moto czy skuter?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
to chyba raczej zostane przy skut bo jak mam wachlowac biegami a przyspiecha jest do bani to sora bardzo wola kosiare
w mojego i tak jzu sporo kasy wpakowalem wiec chyab wogole nie bede zmienial na moto jeszcze zobacze ale dzieki za odp oczywisice wypowiadajcie sie jeszcze to mzoe mnie prezkonacie

- Ferri
- Świeżak
to nie jest takie ot jak sie wydaje. wahlowanie biegami to sprawia radosc anie udreke. ja po sezonie na skutrze mialem dosyc go i nie moglem sie doczekac tego wahlowania biegami co 10km/h. a nie masz dosyc automatu?
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
prawda ;] ja tez bardzo lubie zmieniac biegi
fajnie jest ;D mysle ze wiecej radochy jest na jezdzie komarem niz na chinskim skuteze
pozdr0;]

Pamietaj! Uzywaj opcji szukaj! Pomysl o ciezko pracujacych MORDERATORACH.!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873
-
Failed - Świeżak
tez lubie biegowki
mialem siomsonka
hehe ostra maszyna ale jakos mnie to przeraza i nie moge ojca przekonac na biegowke:D bo chcialbym naprawde jakas maszynke fajna z biegami bo choc przyspiesza wolniej i tak czuje sie jak by nie wiadomo jak szla:D a tak wogole mozna cos ciekawego kupic do 5500zl? i co? a co myslicie na temat peugeota XR6 albo mzoe ktos takowego ma? wogole biegowki sa raczej dobre czy moze czesto sie psuja?

- Ferri
- Świeżak
hm.. XDDD ceizko mi odpowiedziec na to pytanie zalezy jakiej firmy moto... ale chyba raczej automaty psuja sie czesciej
bla bla blu. Jesli kupujesz biegowe moto 50 ccm na miasto, to faktycznie biegami napieprzasz caly czas... i po jakims czasie napewno skrzynia bedzie podatna na usterki. ja bym nie patrzyl na lans jesli ci potrzebny sprzet na miasto wzialbym skutera automata i pozdro. z biegami nie jest tak różowo jak sie może wydawać
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
mieszkam na wsi
wiec luz do miasta niby chodze do szkoly i bede dojezdzal czyms ale to tylko na dojazd tak to raczej trasa
to jakz odp na reszte pytan
?

a tak wogole mozna cos ciekawego kupic do 5500zl? i co? a co myslicie na temat peugeota XR6 albo mzoe ktos takowego ma?
- Ferri
- Świeżak
w takim razie spokojnie kupisz do 5.500 yamaszke tzr z rocnzika ok. 2000 na trase dobry wybor, chyba ze zalezy ci bardziej na spalaniu niz osiagach, to bierz skutera
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
osobiście się wypowiem , kupiłem skutera w lutym jeździłem nim 6 miesięcy 7tys km i poprostu sprzedałem nieda się tak jeździć chociaż leciał 95 i na starcie z świateł auta były w tyle to mi się poprostu znudziło gaz hamulec gaz itp itd i ten dźwięk beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , kupiłem moto 50ccm 6 biegów i dużo lepiej a jak się przesiadałem na 125 to umiałem już żucać biegi itp itd kupuj moto nigdy automat !! aha i na skutera laski nielecą !!
Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
Nie na 50cc nie da sie stuncic...
Moja detka szla z 3 z klamy na kolo, a z 2 z gazu...
Moja detka szla z 3 z klamy na kolo, a z 2 z gazu...
Zapraszam na http://www.bikepics.com/members/kuba9449/
-
kuba9449 - Świeżak
ja nie wiem o co wam chodzi z tymi biegami...
to kwestia wprawy.. jak ktoś raz jechał na jakiejś 50 z biegami i się kręcił to jasne że odradzi manuala... ale ludzie.. wszystkiego się da nauczyć.. to głupota kupić skuter bo się nie umie zmieniać biegów...
tak jak mój kumpel.. wszyscy mówili żeby kupował jakąś RS-kę albo TZR a on wziął chiński skuterek... powód: weź się ucz zmieniać biegi..
to jest głupota!! sam przyznał że żałuje i chętnie pozbyłby się swojego kingway'a.
Człowieku, jeśli dysponujesz kwotą w granicach 5-6 tysięcy złotych to bierz jakiegoś "ściga" i nie myśl nawet o skuterze...
To nawet lepiej wyglÄ…da
to kwestia wprawy.. jak ktoś raz jechał na jakiejś 50 z biegami i się kręcił to jasne że odradzi manuala... ale ludzie.. wszystkiego się da nauczyć.. to głupota kupić skuter bo się nie umie zmieniać biegów...
tak jak mój kumpel.. wszyscy mówili żeby kupował jakąś RS-kę albo TZR a on wziął chiński skuterek... powód: weź się ucz zmieniać biegi..
to jest głupota!! sam przyznał że żałuje i chętnie pozbyłby się swojego kingway'a.
Człowieku, jeśli dysponujesz kwotą w granicach 5-6 tysięcy złotych to bierz jakiegoś "ściga" i nie myśl nawet o skuterze...
To nawet lepiej wyglÄ…da

Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest
Dobrze jest

-
jogiseq - Świeżak
"Ścig" 50cc to kompletna pomyłka... Albo enduro/sm albo wieksza pojemnosc, bo to kompletnie nie jedzie...
-
kuba9449 - Świeżak
Z 50cc tylko enduro/sm costam jedzie...
A ja kupilem sobie 600cc
A ja kupilem sobie 600cc

-
kuba9449 - Świeżak
to do "sciga" wrzucasz 80ccm i też coś tam, coś tam jedzie
do tego jakiś wydech i lalka :p to zależy co kto chce.. ale w każdym razie ODRADZAM SKUTERKA ;]
widziałem tą CBR- ke... bardzo ładna.
i tu nasuwa się pytanie ile możesz mieć lat... ;]

Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest
Dobrze jest

-
jogiseq - Świeżak
jogiseq napisał(a):to do "sciga" wrzucasz 80ccm i też coś tam, coś tam jedziedo tego jakiś wydech i lalka :p to zależy co kto chce.. ale w każdym razie ODRADZAM SKUTERKA ;]
No i tu padly madre slowa... CO KTO LUBI
PS. Gdzie widziales moja cbr?
16
-
kuba9449 - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości