GSX-R600 czy R6
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GSX-R600 czy R6
Witam, mam gs500 i chcialbym sie przesiasc na cos wiekszego i mam dylemat czy GSX-R600 czy R6. Z doswiadczenia wiem ze suzuki jest dobrym motorem i ma mala awarujnosc jak sie o niego dba rowniez dobrze sie prowadzi. Slyszalem ze yamaha tez nie jest zla, ale dowiedzialem sie, ze sialaja w nich skrzynie biegow i silnik bradzo agresywnie reaguje na dodanie gazu. Nie wiem czy to prawda, dlatego mam prozbe do uzytkownikow, chcialbym wiedziec wszystko o tych dwoch motorkach, a konkretnie jak sie jezdzi, czy sa awaryjne, jakie sa ich wady i zalety?? Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
exel - Świeżak
Tylko kawasaki zx6r ew zx 636 (to niby to samo, ale jednak minimalne roznice sa). Oczywiscie pod warunkiem, ze masz odrobine pojecia o sportowej jezdzie.
My beautiful little girl... | | http://bikepics.com/members/czupryna/
-
Czupryna - Świeżak
pan_blancik 15 napisał(a):skrzynia podobno do 2003 roku wadliwa jest, powyżej niby lepiej... a R6 z 2006 to inna bajka troszke jest, kręci się do 18 k ;p
koleś ma 2003 r6 przez dwa sezony tak ją katował

GSXR K4
- BEOWOLF
- Świeżak
pan blancik pisze o ten skrzyni w kazdym swoim poscie...
daj mu sie wyszalec
daj mu sie wyszalec
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Jeśli roczniki 2001-2002 to tylko GSX-R bo jest ładniejszy (przynajmniej dla mnie), a jeśli chodzi o R6 z tych lat to o skrzyniach chodzą mity i lepiej nie ryzykować. Od 2003 górą jest R6 która w tych latach przeszła gruntowne modernizacje i ładniej się prezentuje niż poprzedniczka. pozdrawiam
- BlackDevil
- Świeżak
Wlasnie o to chodzi ze problem smarowania drugiego biegu wystepowal przed 2003 rokiem. Pozniej wszystko zostalo naprawione i teraz takie problemy nie wystepuja.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Juz sie pogubilem w postach Blancika objezdza wszystkich swoim prawie r6 z prawie prawkiem, pisze o rozlatujacych sie skrzyniach, popsula Ci sie ze tak gadasz ? Moze niech sie wypowiadaja zawsze ludzie zwiazani z tematem wtedy bedzie jasnosc, a nie gadanie osoby ktora miala przyjemnosc przejechac sie jakas 600 po prostej...
-
CeBeRek - Stały bywalec
Tak to prawda z tym gazem, kolega jak na kole dodawał gazu to mu adrenalina skakała na poczatku bo tak czule ją wyrywało wcześniej miał fazera i tamten o wiele łagodniej reagował ale idzie sie przywyczaić teraz śmiga po 200-300 metrów na kole
Ta jest z 2004 nowsza na wtrysku można prosto regulować wszystko komputerem spalanie obroty itd... Biegi chodzą precyzyjnie i problemów nie ma Japonska precyzja:P Wzmainka od kolegi z toru który jeżdził akurat R6 w Poznaniu na WMP mówił że GSXR 750 K5 nie dawał rady z tą R6 mimo że miał wicej koni GSXR inna jazda mniej agresywna... R6 z 2004 dysponuje 128 koniami GSXR 600 k4 coś koło 125 koni, CBR komplenta porażka 115 koni i ZX6R (636) 136 koni Jeśli chodzi o estetyke to wybarł bym R6 z roku powyżej 2006 bo reszta mi sie nie podoba z GSXR bym wybrał tylko K4 bo wyglad ma fajny K5 K6 K7 kosmos... wydechy jakieś trójkątne moto z innej planety... nie podoba mi sie ja wybieram miedzy K4 a ZX6R 636 z roczników 2000(jak tanio) lub 2003 stary lub 03-04 nowy na wtrysku tylko te motory biore pod uwage Kawasaki ma jeden duży plus model z 2006 roku lekko przytarty da sie kupić już za 15-18 tys. w niemczech albo nawet w polsce kawy sa nieziemsko tanie... ale na roczniki powyzej 2004 nie zwracam uwagi bo sa brzydkie.. Kwestja gustu A co do awaryjności powiem ci: Jak dbasz tak masz. I niema co gadać który mniej awaryjny bo to świadczy tylko o niewiedzy ludzkiej na temat produkcji motoró która moze przyswoić dzieckow podstawówce chyba każdy wie od ilu czynników to moze zależeć...

Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
O zgrozo, toż to bzdur stek
NIE WIECIE - NIE PISZCIE. Poźniej wchodzi ktoś poważny na forum i czyta takie wypociny to nie dziwię się, że od razu wychodzi. Swoją drogą Blancik jak tak dalej pójdzie to pobijesz największe sławy tego forum w pisaniu bzdur
. Proponuję posprzątać tu trochę włącznie z moim postem. Nie jeździłem na żadnym z nich więc się nie wypowiadam.

Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
pan_blancik 15 napisał(a):Inku napisał(a):O zgrozo, toż to bzdur stekNIE WIECIE - NIE PISZCIE. Poźniej wchodzi ktoś poważny na forum i czyta takie wypociny to nie dziwię się, że od razu wychodzi. Swoją drogą Blancik jak tak dalej pójdzie to pobijesz największe sławy tego forum w pisaniu bzdur
. Proponuję posprzątać tu trochę włącznie z moim postem. Nie jeździłem na żadnym z nich więc się nie wypowiadam.
kiedy pisze teksty z gazet bądź info kolegów piszę "podobno" kiedy sam jeździłem bądź miałem do czynienia oznajmiam, a za tą sławę to ja dziękuję.
P.S. o R6 trochę info już nazbierałem bo planuje taką kupić dokładnie w styczniu bo będą pieniążki. Jaka jest cena za tą R6 ??
przeciez dales juz zadatek za kawe..?
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
- Jaczewoj
- Świeżak
jesli watek dalej bedzie jedna wielka potyczka slowna to zostanie zablokowany.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 83 gości