Ślizg sprzęgła...
• Strona 1 z 1
Ślizg sprzęgła...
Witam,mam problem ze sprzęgłem mianowicie niedawno kupiłem motocykl kawasaki zxr 750h1,na poczatku wszystko było ok lecz po pewnym czasie sprzęgło zaczęło się ślizgać,myślałem że to normale zużyło się i tyle.Wymieniłem tarcze i na jakieś 500 km było normalnie ale,póżniej stało sie dokładnie to samo.Postanowiłem kupić całe sprzęgło z koszem(kompletne)wymieniłem całość i był spokój na jakis czas.Przejechałem troche klocków i znowu to samo,już niewiem co mam zrobić,mechanik mi nawet nic nieporadził...
LUDZIE PROSZE O POMOC z góry DZIĘKUJE

- stevo ZxR
- Świeżak
Moze to cos z pompa. Ponaciskaj kilka razy klamke i po chwili popusc lekko przewod przy silowniku albo przy pompie. Jak wytrysnie plyn to prawdopodobnie bedzie winna pompa. Mozliwe rowniez, ze silownik dobrze nie odbija.
Powinienes rowniez sprawdzic czy bolec pomiedzy silownikiem a sprzeglem ma odpowiednia dlugosc, mozliwe, ze go ktos napawal.
Ja obstawiam jednak pompe albo silownik.
Powinienes rowniez sprawdzic czy bolec pomiedzy silownikiem a sprzeglem ma odpowiednia dlugosc, mozliwe, ze go ktos napawal.
Ja obstawiam jednak pompe albo silownik.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
sprzegło
bolec jest oki bo juz go sprawdzałem,ale niewiem jak popóscic przewód przy siłowniku bo tam jest na stałe jest mófka i dupa...
bardziej by sie dało przy pompie bo tam jest na opaske,mam rozumiec zeby ja lekko zluzowac po podpompowaniu tak ?
Aha zauważyłem kiedys jeszcze jedna rzecz,wyciek płynu w okolicy pompy własnie przy tym wezyku i niewiem czy to niema z tym zwiazku...mogło tam być niewłasciwe ciśnienie,także jak ściagnałem siłownik to tłoczek sam sie wypychał czyzby to to ???
bardziej by sie dało przy pompie bo tam jest na opaske,mam rozumiec zeby ja lekko zluzowac po podpompowaniu tak ?
Aha zauważyłem kiedys jeszcze jedna rzecz,wyciek płynu w okolicy pompy własnie przy tym wezyku i niewiem czy to niema z tym zwiazku...mogło tam być niewłasciwe ciśnienie,także jak ściagnałem siłownik to tłoczek sam sie wypychał czyzby to to ???
- stevo ZxR
- Świeżak
Nie masz serwisowki
Tloczek sam wychodzi (w silowniku) bo jest tam sprezyna, ktora, niweluje luz miedzy nim a tym bolcem. Przewod jest przykrecony przy pompie i silowniku, nie chodzilo mi o przewod miedzy zbiorniczkiem a pompa.

Tloczek sam wychodzi (w silowniku) bo jest tam sprezyna, ktora, niweluje luz miedzy nim a tym bolcem. Przewod jest przykrecony przy pompie i silowniku, nie chodzilo mi o przewod miedzy zbiorniczkiem a pompa.
-
jasql - Bywalec
no,serwisówki niemam ale mam zamiar sie w nia zaopatrzyć...wiem który przewód miałeś na myśli,tylko cieżko jest to popuscić bo obawiam sie że ze starosci moze sie ukrecić...Ale mimo wszystko spróbuje tak jak piszesz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- stevo ZxR
- Świeżak
jasql napisał(a):Moze to cos z pompa. Ponaciskaj kilka razy klamke i po chwili popusc lekko przewod przy silowniku albo przy pompie. Jak wytrysnie plyn to prawdopodobnie bedzie winna pompa..
Bzdury piszecie kolego. To, że tryska płyn to jak najbardziej prawidłowe zachowanie.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Re: Ślizg sprzęgła...
stevo ZxR napisał(a):Witam,mam problem ze sprzęgłem (...) mechanik mi nawet nic nieporadził...
Proponuję zmienić mechanika.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Zle sie wyrazilem.
Chodzilo mi o to, ze pompa moze trzymac za duze cisnienie przez co silnik jest caly czas jakby na polsprzegle. Jezeli bylo by cos takiego to mogla by to byc przyczyna czestych awarii. Skoro wymienione zostalo wszystko inne i caly czas jest zle. Nie chodzi mi o to, ze jak sie popusci ten przewod to zacznie zwyczajnie wyciekac.
Czy tylko ja wiem o co mi chodzi (chyba nie wiem jak to opisac)
To chyba najlepsza rada.
Chodzilo mi o to, ze pompa moze trzymac za duze cisnienie przez co silnik jest caly czas jakby na polsprzegle. Jezeli bylo by cos takiego to mogla by to byc przyczyna czestych awarii. Skoro wymienione zostalo wszystko inne i caly czas jest zle. Nie chodzi mi o to, ze jak sie popusci ten przewod to zacznie zwyczajnie wyciekac.
Czy tylko ja wiem o co mi chodzi (chyba nie wiem jak to opisac)

musieli napisał(a):Proponuję zmienić mechanika.
To chyba najlepsza rada.
-
jasql - Bywalec
To teraz to ja juz niewiem co macie na mysli...ten płyn niepowinien wyciekać czy wytrysnać po odkręceniu przewodu i puszczeniu klamki ?
bo wyciekac to on zawsze bedzie w momencie kiedy układ zostanie rozszczelniony....
Prosze o sprecyzowanie całej sytuacji.
)))
bo wyciekac to on zawsze bedzie w momencie kiedy układ zostanie rozszczelniony....
Prosze o sprecyzowanie całej sytuacji.

- stevo ZxR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości