scigacz czy raczej supermoto na poczatek?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
od razu lepiej jak ktos potrafi otworzyc oczy na wszystkie mozliwosci. Smyk mowisz ze mozna tego Sachsa wyrwac niedrogo ale z tego co patrze to nie jest on zbyt popularny (co dla mnie jest duzym plusem) i nie ma go zbyt wiele na ebayu czy nawet gumtree. powiedz mi czy twoj jest odblokowany czy te 15km wystarczy do smiagania po miescie (Londyn - miasto CCTV) ?
- Swistu
- Świeżak
Hej!
Po miescie oczywiscie ze wystarczy, pozniej zrobisz DAS lub a2 i pomyslisz o wiekszej maszynie przynajmniej ja mam taki plan. Z wad moge wymienic to ze siedzenie jest okrponie wysoko juz o siedzeniu dla pasazera nie wspomne, ja jestem dosyc niski (173cm) ale daje rade oraz lusterka ktore praktycznie od razu wymienilem bo nic w nich nie widac ale to pewnie zalezy od wzrostu. Najtaniej dostaniesz go w Reading w Pegasus Motorcycles. Jak chcesz jakies foty albo filmiki to daj znac na PM. Acha Sachs byl tylko blokowany w niemczech wiec jak kupisz go w UK to ma zdejete blokady. Bak 20l czyli zapomnisz jak wyglada stacja
Po miescie oczywiscie ze wystarczy, pozniej zrobisz DAS lub a2 i pomyslisz o wiekszej maszynie przynajmniej ja mam taki plan. Z wad moge wymienic to ze siedzenie jest okrponie wysoko juz o siedzeniu dla pasazera nie wspomne, ja jestem dosyc niski (173cm) ale daje rade oraz lusterka ktore praktycznie od razu wymienilem bo nic w nich nie widac ale to pewnie zalezy od wzrostu. Najtaniej dostaniesz go w Reading w Pegasus Motorcycles. Jak chcesz jakies foty albo filmiki to daj znac na PM. Acha Sachs byl tylko blokowany w niemczech wiec jak kupisz go w UK to ma zdejete blokady. Bak 20l czyli zapomnisz jak wyglada stacja

-
smyk - Świeżak
smyk napisał(a):Hej!
wiem ze niektore moje pytania moga byc meczace:) ale skoro tu jest odblokowany to jaka ma moc? jak juz bede kupowal to pewnie ogranicze sie do londynu i na pewno bedzie to jakas uzywka ale powiem ci ze co raz bardziej sie przekonuje do tej niemiecko japonskiej konstrukcji (dobry mix) obejrzalem pare filmikow na youtube i nie brzmi jak 125

- Swistu
- Świeżak
Blokada w tym moto polegala na tym ze na piatym biegu powyzej 8,300rpm juz sie nie rozpedzal (niecale 100 kmh) tzn obroty dalej rosly ale moto juz sie nie rozpedzalo przynajmniej tak wyczytalem na niemiecjiej stronie. Moc to 15kucy. Zorientuj sie gdzie masz najblizszy serwiszeby nie bylo niespodzianki bo o czesci coraz trudniej. Ja mieszkam nad morzem w Bognor Regis taka mala miejscowosc miedzy Portsmouth a Brighton.

-
smyk - Świeżak
Wiem ze NSRka ma wiekszy V-max od CBRki, no ale jak jest z przyspieszeniem do 100km/h? Ktory z tych motorow ma wiekszy moment obrotowy (przy odblokowaniu)?
Moja moto
| | http://www.bikepics.com/members/Neos007/

-
Neos007 - Świeżak
smyk napisał(a):Oczywiscie ze CBR ma wiekszy moment obrotowy
Znalazłem informacje ze CBRka ma maks. moment obrotowy: 10.6Nm / 8,250 obrotów (95/1/EC),
ale NSRki mementu obr. znalesc nie moge...
Moja moto

-
Neos007 - Świeżak
kravec napisał(a):15 Nm/8000 obrotow hehe
No to smyk mnie w konia zrobił

Moja moto

-
Neos007 - Świeżak
Poszukaj na necie strony MCE insurance.
http://www.mceinsurance.com/main_bike.htm
Sprawdz tutaj mi wyszlo 280.
http://www.mceinsurance.com/main_bike.htm
Sprawdz tutaj mi wyszlo 280.
-
smyk - Świeżak
ja bym ci polecił MZ Supermoto 125, 4t, spalanie 4l, dobrze bedzie ciągła z małych obrotów, fajnie wyglada, i super sie tym musi jezdzic, a v-max to okolo 140km/h wiec w miare przywocicie. nie mowiac juz o mozliwosci jazdy na kole, przednim jak i tylnym, dobry na poczatek, i do ruchu po miescie, ekonomiczny i fajny =D polecam =D
- smoke
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości