przebieg 50.000km w cbr 600f
• Strona 1 z 1
przebieg 50.000km w cbr 600f
czesc co sadzice o przebiegu 50t.km w cbr 600f z 99r.na co moge jeszcze zwrocic uwage przy zakupie,silnik pracuje rowno,bez wyciekow z orginalnym tlumnikiem,nie malowany zaden element,zapewnienia ze strony sprzedajacego ze bezwypadkowy i chyba taki jest na moje skromne oko,prosze o pomoc bo we srode mam odbyc jazde probna i jak bedzie git to pobieram,podpowiedzcie co mozna sprawdzic w takiej cbr i czy sa jakies mankamenty fabryczne w tej maszynce,jak powinna pracowac skrzynia biegow czy moze klepac przy zmianie biegow lub inne niuanse ,jak powinien pracowac silnik,czy moze cos w nim byc slychac chodzi mi o kulture pracy(np.kawa 600 chodzi jakby sie gwoździ nasypalo so srodka)licze na wasze doswiadczenie,prosze o pomoc
jak kupie zalacze zdjecie we srode sprzetu
dzieki
jak kupie zalacze zdjecie we srode sprzetu
dzieki
- marsyÅ›
- Świeżak
jezeli motocykl byl regularnie serwisowany to mysle, ze przejedzie bez zadnych wiekszych przygod kolejne 50 tys. km albo i nawet 100. silniki cbr 600 f charakteryzuja sie bardzo cicha i kulturalna praca silnika. co do skrzyni biegow, slyszalem wiele roznych teorii. u mnie w cbr f2 pierwsze biegi zapina sie z bardzo wyraznym stuknieciem. pozniej wszystko dziala cichutko. jezeli nie masz zadnych zastrzezen i przerobiles juz temat na co zwracac uwage przy kupnie uzywanego motocykla to postaraj sie wyciagnac od sprzedawcy jak najwiecej informacji na temat kiedy, gdzie i w jaki sposob byl serwisowany lub tez naprawiany.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Jeśli chodzi o przebiegi rzędu 50tkm przy motorze z '99 roku to raczej normalna rzecz. Praktycznie nie mozna spotkac żadnego z realnym przelotem poniżej 35tkm , wiekszosc kręcona do sprzedaży.
Sam silnik , tłoki cylindry wał moze wykręcic 2 a nawet 3 razy tyle większy przebieg , pod warunkiem że wszystko było robione na czas.
Problemem moze byc skrzynka , jeśli kazdy bieg wchodzi za delikatnym pociągnieciem dźwignią bez oporów i w czasie jazdy nie ma objawów ze moze wyskakiwać czy też jest problem z zazębieniem sie trybów to jest ok.
Sprawdz jeszcze dokładnie ramę , dekle po obu stronach czy nie sa poobcierane czy nie jest przypadkiem po szlifie.
Sam silnik , tłoki cylindry wał moze wykręcic 2 a nawet 3 razy tyle większy przebieg , pod warunkiem że wszystko było robione na czas.
Problemem moze byc skrzynka , jeśli kazdy bieg wchodzi za delikatnym pociągnieciem dźwignią bez oporów i w czasie jazdy nie ma objawów ze moze wyskakiwać czy też jest problem z zazębieniem sie trybów to jest ok.
Sprawdz jeszcze dokładnie ramę , dekle po obu stronach czy nie sa poobcierane czy nie jest przypadkiem po szlifie.
- pk.
- Świeżak
Pamiętaj, że nie kupujesz nowego motocykla i napewno nie wszystko będzie idealne. Jeżeli właściciel będzie wyrozumiały to może pozwoli ściągnąć ci plastiki, wtedy dokładnie obejrzyj ramę i wszystkie spawy---> czy oby są fabryczne,czy nie ma żadnych odprysków farby, powstałych po ugięciu elementu!!! Spokojnie i bez pośpiech, nie napalając się obejrzyj całe moto...
-
maatiaas - Świeżak
marsyś o ile dobrze pamiętam to nie jest twój 1 post o pomoc w kupnie motocykla...Widzę że się strasznie napaliłaś żebyś coś kupić....
Napisz nam ile jest ceniony ten sprzęt, a my Ci powiemy mniej więcej czy kupisz za tą cenne coś lepszego czy nie
Napisz nam ile jest ceniony ten sprzęt, a my Ci powiemy mniej więcej czy kupisz za tą cenne coś lepszego czy nie
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
ten motocykl chcą oddac za 14.000zł,moze cos jeszcze urwe z ceny,opona tylna na sezon,ogolnie moto extra,moze sie i napalilem ale tyle juz szukam i dopiero znalazlem egzeplarz bezwypadkowy,nic nie malowane,dlatego chcialbym kupic,ogladalem kilka cbr z 99-2000r po przejciach ,niby szlifie i z przebiegiem kazda nie przekraczajacym 30 t.km.ale nie odpowiadaly mi
- marsyÅ›
- Świeżak
Powiem tak nie dał bym 14 tys za motocykl z 99r. Szukaj okazji...teraz jest sezon zimowy masz czas...Dla przykładu ja dałem za swojego bandit 12tys z 2005 roku, miał przebiegiem niecałych 6 tys..Jak go kupowałem to był po wywrotce parkingowej...przerysowany tłumik wraz deklem silnika i pękniętym kierunkiem...i tyle
Po za tym wszystko posiadał oryginalne ...nawet na oponach cycki były:)
a dodam że to jest wersja b12
więc nie ma się co przypalać................
Po za tym wszystko posiadał oryginalne ...nawet na oponach cycki były:)
a dodam że to jest wersja b12
więc nie ma się co przypalać................
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
14 tyś. to wysoka cena! Nie dałbym tyle.
Brat kupił F4i z 2001 roku w malowaniu Valentino Rossi, z jego autografem na baku, wydech Yoshimury, szybka MRA i jeszcze kilka innych tuningowych pierdółek które niby nic nie znaczą a jednak podnosza wartość motoru. Dał za niego 14.200. A motorek od 1 wł, wychuchany, książeczka serwisowa, do wymiany tylko były opony.
Spokojnie. Nie napalaj się. Według mnie dużo kosztuje ten Twój upatrzony motor.
Pzdr
hajfe
Brat kupił F4i z 2001 roku w malowaniu Valentino Rossi, z jego autografem na baku, wydech Yoshimury, szybka MRA i jeszcze kilka innych tuningowych pierdółek które niby nic nie znaczą a jednak podnosza wartość motoru. Dał za niego 14.200. A motorek od 1 wł, wychuchany, książeczka serwisowa, do wymiany tylko były opony.
Spokojnie. Nie napalaj się. Według mnie dużo kosztuje ten Twój upatrzony motor.
Pzdr
hajfe
- hajfe
- Świeżak
Jeżeli przebieg jest orginalny a motocykl nie przelatał więkrzości czasu na kole to nie ma sie czym przejmować jak do tego był dobrze serwisowany to wszystko powinno być w najlepszym porządku.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość