Kask na crossa
• Strona 1 z 1
Kask na crossa
Mam 2 pytania dotyczace tego kasku :
http://moto.allegro.pl/item240612586_pr ... html#photo
1.Oplaca sie go kupic ? czy moze lepiej jakis zwykly z szybka ? a jak nie to jaki na crossa ? chce odrazu taki zeby na miasto mozna bylo w nim wyjechac
2.Mozna z takim jezdzic po miescie ? :/ cos mi sie zdaje ze nie :/
http://moto.allegro.pl/item240612586_pr ... html#photo
1.Oplaca sie go kupic ? czy moze lepiej jakis zwykly z szybka ? a jak nie to jaki na crossa ? chce odrazu taki zeby na miasto mozna bylo w nim wyjechac
2.Mozna z takim jezdzic po miescie ? :/ cos mi sie zdaje ze nie :/
-
Failed - Świeżak
pewnie że można!
sam jeżdżę SM na CRF'ie no i na FMXie, ale kasku używam jednego.
Myślałem że cienko z aerodynamiką będzie - bo niby otwarty, i dużo ma tematów wysuniętych do przodu - tam gdzie naciera wiatr, ale sprawuje się extra!
Jedyny mankament to gogle, ale ja czuję się świetnie w nich i to tylko kwestia przyzwyczajenia...
Co do tego modelu to taki sam możesz już za niecałe 100 kupić - tylko pod inną firmą.
Nie wiem na czym jeździsz, ale zawsze jestem zdania że bezpieczeństwo to najważniejsza rzecz i trzeba o akcesoria zadbać.
Za 200/300 kupisz już coś firmowego, co będzie lepsze od tego badziewia
- a miałem to kiedyś w rękach i skorupa gnie się w dłoniach po prostu
sam jeżdżę SM na CRF'ie no i na FMXie, ale kasku używam jednego.
Myślałem że cienko z aerodynamiką będzie - bo niby otwarty, i dużo ma tematów wysuniętych do przodu - tam gdzie naciera wiatr, ale sprawuje się extra!
Jedyny mankament to gogle, ale ja czuję się świetnie w nich i to tylko kwestia przyzwyczajenia...
Co do tego modelu to taki sam możesz już za niecałe 100 kupić - tylko pod inną firmą.
Nie wiem na czym jeździsz, ale zawsze jestem zdania że bezpieczeństwo to najważniejsza rzecz i trzeba o akcesoria zadbać.
Za 200/300 kupisz już coś firmowego, co będzie lepsze od tego badziewia
- a miałem to kiedyś w rękach i skorupa gnie się w dłoniach po prostu
D675, TT600, RSV1000R, WSK
-
TomJonez - Świeżak
;] spoko dzieki za odp napewno rozwarze twoje zdanie i kupie lepszy kask ;] jeszcze raz thx pozdr0
Pamietaj! Uzywaj opcji szukaj! Pomysl o ciezko pracujacych MORDERATORACH.!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873
-
Failed - Świeżak
Nie do końca... Jak nie masz gogli, to raczej się nie nastawiaj na szybszą jazdę niż 80 km/h. Pozatym, dużo głośniejsze, głównie przy szybszej jeździe szum chce głowę urwać. System wentylacji jest wykonany raczej pod mniejsze prędkości. Pęd powietrza w chłodniejsze dni w połączeniu z naszymi ustami powoduje ich pierzchnięcie.
Może i fajnie to wygląda, ale zdecydowanie bardziej polecam kask integralny na motocykl szosowy.
Jeżeli chodzi o ten co ty pokazałeś to hmm... skorupa jest raczej kiepska, jest strasznie lekki, ale to chyba raczej minus w tym przypadku, bo jest to spowodowane gorszą jakością i mniejszą ilością materiałów uzytych do jego produkcji, wyjmowana wyściółka o ile dobrze pamiętam i ''nosek'' jest napewno atutem, szczególnie gdy mamy doczynienia z błotem. Cóż więcej dodać, lepszy taki niż żaden napewno, wydaje mi się, że jak na ''podwórkowe'' warunki wystarczy, nie sztuka wywalić całej kasy na sam kask i latać bez pozostałych ochraniaczy.
Może i fajnie to wygląda, ale zdecydowanie bardziej polecam kask integralny na motocykl szosowy.
Jeżeli chodzi o ten co ty pokazałeś to hmm... skorupa jest raczej kiepska, jest strasznie lekki, ale to chyba raczej minus w tym przypadku, bo jest to spowodowane gorszą jakością i mniejszą ilością materiałów uzytych do jego produkcji, wyjmowana wyściółka o ile dobrze pamiętam i ''nosek'' jest napewno atutem, szczególnie gdy mamy doczynienia z błotem. Cóż więcej dodać, lepszy taki niż żaden napewno, wydaje mi się, że jak na ''podwórkowe'' warunki wystarczy, nie sztuka wywalić całej kasy na sam kask i latać bez pozostałych ochraniaczy.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Manhatan napisał(a):Nie do końca... Jak nie masz gogli, to raczej się nie nastawiaj na szybszą jazdę niż 80 km/h
Nie. Spokojnie do tych 120-130 daje radÄ™ ... Sprawdzone

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości