Co o tym sadzicie???
• Strona 1 z 1
Co o tym sadzicie???
Witam wszystkich zmotoryzowanych.Od 3 lat jezdze
Kawaski Zephyr 550 postanowilem go zmienic pozostajac jednak przy klasyce. W gre wchodza dwa motocykle Suzuki Bandit 600 lub Kawasaki ZR7 . Oba te motocykle sa rocznikowo rowne i cenowo 2000r i 2001.Chcialbym uslyszec wasza opinie na ich temat jakie maja wady i zalety wazne jest to ze mam 170cm wzrostu i chcialbym zeby moja pozycja na tych motocyklach byla stabilna prz postoju czy spelniaja one ten wymog .licze na wasza pomoc .Pozdrawiam wszystkich.

- ares-28
- Świeżak
jak najbradziej bandyta
ma pełno zalet, mało awaryjny, fajnie wyglada, osiagi dobre, mysle ze przy 170 cm wz. spokojnie sobie na nim bys poradził, nie zastanwaiłabym sie ani chwili gdybym stanoł przyd wyobrem bandyta vs kawa zr, jasne ze bandyta. wade masz np taką, iż przy wikeszych predkosciach wieje, no jak to w nakedach, jazda we 2 z bagazem to juz inna bajka, moto rzecz jasna ze w takies sytuacji wolnijesze, słabsze, ale daje rade. fajny motocykl
nie wiem jakie, są konkretne wady bandyty tzn te techniczne, ma kilku moich znajomych i jakos nie słyszałem nic od nich zeby sie im cos psuło

nie wiem jakie, są konkretne wady bandyty tzn te techniczne, ma kilku moich znajomych i jakos nie słyszałem nic od nich zeby sie im cos psuło
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
Ja sie nie zgodze kawa jest ładniejsza i technologicznie bardziej zawansowana poza tym to sporo nowsza konstrukcja. Wadą może być tylko 5 biegowa skrzynia poza tym 750 to nie 600.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Jakiś czas temu też wybierałem pomiędzy Bandit'em S a Kawą.
Wybrałem Bandita.
Nie będę pisał o wadach/zaletach tych modeli bo mi się nie chce robić tego kolejny raz. Poszukaj dobrze na forum - ten temat był wałkowany wiele razy.
Wybrałem Bandita.
Nie będę pisał o wadach/zaletach tych modeli bo mi się nie chce robić tego kolejny raz. Poszukaj dobrze na forum - ten temat był wałkowany wiele razy.
- Stannik
- Świeżak
gdzie ta technologia w 235 kg w zr7
Gdybym miał jeździć sam brałbym Bandita 600.
Gdybym miał jeździć we dwoje brałbym zr7.
Gdybym miał jeździć we dwoje dużo turystycznie Brałbym B1200.
Bandit 600 to częsty serwis co 12000 km :
- olej dwa razy trzeba już zmienić
- synchronizacja gaźników
- regulacja zaworów
- wymiana świec
- spala na 1000 km około 100-150 ml oleju.
Poniżej 4000 obr/min prawie nic się nie dzieje.
Spalanie 98 5-6 L/100 km.
Mimo klasycznej wibracji nic się mi jeszcze nie popsuło (wyjątek: żarówka po 31 000 km).
Opony długo żyją w B6.
Na starcie wymieniłbym:
- sprężyny na progresywne + olej 15W (500ml).
viewtopic.php?t=11612
- oplot przewodów hamulcowych na stalowy
- bardzo dobrą oponę na przód
(220 kg trzeba jakoś wyhamować)
- gmole kupić

Gdybym miał jeździć sam brałbym Bandita 600.
Gdybym miał jeździć we dwoje brałbym zr7.
Gdybym miał jeździć we dwoje dużo turystycznie Brałbym B1200.
Bandit 600 to częsty serwis co 12000 km :
- olej dwa razy trzeba już zmienić
- synchronizacja gaźników
- regulacja zaworów
- wymiana świec
- spala na 1000 km około 100-150 ml oleju.
Poniżej 4000 obr/min prawie nic się nie dzieje.
Spalanie 98 5-6 L/100 km.
Mimo klasycznej wibracji nic się mi jeszcze nie popsuło (wyjątek: żarówka po 31 000 km).
Opony długo żyją w B6.
Na starcie wymieniłbym:
- sprężyny na progresywne + olej 15W (500ml).
viewtopic.php?t=11612
- oplot przewodów hamulcowych na stalowy
- bardzo dobrą oponę na przód
(220 kg trzeba jakoś wyhamować)
- gmole kupić
Ostatnio edytowano 5/5/2008, 10:07 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Na Bandicie powino cie si edobrze jezdzic , a pamietam rowniez ze zalety tych motorkow były juz wymieniane na jakims poscie 

Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
Tak się składa że jeżdzę ,,Bandziorem'' 650
To mój pierwszy motocykl waże 93 kg i mam 184 cm wzrostu(jeżdzi mi się na nim dobrze)
Trzeba przyznać że jest to dość ciężki motocykl 218 kg.Do jazdy solo jest w sam raz,sprawdza się w mieście.Poza miastem przy 120 km/h pęd powietrza daje o sobie znać(mam model N).Tak jak już ktoś wspomniał dopiero po przekroczeniu 7000 tyś obr. daje frajdę z jazdy
ale nie ma co narzekać.Przy moiej normalnej jeździe udało mi się uzyskać wynik 5.1 lit. na 100 km.Jazda 100 km/h prędkość obrotowa silnika 5000 tyś.Przy kręceniu go wyżej potrafi ,,zeżreć'' ponad 6 litrów
Mój ma przejecha ne 12000 tyś wymieniłem olej silnikowy Shell VSX 10W-40.Dokupiłem do niego gmole, nowe opony Metzeler Z6.Aktualnie ma regulowane zawory.Polecam jako pierwszy motocykl.Sprawdzona jednostka napędowa może nie jest szczytem techniki ale to naprawdę wytrzymały i długowieczny silnik.Przeglądy co 12000 tyś olej co 6000 tyś.Jak byś miał jeszcze jakieś pytania na temat tego motocykla to daj znać znać
To mój pierwszy motocykl waże 93 kg i mam 184 cm wzrostu(jeżdzi mi się na nim dobrze)
Trzeba przyznać że jest to dość ciężki motocykl 218 kg.Do jazdy solo jest w sam raz,sprawdza się w mieście.Poza miastem przy 120 km/h pęd powietrza daje o sobie znać(mam model N).Tak jak już ktoś wspomniał dopiero po przekroczeniu 7000 tyś obr. daje frajdę z jazdy

Mój ma przejecha ne 12000 tyś wymieniłem olej silnikowy Shell VSX 10W-40.Dokupiłem do niego gmole, nowe opony Metzeler Z6.Aktualnie ma regulowane zawory.Polecam jako pierwszy motocykl.Sprawdzona jednostka napędowa może nie jest szczytem techniki ale to naprawdę wytrzymały i długowieczny silnik.Przeglądy co 12000 tyś olej co 6000 tyś.Jak byś miał jeszcze jakieś pytania na temat tego motocykla to daj znać znać
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
Witam. Z tego co piszecie Bandit ma wieksza renome.Backdraft nie martwi mnie az tak waga motocykla .Moj Zephyr 550 ma tez wage powyzej 200 kg choc wydaje sie delikatniejszy. Najbardziej zalezy mi na wysokosci siedziska i prowadzeniu sie motoru.Jesli mozecie mi tu cos podpowiedziec z doswiadczenia bo niestety nie chce zawierzac tylko danym katalogowym co do wysokosci siedzenia.Co do pedu powietrza zawsze mozna jaka mala owiewke dolozyc
motocykl nie straci uroku a komfort troszke sie poprawi.Czekam na jakies wiesci.Dzieki wielkie pozdrawiam.

- ares-28
- Świeżak
Jest możliwość regulacji siedziska
Jeśli chodzi o pozycję kierowcy to dla mnie jest ok.Nie bolą plecy czy nadgarstki.Za kierownicą siedzi się neutralnie nie masz wymuszonego położenia ciała.Jeśli chodzi o prowadzenie to nie mam porównania z innymi podobnymi motocyklami(mój pierwszy moto)ale nie mam do niego zastrzeżeń.Jak już wspomniałem jak dla mnie jest ok

Jeśli chodzi o pozycję kierowcy to dla mnie jest ok.Nie bolą plecy czy nadgarstki.Za kierownicą siedzi się neutralnie nie masz wymuszonego położenia ciała.Jeśli chodzi o prowadzenie to nie mam porównania z innymi podobnymi motocyklami(mój pierwszy moto)ale nie mam do niego zastrzeżeń.Jak już wspomniałem jak dla mnie jest ok
ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
Też mam 170 cm wzrostu i na B6 jest w sam raz.
Na B6 dadzą radę nawet niższe osoby, ale by z nim manewrować na parkingu trzeba już trochę techniki.
Na B6 dadzą radę nawet niższe osoby, ale by z nim manewrować na parkingu trzeba już trochę techniki.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości