Zobacz wÄ…tek - Krzywa kiera w CBR
NAS Analytics TAG

Krzywa kiera w CBR

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Krzywa kiera w CBR

Postprzez petero61 » 12/9/2007, 16:26

Witam. Mam mały(chyba mały :( ) problem z kierą w mojej cbr600f2, koło jest ustawione prosto a kierownica jest tak jakby była skręcona w lewo. Załączyłem zdjęcie zrobione na postoju ale podczas jazdy na prostej właśnie tak to wygląda. Proszę o pomoc, jak to naprawić????
Załączniki
kieraj.JPG
(226.88 KiB) Pobrane 210 razy
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto
petero61
Świeżak

Postprzez cichy » 12/9/2007, 20:40

:shock: a ile śladów robi jak jedzie prosto?
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jasql » 12/9/2007, 21:53

Poluznij lagi na polkach i jak kolo bedzie prosto przekrec kierownice w prawo (motor na centralnej podporce bo spadnie) najlepiej jak jakis kumpel pomoze, zeby kolo sie nie skrecalo.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez VCO » 12/9/2007, 21:55

Z tym śleadem to chyba nie lałeś.. trzeba mieć motor w kształcie litery "S" zeby slad ni był równy a chcac jechać prosto i tak masz koła w jednej linni!! to zobaczysz dopiero czy ci motor zacznie sciągać przy wyższych prędkosciach ale to tez moze byc spowodowane oponą i innymi...

To czy masz lagi skrzywione zobaczysz po tym np. czy ci cieknie z lag czy jak przeturlasz to przylegają równo... lub kur.. :evil: tego sie nie da wytłumaczyć to z byt proste zeby o tym pisać! To sam mozesz sobe na podstaiwe prostych dosiwadczen zobaczyc co jest krzywe :!: Jeśli tego nie iwesz to wyobraź sobie ze mój kolega z klasy co z matmy z pały sie wyciaga na koniec potrafi cos takiego zrobić jesli ty mnie umiesz to pozostaje mi sie smiac nad twoją tempotą... rusz ze głową człowieku jak nie wiesz co z tym zrobić to sprzedaj motor kur.. :!: :!: :!: denetrwuja mnie tkaie tempaki sory ale słów mi brakuje na takie coś.. to jak jazda motorem nie tendy to tendy az sie dojedzie kur.wa czy to takie trudne ? :evil: Nie potrafisz wziasc do reki klucza za 8,50 przekrecic 15 razy w lewo ustawić prosto kierownice i zakręcić? Ręce opadają...

I bez bzbednych komentazy ze jestem "wszechwiedzacy" czy inny bo z tym bym soibie poradził akurat tylko leniwemu tempakowi sie nie chce zajrzec do moto i woli nastukać kolejny temat sie wkur... z deka I pisze tu takich setki co zrobić jak moto nie jedzie?, a tempole nawet świec nie sprawdzą a potem sie okazuje ze to tylko swiece albo wogule napisz :"nie jedzie co robić" i weź takiemu doradź

Wk.. sflustrowany maxymalnie!! :evil:
bez urazy pozdro
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem :D
VCO
Świeżak

Postprzez petero61 » 13/9/2007, 11:49

jasql dzięki za pomoc. Zrobiłem tak jak mówiłeś i pomogło :)
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto
petero61
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 13 gości

na górê