Jak utrzymać motor w dobrym stanie
• Strona 1 z 1
Jak utrzymać motor w dobrym stanie
chciałbym kupić jakis fajny motor tylko,że niemam zielonego pojęcia o tym. Więc kieruje kilka pytań na ten temat do was
często wam sie psują ??
jak często przy nich coś robicie ??
i co najczęściej w nich pada i ile to kosztuje??
jakie sa koszta utrzymania ??
osoba która w tym niesiedzi była by w stanie utrzymać w dobrym stanie
np APRILIE RS 50 ??
Co mi poradzicie na poczÄ…tek??
z góry wielkie dzięki

często wam sie psują ??
jak często przy nich coś robicie ??
i co najczęściej w nich pada i ile to kosztuje??
jakie sa koszta utrzymania ??
osoba która w tym niesiedzi była by w stanie utrzymać w dobrym stanie
np APRILIE RS 50 ??
Co mi poradzicie na poczÄ…tek??
z góry wielkie dzięki

- Tomko1256
- Świeżak
chlopie zadajesz glupie pytanie. jak kupisz roczn maszynke i bedziesz dbal to bedziesz wymienial klocki.oleie,plyny itp a jak kupicz pelnoletniego gruchota to moto wiecej czasu spedzi u mechanika niz w trasie.
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
jezeli chodzi o twoje pytania to powiem Ci tak... jezeli kupisz chinski skuter to przejedziesz nim 5 tys po paru serwisowych naprawach i zatrze Ci sie silnik
jezeli natomiast kupisz 8 letnia yamaszke bedziesz szmigal az Ci sie tlok skaczy XDDD ;] motory niepsuja sie czesto ( chodzi mi o yamahy ; suzuki ; derbi ; hondy itp. ) ale zalezy jak kto dbal jakie plyny lal czy niekatowal silnika itp ;] osobiscie polece Ci yamahe dt jak z pewnoscia wiekszosc forumowiczow ;] a co do aprilki to jak umiesz dobrze wrzucac biegi szanowac dbac i niekatowal bys silnika, lal bys dobre plyny i oleje to aprilka by Ci sie nie psula chyba ze kupil bys jakas tak na odpiepsz odszykowana tylko na sprzedaz to... niegdy nic niewiadomo ale zycze Ci zebyys dobrze trafil pozdro

Pamietaj! Uzywaj opcji szukaj! Pomysl o ciezko pracujacych MORDERATORACH.!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873

-
Failed - Świeżak
Dokładnie jak powiedział Failed... Kupić używany, sprawdzony (czyt. firmowy) sprzęt i cieszyć się nim przez długie lata... Oczywiście takie rzeczy typu rolki, oleje, z czasem sprzęgło, wario, nie daj Boże cylek
też może pójść... ale wymieniasz i leci dalej 

http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
wieloletni tez mozna kupic ladnie utrzymany...niektorzy jezdza tylko w niedizele do kosciola albo po bulki...a chuchaja i dmuchaja na kazda srubke...nie ma co zaraz gadac, ze uzywane to be...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
co racja to racja
znajomy znajomego kupill 18 letnia honde chyba 125 ale jaka to nie wiem i smiga
wystarczy dbac...

Pamietaj! Uzywaj opcji szukaj! Pomysl o ciezko pracujacych MORDERATORACH.!

-
Failed - Świeżak
Dokonales swietnego wyboru pojezdzi akurat do nastepnych wakacji i sie zepsuje.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
H@H@HH@H@HH@HH@H@H@ cebeerek wyjales mi to z ryja. Ja wam przedstawie moj schemat UŻYTKOWANIA CHINSKIEGO SKUTERA:
do 1600km dotarcie do 1602 zatarcie
[Trochę kultury kolego... Chyba nie chcesz dostać bana? Staraj się pisać w miarę po Polsku i nie używaj wulgarnych określeń /Kox]
tak chce daj mi bana moj panie
do 1600km dotarcie do 1602 zatarcie

[Trochę kultury kolego... Chyba nie chcesz dostać bana? Staraj się pisać w miarę po Polsku i nie używaj wulgarnych określeń /Kox]
tak chce daj mi bana moj panie
Ostatnio edytowano 30/9/2007, 09:23 przez Mi5i3K, łącznie edytowano 1 raz
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
jak by nie patrzeć zadajesz głupie pytania i sie wogule na tym(motocykle) nie znasz kupujesz jak to sie mówi po wyglądzie na takich klijetów tylko czekają nawet nie masz pojęcia jak bedziesz lubiany w większym komisie motocyklowym jak takie podjescie masz do moto nawsadzają ci bajek ty powiesz ok biore bo wygląda na solidny i jest
Polecam ci na początek jakiegoś rometa którego bedziesz sobie mógł naprawiać sam czy jakąś wsk napewno ci to nie zaszkodzi a tylko bedziesz bogatszy w doświadczenie pozatym śledź tematy na forum i co nie wiesz to wpisuj w google.pl a napewno znajdziesz i odpowiedzi na te pytania też tam znajdziesz na tym albo inym forum odpowiedź i jescze ci moge polecić zaprzyjaźnienie sie z kolegami pokroju motocyklowego którzy znają sie na tym od nich zdobędziesz doświadczenie również
Czytaj też artykuły ze ścigacz.pl iinnych jak czegos nie wiesz to pytaj sie kolegów ale nie na forum tylko oko w oko jak chcesz przez internet to tylko szukaj odpowiedzi bo na głupawe pytania które pojawiają sie co chwile nikt nie chce odpowiadać
Polecam ci na początek jakiegoś rometa którego bedziesz sobie mógł naprawiać sam czy jakąś wsk napewno ci to nie zaszkodzi a tylko bedziesz bogatszy w doświadczenie pozatym śledź tematy na forum i co nie wiesz to wpisuj w google.pl a napewno znajdziesz i odpowiedzi na te pytania też tam znajdziesz na tym albo inym forum odpowiedź i jescze ci moge polecić zaprzyjaźnienie sie z kolegami pokroju motocyklowego którzy znają sie na tym od nich zdobędziesz doświadczenie również
Czytaj też artykuły ze ścigacz.pl iinnych jak czegos nie wiesz to pytaj sie kolegów ale nie na forum tylko oko w oko jak chcesz przez internet to tylko szukaj odpowiedzi bo na głupawe pytania które pojawiają sie co chwile nikt nie chce odpowiadać
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
To forum nie pomaga tylko uczy obrony przed ludzmi ktorzy mysla ze juz wszystko potrafia. A nikt nie odpowiada na glupie pytania bo sam powinienes znac na nie odowiedz.
P.S. totalne bzdury napisal VCO po co kupowac smiecia?
Zeby sie uczyc naprawiac, dobre. Lepiej kupic dobry uzywany sprzet i zmieniac tylko klocki...
P.S. totalne bzdury napisal VCO po co kupowac smiecia?
Zeby sie uczyc naprawiac, dobre. Lepiej kupic dobry uzywany sprzet i zmieniac tylko klocki...
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie mów tego w aż takim złym kontekscie. Nie mam własnego motoru ale chce mieć i lubie motoryzacje czytam różne cikawostki i takie tam. A sam mam Ogara 205 który psuje się fakt. Ale to jest również jakieś takie wprowadzenie do tego... jeśli coś się zepsuje musisz poszukać i naprawić to samo z wsk. W moim garażu stoi Ogar205 i Wsk 125 wydaje mi się że VCO ma w tym troche racji... zaczynasz od komara a kończysz na motorze naprawde.
- mojemarzeniemoto
- Świeżak
Failed napisał(a):jezeli chodzi o twoje pytania to powiem Ci tak... jezeli kupisz chinski skuter to przejedziesz nim 5 tys po paru serwisowych naprawach i zatrze Ci sie silnikjezeli natomiast kupisz 8 letnia yamaszke bedziesz szmigal az Ci sie tlok skaczy XDDD ;] motory niepsuja sie czesto ( chodzi mi o yamahy ; suzuki ; derbi ; hondy itp. ) ale zalezy jak kto dbal jakie plyny lal czy niekatowal silnika itp ;] osobiscie polece Ci yamahe dt jak z pewnoscia wiekszosc forumowiczow ;] a co do aprilki to jak umiesz dobrze wrzucac biegi szanowac dbac i niekatowal bys silnika, lal bys dobre plyny i oleje to aprilka by Ci sie nie psula chyba ze kupil bys jakas tak na odpiepsz odszykowana tylko na sprzedaz to... niegdy nic niewiadomo ale zycze Ci zebyys dobrze trafil pozdro
mylisz się bardzo swojego czasu miałem 2 aprilie i przeżyły takie katusze ,że sam byłem pełen podziwu ,że dały rade chodź dzwoniło potem w nich wszystko

Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość