skończyło się sprzęgło?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
skończyło się sprzęgło?
witam. wczoraj pojeźdizłęm sobie troche i jak wracalem to wcisnąłem sprzęgło na 5 -tce i zacząłem redukować( zawsze tak jeżdze ). no i gdzieś przy dwójce zaczeła skrzynia charczeć tak poprostu jakbym srzucał bez sprzęgła- no prawie , bo cos tam niby wysprzęglało. i żeczywiście nie dało sie spokojnie wrzucić dwójki bo tylko charczenie a na chama to wbijac nie będe., wiec dzisiaj próbowałem podciągnąc sprzęgło ale albo go nie ma albo ciągnie . zresztą samo sprzegło łapało i puszczało prawie przy końcu na górze ale do tej pory było ok.
to są oznaki że sprzęgło się skończyło czy to może być coś innego???? gdzie kupic standardowe tanie tarcze do minarelli am5/6?? bo zazwyczaj ich cena wynosi jakieś 200zł- 168zł na mielochu ale to sa metrakit i sie zastanawiammoże będą inne za jakąś stówke....
to są oznaki że sprzęgło się skończyło czy to może być coś innego???? gdzie kupic standardowe tanie tarcze do minarelli am5/6?? bo zazwyczaj ich cena wynosi jakieś 200zł- 168zł na mielochu ale to sa metrakit i sie zastanawiammoże będą inne za jakąś stówke....
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
to nie ma znaczenia który bieg bo opisałem tylko przy którym to sie stało
jak sie mogło skńczyć- otóż mysle że tarcze sie tak bardzo zjechaly że w ogóle nie wysprzegląją. ustawianie liinki w różnych pozycjach też niestety nic nie daje. choć po remoncie też nie mogłem ustawić sprzegła przynaje - ale jakoś mi się udało....
jak sie mogło skńczyć- otóż mysle że tarcze sie tak bardzo zjechaly że w ogóle nie wysprzegląją. ustawianie liinki w różnych pozycjach też niestety nic nie daje. choć po remoncie też nie mogłem ustawić sprzegła przynaje - ale jakoś mi się udało....
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
Kurwa, jak tarcze się zjadą to się sprzęgło ślizga, a nie przestaje wysprzęglać!
Rozbierałeś silnik cały i nie wiesz jak działą sprzęgło?
Troche głupia rada, ale ja na Twoim miejscu też bym rozkręcił dekielek po puszczeniu oleju i zobaczył co siedzi...
Pozdro

Rozbierałeś silnik cały i nie wiesz jak działą sprzęgło?
Troche głupia rada, ale ja na Twoim miejscu też bym rozkręcił dekielek po puszczeniu oleju i zobaczył co siedzi...
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
hefaistos napisał(a):...
chyba nie rozumiesz jak działa sprzęgło
jak tarcza sprzęgła zostanie nadmierna zużyta to nie da się jeździć bo silnik nie będzie przekazywał mocy na skrzynię bo sprzęgło będzie się ślizgać
jeżeli podciągnąłeś linkę i wciśnięcie sprzęła do końca nie spowodowało że możesz lekko zmieniać biegów to coś się stało ze sprzęgłem
musisz to rozłożyć i zobaczyć co się stało bo może się okazać że coś przeszkadza żeby sprzęgło puściło
nie rozbierzesz to nie będziesz wiedział co jest, zdjąć obudowę i próbować wysprzęglić to dojdziesz co się stało
miłego dłubania

Psychologia tłumu mówi, że im większe zbiorowisko ludzi, tym bardziej jego inteligencja zbliża się ku umysłowości debila ...
- gblodz82
- Świeżak
zawsze lepiej zajżeć może to mała usterka a jak będziesz ją lekceważył to może przerodzić się w coś większego i wciągnąć znaczną ilość kaski.
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
oblukaj bo jak wylecisz na trasę i niech coś się stanie to będziesz go pchał kilkanaście/kilkadziesiąt km?
a roboty nie jest dużo
a roboty nie jest dużo

Psychologia tłumu mówi, że im większe zbiorowisko ludzi, tym bardziej jego inteligencja zbliża się ku umysłowości debila ...
- gblodz82
- Świeżak
Kolego rozbierz zobacz powiedz
A my doradzimy z linka raczej nei masz co sie bawic bo tobie sprzegło sie raczej slizga a nie "skonczyło sie"

Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
rozberałem i prawda wyszła na jaw. urwało się ten trzpieniek co widać na obrazku był spawany. prawdopodobnie wystarczy to kupic igit.
(otwórz link)
teraz jeszcze jedno. czy jak pozamieniam tarze - na pewno tą przy dekielku to czy topoprawi jakośc sprzegła?? czy może kupić już te tarcze lepiej. ?

teraz jeszcze jedno. czy jak pozamieniam tarze - na pewno tą przy dekielku to czy topoprawi jakośc sprzegła?? czy może kupić już te tarcze lepiej. ?
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
jak sie nie slizgało wczesniej to nie musisz...
chyba ze chesz juz miec to z głowy to wymien i nie bedziesz musiał za jakis czas znowu rozbierac silnika
chyba ze chesz juz miec to z głowy to wymien i nie bedziesz musiał za jakis czas znowu rozbierac silnika
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm