Z Belgii bez briefu i dowodu rejestracyjnego?
• Strona 1 z 1
Z Belgii bez briefu i dowodu rejestracyjnego?
Witam wszystkich. Pisze tu po raz pierwszy i mam pytanie czy może ktoś sie orientuje czy można zarejestrować motor w Polsce jesli nie posiadam dowodu rejestracyjnego ani briefu? Motocykl jest z Belgii. Z góry dzięki za odpowiedzi.
- YamaTom
- Świeżak
JAK chcesz go zarejestrowac jesli nie posiadasz zadnych dokumentow? jakby tak mozna bylo to kazdy kradzione moto bez papierow mozna by u nas rejestrowac...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
No właśnie na jakiej podstawie chcesz go zarejstrować kwiaty, bombonierka i pani w okienku uwierzy ci na słowo że nie ukradłeś go 2 dni wcześniej w belgii
:)

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Zawsze możesz sobie kupić dokumenty i na ich podstawie moto zarejestrować (proceder jak najbardziej nie legalny )
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Bo to jest tak sytuacja że ktoś go kupił i nie zarejestrował na siebie. Teraz ja od tej osoby odkupiłem. Mam wszystkie inne dokumenty(z numerami ramy itp) wszystko sie zgadza z tabliczką znamionową. Tylko własnie niema tego dowodu rejestracyjnego bo on jest wyrejestrowany. Wiec dlatego pytam czy da sie go zarejestrowac w polsce czy jak to zrobic? pozdrawiam
- YamaTom
- Świeżak
Najważniejsza jest umowa kupno-sprzedaż. Reszte da się załatwić, zwłaszcza, jeżeli masz karte pojazdu (a chyba o tym wspominałeś).
My beautiful little girl... | | http://bikepics.com/members/czupryna/
-
Czupryna - Świeżak
też tak mam tylko z niemiec . tata sprowadził mi w lato skutera no i nie mam briefu niemieckiego tylko mam uwowe kupna i te certyfikaty z numerami itd. Poszedłem do urzedu babka kazała przetłumaczyc i tyle . rejestruje na przyszły sezon ale wie ktoś jakie mogą być koszta łącznie ?? piszczie jak cos
- qba2405
- Świeżak
karta pojazdu to właśnie za granica brief . Niestety bez tego dokumentu nie da sie zarejestrować motocykla . Ale jesli motor jest ok to w urzedzie bez problemu wyrobia ci kopie tego dokumentu to naprawde nie jest problem wystarczy stosowny wniosek oczywiscie w belgi . Jednak jesli własciciel nie ma brifiu to może oznaczac ze motor jest kradziony i lepiej podchodzic do tego ostroznie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości