Pomocy bo nie wiem co sie dzieje z moja R6
• Strona 1 z 1
Pomocy bo nie wiem co sie dzieje z moja R6
Witam wszystkich
Opisze wam mój problem i proszę o opinie na ten temat
śmigam przez miasto rozpędzam sie a tu nic zaczyna ja mulić cofam manetkę i ponownie ponawiam próbę znów to samo jakby sie paliwo kończyło (brak mocy) po przejechaniu tak jeszcze z kilkuset metrów zatrzymałem sie. Na wolnych obrotach silnik chodził ale dodając gazu nie wkręcał się i prawie gasł.
Wtedy zobaczyłem w lusterku ze coś mi sie dymi z rury walił siwy dym dość mocno (normalnie tylko strumień cieplusiego powietrza). Zaniepokojony zgasiłem silnik. Stało się tak jakieś 4 min po tankowaniu myślałem że ropy zalałem
ale to wykluczam. Później rozrusznik kręcił lecz silnik miał wielkie problemy z odpaleniem. Na ssaniu odpalał wkręcał sie do 4 tysięcy po czym obroty spadały do minimalnych i ledwo zipał (strasznie nieregularna praca na miń. obrotach) za każdym razem strasznie dymił. Raz nawet poszedł ogień z rury (nigdy tego nie było). Co o tym myślicie ?? Co to może być.
Opisze wam mój problem i proszę o opinie na ten temat
śmigam przez miasto rozpędzam sie a tu nic zaczyna ja mulić cofam manetkę i ponownie ponawiam próbę znów to samo jakby sie paliwo kończyło (brak mocy) po przejechaniu tak jeszcze z kilkuset metrów zatrzymałem sie. Na wolnych obrotach silnik chodził ale dodając gazu nie wkręcał się i prawie gasł.
Wtedy zobaczyłem w lusterku ze coś mi sie dymi z rury walił siwy dym dość mocno (normalnie tylko strumień cieplusiego powietrza). Zaniepokojony zgasiłem silnik. Stało się tak jakieś 4 min po tankowaniu myślałem że ropy zalałem

- Pawelll
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Tylko czemu dymił czyżby olej napędowy z benzą?
Kiedyś miałem taki przypadek:do swego moto wlałem przez pomyłkę 5l
oleju napędowego.Puki moto chodziło na ssaniu jakoś pracował ale wystarczyło bym ssanie wyłączył i zero jazdy strzały z tłumika zero mocy,dym z rury wydechowej.
Mój kumpel miał też dziwną hstorie z Banditem rocznik 2005.Przez nieszczelne zaworki iglicowe w komorach pływakowych przedostawało sie paliwo do skrzyni korbowej.Aż pewnego razu moto w ogóle nie miało mocy dymiło na niebiesko i okazało się że w oleju jest benzyna.

Kiedyś miałem taki przypadek:do swego moto wlałem przez pomyłkę 5l
oleju napędowego.Puki moto chodziło na ssaniu jakoś pracował ale wystarczyło bym ssanie wyłączył i zero jazdy strzały z tłumika zero mocy,dym z rury wydechowej.

Mój kumpel miał też dziwną hstorie z Banditem rocznik 2005.Przez nieszczelne zaworki iglicowe w komorach pływakowych przedostawało sie paliwo do skrzyni korbowej.Aż pewnego razu moto w ogóle nie miało mocy dymiło na niebiesko i okazało się że w oleju jest benzyna.

Ostatnio edytowano 17/10/2007, 11:43 przez skwy, łącznie edytowano 1 raz
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
jesli idzie siwy dym, moze to byc faktycznie spalanie oleju wraz z mieszanka paliwowa, co sugerowalo by uszkodzenie pierscieni i przeciekanie. Natomiast zeby tak stracil moc...
Moze to byc wina mieszanki
- paliwo
- gaznik
Moze to byc wina uszkodzenia
- pierscienie
Moze to byc wina mieszanki
- paliwo
- gaznik
Moze to byc wina uszkodzenia
- pierscienie
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości