Zobacz wÄ…tek - Temperatura rodzi dziwne zjawiska......
NAS Analytics TAG

Temperatura rodzi dziwne zjawiska......

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Temperatura rodzi dziwne zjawiska......

Postprzez stevo ZxR » 14/10/2007, 18:33

.....jestem właścicielem kawasaki zxr750 i mam pewien problem,mianowicie motocykl odpala bez żadnych problemów lecz kiedy się mocno zagrzeje słychać jedynie cykniecie przekażnika od rozrusznika ale rozrusznik ani drgnie kiedy ostygnie jest wszystko ok...jaka jest tego przyczyna ???
Pozdrawiam i dziękuję 8)
stevo ZxR
Świeżak

Postprzez jasql » 14/10/2007, 19:26

Moze trzeba wyczyscic przekaznik. W najgorszym przypadku szczotki beda do wymiany.
Wyczysc przekaznik a jak nie pomoze wykrec rozrusznik i zobacz jakie dlugie sa szczotki 8,5mm to wymiar minimalny
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez stevo ZxR » 20/10/2007, 23:43

Ciekawi mnie jedno...co styki tego przekaznika moga miec do tego skoro na zimno działa 100 na 100,a nie jest on narazony na działanie temperatury bo jest pod siodłem...???
stevo ZxR
Świeżak

Postprzez jasql » 21/10/2007, 01:04

Jezeli slychac ten przekaznik a silnik nie kreci to podlacz jakis przewod bezposrednio od akumulatora do rozrusznika (stacyjka moze byc wylaczona) i sprawdz, czy zadziala. Jezeli tak to wyeliminujesz rozrusznik jako "winowajce".
Jak rozrusznik nie zakreci to moze byc wina rozrusznika ewentualnie przewodu masowego (nie sadze, chociaz wszystko jest mozliwe bo motocykl nie jest nowy)
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê