Gdzie i kiedy najlepiej kupić motor??
• Strona 2 z 2 • 1, 2
misza napisał(a):icyd
orienyujesz sie jaki jest koszt sprowadzenia motoru z uk?
juz kupilem i teraz mysle o transporcie do polski
Polecam Ci firmę Gryf. Mi się udało sprowadzić moto za 900 zł. Taniej chyba się już nie da.
- robka
- Świeżak
ja kupilem cbr600 f3 za 1000f znalazlem ja na ebay.uk- plus do tego transport,
mozesz tez poszukac tu http://www.autotrader.co.uk/BIKES/bikes.jsp albo
http://www.motorcyclenews.com/
napewno cos znajdziesz.
a powrot na kolach to napewno duza frajda ale jak dla mnie to jeszcze nie teraz moze w przyszlym roku
mozesz tez poszukac tu http://www.autotrader.co.uk/BIKES/bikes.jsp albo
http://www.motorcyclenews.com/
napewno cos znajdziesz.
a powrot na kolach to napewno duza frajda ale jak dla mnie to jeszcze nie teraz moze w przyszlym roku
- misza
- Świeżak
Witam wszystkich forumowiczów
Dopiero zaczynam przygode z motorami i rozglądam sie za motorkiem w okolicach 125, 250 cm3 (takie maleństwo na początek). Po szybkim porównaniu cen na alegro i na linkach podanych we wcześniejszych postach zauważyłem jednak dużą różnicę w cenie (dużo taniej na zachodzie) ale i w przebiegu podawanym na allegro (dużo niższy
... ciekawe...) ale wracając do tematu, to szukam kogoś (firmy, osoby) kto by przywiózł taki motorek (oczywiście nie za darmo) z okolic małopolski. Od razu powiem czego szukam: coś w stylu SUZUKI GN 125, YAMAHA SR 125. Ceny na alegro w okolicach 3 000 zł a w niemczech zaczynają się od 222 tak do 500 EUR. Będę wdzięczny za pomoc 

Dopiero zaczynam przygode z motorami i rozglądam sie za motorkiem w okolicach 125, 250 cm3 (takie maleństwo na początek). Po szybkim porównaniu cen na alegro i na linkach podanych we wcześniejszych postach zauważyłem jednak dużą różnicę w cenie (dużo taniej na zachodzie) ale i w przebiegu podawanym na allegro (dużo niższy

- miroslaw123
- Świeżak
ja kupiłem z Niemiec 500 km od granicy, we wschodnich landach nie ma prawie wogóle motorów (poza berlinem) dlatego i tak trzeba jechac około 500 km po moto. Ale tam masz pewność ze jak moto jest zarejestrowane to na pewno nie było po wypadku.
Porównywałem ceny i różnią sie nieznacznie w sezonie i poza sezonem. Nie wybierałem najtanszego z danego rocznika i starałem sie wziąć moto bez przeróbek (oryginalne lusterka, kierunki, lampy czy tłumiki). Masz wiekszą gwarancje ze moto nie miało wypadku no i właściciel nie bawił sie w rossiego tylko jeździł w miare spokojnie.
Poza tym radze dużo czytac w necie na forach o danym typie motoru no i zciągnąć instrukcje obsługi. Tam podane sa wszystkie szczegółowe info o motorze, (wymiary, lakierowanie, osiągi, dane techniczne).
Porównywałem ceny i różnią sie nieznacznie w sezonie i poza sezonem. Nie wybierałem najtanszego z danego rocznika i starałem sie wziąć moto bez przeróbek (oryginalne lusterka, kierunki, lampy czy tłumiki). Masz wiekszą gwarancje ze moto nie miało wypadku no i właściciel nie bawił sie w rossiego tylko jeździł w miare spokojnie.
Poza tym radze dużo czytac w necie na forach o danym typie motoru no i zciągnąć instrukcje obsługi. Tam podane sa wszystkie szczegółowe info o motorze, (wymiary, lakierowanie, osiągi, dane techniczne).
- bandit'a
- Świeżak
Pojechał bym sam tyle że nie znam języka
i mógł bym sie nie dogadać ze sprzedającym a dodatkowo nie bardzo wiem co i jak załatwiać na granicy (to mnie troszke przeraża) ale jak to się mówi... najgorszy jest ten pierwszy raz
Wydaje mi się że najlepiej (czytaj najwygodniej dla mnie) było by znaleść osobę trudniącą się handlem i z nią pojechać albo znaleść coś w sieci i jej zlecić kupno. A może ktoś zna adresy komisów motocyklowych w małopolsce
szukam w googlach ale marny efekt 

- miroslaw123
- Świeżak
No ja cos pamietałem ze szkoły i jakoś Kali mieć Kali chciec dogadałem się. Najważniejsze to zbić z ceny a to można zrobić z kartką.
Akurat w mojej miejscowości jest kilka osób które sprowadzaja motockle z Niemiec ale jechałem sam. Moto przywiozłem na pace półciężarówki. A na granicy pokazujesz umowe kupna sprzedaży, brief i wszystko. Nawet numerów nie sprawdzali.
Akurat w mojej miejscowości jest kilka osób które sprowadzaja motockle z Niemiec ale jechałem sam. Moto przywiozłem na pace półciężarówki. A na granicy pokazujesz umowe kupna sprzedaży, brief i wszystko. Nawet numerów nie sprawdzali.
- bandit'a
- Świeżak
więc nie taki diabeł straszny
a jak sprawa cła? załatwia się na granicy
Ps. pismo obrazkowe jest najlepsze
i zawsze skuteczne 

Ps. pismo obrazkowe jest najlepsze

- miroslaw123
- Świeżak
jak sprowadzasz auto albo motor z kraju UE to nie płacisz zadnego cła. Z USA czy Japonii cło jest. A na graniczy od stycznia bedzisz mógł pojechac nawet bez zatrzymywania. Bedziemy w strefie Schengen.
Opłata jest w urzedzie skarbowym i rejestracja, przegląd i ubezpiecznie, tłumaczenie wszystko około 600 zł.
Opłata jest w urzedzie skarbowym i rejestracja, przegląd i ubezpiecznie, tłumaczenie wszystko około 600 zł.
- bandit'a
- Świeżak
Dzięki za rady
tymczasem śledzę oferty na allegro gdzie jest dużo sprzętu z niemiec i może skuszę się na coś...
ech muszę ochłonąć bo strasznie się napaliłem... pozdrawiam
Ps. wsiadam na rower... no nie dziÅ›, dziÅ› kibicujemy

Ps. wsiadam na rower... no nie dziÅ›, dziÅ› kibicujemy

- miroslaw123
- Świeżak
z zagranicy
Najtańsze są z zagranicy np. Belgia sporo fajnych moto jest na np. http://wallyn.be/ no pozaostaje tylko sprowadzić i naprawić. pozdro
To fast to live to young to die 

-
barszczyk - Świeżak
misza napisał(a):icyd
orienyujesz sie jaki jest koszt sprowadzenia motoru z uk?
juz kupilem i teraz mysle o transporcie do polski
Kolego ten problemik opisywany juz był w poscie:) pamietam ze tam było wiliczone wszytko razem z cena za załadowanie i rozładowanie:) i te wszytkie inne papierkowe sprawy

Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
szukałem szukałem szukałem no i znalazłem
A czy ma ktoś umowę dwujęzyczną (polsko - niemiecka) w .pdf i mógł by się podzielić takową? Był bym wdzięczny
- znalazłem i podaje linka gdyż nie można dodać pliku z rozszeżeniem .pdf http://tmp.sysinfo.pl/auto.php Pozdrawiam

- miroslaw123
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości