaj też widziałem się z kurierem
Przytargał mi kurtkę SHIELD modeki. Już w niej dzisiaj latałem
daje rade kapota. Wszystko pięknie,jednak w imię zasady "zawsze Q.r.w.a coś" dostałem ją bez wewnętrznych protektorów na barki które miały być w zestawie. No cóż,jutro zrobię małą awanturę i powinno być ok 

DYWERSANT
-
borgir666 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości