CBR F4 SPORT 2001 COÅš Z SILNIKIEM
• Strona 1 z 1
CBR F4 SPORT 2001 COÅš Z SILNIKIEM
Wczoraj jeździłem wszystko OK dziś poszedłem odpalić sprzęta coś gruchnęło metalicznie w środku odgłos stukania jak by jakiś przedmuch ale nigdzie nie dmucha chodzi ale na zimnym silniku obroty ok 1000 i jakby nie wszystkie cylindry chodziły moto ma 24000 przebiegu. Może ma ktoś jakiś pomysł od czego zacząć szukać usterki. Z góry dzięki za pomoc.
- kolatek2
- Świeżak
Centralnie zdejmuj dekle i zobacz czy łańcuszek jest na swoim miejscu i czy coś nie leży w misie Nie wiem jak u ciebie tam jest to zrobione
Jak nic nie widzisz to opuszczaj silnik i zobacz co w cylindrach nikt ci tego oczami nie prześwietli trzeba rozbierać Zaufaj mi ze jak rozbierzesz silnik to znajdziesz uusterke
Mnie też to czeka jestem na etapie rozpoławiania karterów bo skrzynia biegów nie działa poprawnie i nie iwem co się z nia dzieje wiec rozkręcam najprostrza metoda
A zanim to zrobisz to zobacz jaka kompresja jest w cylindrach i ile powinna wynosić sprawdź w ksiazce serwisowej
Wykonuje sie to wkrecajac przyzad pomiarowy w otwór techniczny na swiece itd..
Jak nic nie widzisz to opuszczaj silnik i zobacz co w cylindrach nikt ci tego oczami nie prześwietli trzeba rozbierać Zaufaj mi ze jak rozbierzesz silnik to znajdziesz uusterke
Mnie też to czeka jestem na etapie rozpoławiania karterów bo skrzynia biegów nie działa poprawnie i nie iwem co się z nia dzieje wiec rozkręcam najprostrza metoda
A zanim to zrobisz to zobacz jaka kompresja jest w cylindrach i ile powinna wynosić sprawdź w ksiazce serwisowej
Wykonuje sie to wkrecajac przyzad pomiarowy w otwór techniczny na swiece itd..
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
zwaliłem pokrywę zaworów łańcuszek wygląda ok napięty poza tym więcej nic nie widać, wykręciłem świece na rozruszniku jak się kręci nic nie stuka zawory ssące na tyle na ile można przez kanły dolotowe zobaczyć są całe
- kolatek2
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości