co kupic do 2 tys. euro
• Strona 1 z 1
co kupic do 2 tys. euro
Witam. Chce kupic sciga do 2 tys. euro i rocznik od 1996 w gore. Chodza mi po glowie takie opcje: kawasaki zx-6r ninja, lub zx-7r ninja; suzuki gsx-r 600, gsx-r 750 lub honda cbr 900rr fireblade. Chce ktoregos z nich bo maja dzielone siedzenia i takie mi sie wlasnie podobaja. Czy mozeci mi powiedziec cos o wadach i zaletach tych motorkow, awaryjnosci, ktory sie lepiej prowadzi? na co zwrocic uwage przy zakupie?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
ps: wole raczej sprowadzic sobie z dojczow lub szwajcarii niz kupic w kraju.
ps: wole raczej sprowadzic sobie z dojczow lub szwajcarii niz kupic w kraju.
voyteck
- voyteck
- Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
-
CeBeRek - Stały bywalec
Moze zaczne inaczej. Odstawmy finanse narazie na bok:) Chodzi mi ktory z motocykli jest lepszy( zx-6r, zx-7r; gsx-600r, gsx-750r; cbr 900rr) roczniki 96-98, wady zalety, jak sie sprawuja w codziennej eksploatacji? Mozecie sie podzielic swoimi uwagami na ten temat, czy jestescie zadowoleni z tych motorow, czy sa awaryjne i na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie?
voyteck
- voyteck
- Świeżak
-
GregorMoto - Bywalec
Jeśli masz odpowiednie doświadczenie *tu mam na myśli ok 3 lat mniejszymi pojemnościami to gsxr 750 jechałem takim z 2003 roku pierwsza jazda niezłe wrażenie z koła spadł po wrzuceniu trójki do 260 rozpędził się dość bezproblemowo jeśli nie masz doświadczenia to na każdym z wymienionych bardzo szybko spotka cie coś przykrego.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a):jeśli nie masz doświadczenia to na każdym z wymienionych bardzo szybko spotka cie coś przykrego.
Znów sie zaczyna

Jeśli nawet nie ma doświadczenia to co? Jeśli ma łeb na karku, będzie miał "szacunek" do moto, i nie lansował się przed kumplami i laskami czego to on nie potrafi, to może równie dobrze nauczyć się jeździć na tym...
Czyżby zaraz zostane zjechany przez niektórych za moje poglądy?

Żeby nie było, żę całkowity offtop ...
Z w/w sprzetów wybrałbym suzi 600 lub cebre ( Honda to Honda

Pozdrawiam

- Pawcio_CBR
- Świeżak
Tak każdy ma głowe na karku kupuje ścigacza w dodatku grubo ponad 100 koników i 2 lata uczy sie jeździć śmigając 60 na godzine. Cłowieku obudź sie albo pier....... w łeb, takie rzeczy to tylko w ERZE. Prawda jest taka że mamy najmniej motocykli z krajów starej unii i najwyższą w europie śmiertelność jeśli chodzi o wypadki spowodowane przez motocyklistów, właśnie dlatego że każdy wsiada na dużą pojemność i po paru tygodniach wydaje mu sie że jest Rossim.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
voyteck napisał(a):Moze zaczne inaczej. Odstawmy finanse narazie na bok:) Chodzi mi ktory z motocykli jest lepszy( zx-6r, zx-7r; gsx-600r, gsx-750r; cbr 900rr) roczniki 96-98, wady zalety, jak sie sprawuja w codziennej eksploatacji? Mozecie sie podzielic swoimi uwagami na ten temat, czy jestescie zadowoleni z tych motorow, czy sa awaryjne i na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie?
bierzesz pod uwage troche duza rozbieznosc - nie mozna ze soba porownywac 600-tki i 900-tki tudziez litra. Nawet chyba sobie nie zdajesz sprawy jak ogromna roznica jest miedzy takimi motocyklami. Z tych opcji co podales najlepszymi opiniami ciesza sie SRADY i firblade. I jezeli chodzi o to, ktory jest lepszy sprecyzuj dokladnie pytanie: w czym jest lepszy ??
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
chodzi mi o to ktory sie lepiej prowadzi (jest latwiejszy w prowadzeniu), nie mam zamiaru nimi szalec, stawiac na gume czy palic, przynajmnie j na poczatku. A co sadzicie o kawasaki? jak sie one sparawuja na codzien, czy sa awaryjne co z nimi nie tak, ma ktos moze takie motory? czy maja one jakies specyficzne wady czy jak ze ich nie polecacie? bo podoba mi sie kawasaki zx-6r z 96r
voyteck
- voyteck
- Świeżak
Kawa to rasowa sportowa maszyna podobnie srad bez doświadczenia możesz sobie zrobić kuku nawet nie szalejąc pamiętaj o tym że początkujący nie prowadzi motocykla tylko się go trzyma to troche jak wsiadanie na byka na rodeo jak jesteś laikiem to mimo najszczerszych chęci sie nie utrzymasz a gsxr to taki byk 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a):Kawa to rasowa sportowa maszyna podobnie srad bez doświadczenia możesz sobie zrobić kuku nawet nie szalejąc pamiętaj o tym że początkujący nie prowadzi motocykla tylko się go trzyma to troche jak wsiadanie na byka na rodeo jak jesteś laikiem to mimo najszczerszych chęci sie nie utrzymasz a gsxr to taki byk
jest Byk i to jaki ;]
Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości