Pierwszy quad... Jakiego wybrać? Który lepszy?
Re: Pierwszy quad... Jakiego wybrać? Który lepszy?
szczerze mówiac jak chodzi o nówke, kazdy to chinczyk. niekiedy a raczej nawet czesto kilka quadów identycznych ma rózne nazwy, razory, czy inne nazwy to tylko nazwy handlowe. realnie są dostepne ze 2 silniki - 50/70/110/125 takie lezace ze skrzynią manualną półautomatyczną albo automatem, albo automatem ze wstecznym. albo 150tki chyba nie było innych pojemnosci, z silnikiem jak w skuterku, czyli z przekładnią CVT
najlepsza opcja to jakas 110tka z biegami 3 w przód 1 wsteczny. najbardziej chodliwe są w razie odsprzedazy ;D bo daja tez najwiecej zabawy. reszta to kwesita gustu, na tym silniku i praktycznie tej samej ramie, to sa i quady " sportowe" i "przeprawowe"
najlepsza opcja to jakas 110tka z biegami 3 w przód 1 wsteczny. najbardziej chodliwe są w razie odsprzedazy ;D bo daja tez najwiecej zabawy. reszta to kwesita gustu, na tym silniku i praktycznie tej samej ramie, to sa i quady " sportowe" i "przeprawowe"
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.
Koledzy mam pytanie czy jesteście w stanie powiedzieć jaka to marka quada
https://sprzedajemy.pl/quad-apache-110- ... nr50933792
Szukam dla syna ale nie chce żadnego chińczyka, a z tego co się zorientowałem po VIN od sprzedającego to niby marka CPI z Tajwanu.
Niby jest marka Apache w UK ale nie wiem czy to to samo.
Jak by ktoś coś wiedział na ten temat to będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
Koledzy mam pytanie czy jesteście w stanie powiedzieć jaka to marka quada
https://sprzedajemy.pl/quad-apache-110- ... nr50933792
Szukam dla syna ale nie chce żadnego chińczyka, a z tego co się zorientowałem po VIN od sprzedającego to niby marka CPI z Tajwanu.
Niby jest marka Apache w UK ale nie wiem czy to to samo.
Jak by ktoś coś wiedział na ten temat to będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
HONDA HORNET 2001 R
- ocinus
- Świeżak
apache cpi itp to wszystko ogolem chinczyki, tajwan korea czy chiny - nie ma wiekszych roznic....
to jest tak jak te nowe romety czy junaki, niby to polska marka ale z polskÄ… ma tyle zwiazku ze w polsce jest dystrybucja, cala produkcja i mysl techniczna jest chinska
tak samo apache moze i byc z anglii ale to tylko brand ktory tam jest a prodkcja jest chinska, i podejrzewam ze kilka firm korzysta z jednego projektu pod roznymi nazwami nawet..
to jest tak jak te nowe romety czy junaki, niby to polska marka ale z polskÄ… ma tyle zwiazku ze w polsce jest dystrybucja, cala produkcja i mysl techniczna jest chinska
tak samo apache moze i byc z anglii ale to tylko brand ktory tam jest a prodkcja jest chinska, i podejrzewam ze kilka firm korzysta z jednego projektu pod roznymi nazwami nawet..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam ponownie. Tak jak ostatnio wspominałem szukam quada przeprawowego i najbardziej przypadła mi do gustu Honda TRX 350 z 2006 roku.
Czy może ktoś zna dokladnie ten model lub go oglądał? Albo może cos powiedziec z samego ogloszenia, podpowiedziec? Mam do goscia kilkaset km ale mysle o wyslaniu znawce na oględziny.
https://www.olx.pl/oferta/honda-trx350- ... ll8rC.html
Będe wdzieczny za wszelakie podpowiedzi. Pozdrawiam.
Czy może ktoś zna dokladnie ten model lub go oglądał? Albo może cos powiedziec z samego ogloszenia, podpowiedziec? Mam do goscia kilkaset km ale mysle o wyslaniu znawce na oględziny.
https://www.olx.pl/oferta/honda-trx350- ... ll8rC.html
Będe wdzieczny za wszelakie podpowiedzi. Pozdrawiam.
- lukasrap
- Świeżak
A jaki quad dla 15-latka? Chce kupić na urodziny mojego chrześniaka? Poradzicie coś niedrogiego?
Strona (otwórz link)
- benjamin1
- Świeżak
dowolny chinczyk - wszystko i tak jest na jednym silniku praktycznie oparte. najlepiej 110/125 ( to i tak jedno i to samo praktycznie !) i najwiecej frajdy da wsteczny plus 3 do przodu biegi, wyglad i "marka" dowolna, czasami jedna rama ma quad "sportowy" i "przeprawowy" i róznic sie moga plastikami, także co znajdziesz tanszego i fajniejszego wg ciebie to bedzie ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. Co myślicie o CF Moto 520l planuje zakup nowej maszyny. Ma to być mój pierwszy czterokołowy sprzęt. Jestem świadomy że eksploatacja przeprawowca jest dosyć droga i dlatego proszę o symulację kosztów użytkowania tego sprzętu. Dokładnie chodzi mi o uśrednione spalanie takiej maszyny wykluczając ekstremalnie ciężki teren oraz topienie, interesuje mnie również koszt serwisowania i co jaki okres muszę udać się na serwis. Świadom jestem że nie jest to maszyna na asfalt, ale czy przeprawowiec nadaje się by przejechać np. 50/70 km w miejsce docelowe czy taka wyprawa mogła by mu zaszkodzić oraz jaka ewentualnie musiała by być prędkość przelotowa
ESPARCO
- Esparco
- Świeżak
moze ktos ma podobny sprzet i lepiej powie - ale jak nie bedziesz miał zarys. to tak koszta spalania - tutaj nie doradze podejrzewam że z 10litrów na setke w ciezkim terenie spali. utrzymanie - troche ciezko przewidziec to chinczyk a z nimi róznie bywa, jedne jeżdzą długo w miare bezawaryjnie, a inne potrafia sie sypać.... częsci nie sa drogie, ale czasem trudno dostępne. dobrze wiec kupic u jakiegos dealera który mógłby potem ewentualnie zaopatrywać w częsci. i nie słyszałem jeszcze o jakimkolwiek pojeździe w którym trasa jakakolwiek by zaszkodziła
pomiajjac normalnej eksploatacji i zuzywania częsci

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, chcę sobie kupić swojego pierwszego quada. Nie będzie to jakiś trudny teren typu błoto, góry czy rzeczki. Raczej pole, ziemia i tak żeby sobie pojeździć takimi polnymi drogami. Polecacie coś w miarę taniego na początek? Myślę, że maksymalnie tak 10 tys bo jeszcze trzeba kupić kask i odpowiedni ubiór.
- Dejwid005
- Świeżak
A 10 letniemu dziecku już można pozwolić na quada?
- ulinka
- Świeżak
tak
)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Siema, mam 24 lata szukam jakiegoś Quada z dobra pojemnoscia ktory wystarczy mi na dłużej do zabawy w sumie też do nauki ponieważ dopiero chce zacząć przygodę. Quad głownie bedzie sluzyl do zabawy na zwirowniach i torach.
- serniczek
- Świeżak
yamaha raptor pojemnosc 250- 350 lub suzuki ltz 400
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja swoją historię z quadami zacząłem w wieku 12 lal. Moim pierwszym quadem był Bashan 250 na wale kardana chłodzony powietrzem z skrzynią pół automatyczną. Na początku był zblokowany ale i tak dawał mi dużo frajdy z jazdy a nie jeździł w łatwym terenie bo była to glina i torf. Dawał radę. Następny był Linhai 300 4x4 z 2007 roku z skrzynią automatyczną zarejestrowany na dwie osoby i oczywiście ubezpieczony. Kupiliśmy go jak miałem 15 lat i założenie było takie, że jak skończę 16 lat to zrobię prawo jazdy kategorii B1 i będę mógł nim legalnie jeździć. Oczywiście ma on swoje wady które trzeba rozwiązać i można się wtedy cieszyć spokojną zabawą. Moim zdaniem z pierwszym quadem nie ma co przesadzać lepiej kupić mniejszego i szybko go zmienić, niż za dużego i sobie coś zrobić. 

- owiecpl
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość