CB1000R, Problem z ABS
• Strona 1 z 1
CB1000R, Problem z ABS
Witam,
mam problem z abs'em w motocyklu
po odpaleniu stacyjki kontrolka ABS ciagle mruga, nie dziala ani z przodu ani z tylu
wyciagne glowny bezpiecznik od abs kontrolka sie zapala i nie mruga,
sprawdzilem zbiorniczki tak jakby te gumki sa troche zassane do srodka jakby sie robilo jakies podcisnienie - czy to wogole mozliwe?
na cujnikach odpowiednie odleglosci
byc moze pompa?
mam problem z abs'em w motocyklu
po odpaleniu stacyjki kontrolka ABS ciagle mruga, nie dziala ani z przodu ani z tylu
wyciagne glowny bezpiecznik od abs kontrolka sie zapala i nie mruga,
sprawdzilem zbiorniczki tak jakby te gumki sa troche zassane do srodka jakby sie robilo jakies podcisnienie - czy to wogole mozliwe?
na cujnikach odpowiednie odleglosci
byc moze pompa?
FZ1 2007, 170km
-
lukasz.milczarski - Świeżak
Re: CB1000R, Problem z ABS
jak sie zuzywaja klocki to płynu wiecej musi byc w zacisku ( wychodza tłoczki ) - wiec ubywa ze zbiorniczka, membrana jest zaciągana do srodka - do tego słuzy.
jak miga a nie działa to jest jakis problem, czy pompa ? możliwe, ale moze byc kilka innych problemów - skoro miga to sama diagnostyka cos "zdiagnozowała" poczytaj jak sie szuka błędów dla tego modelu, byc moze zegar albo rodzaj migania wskaze w czym jest problem
jak miga a nie działa to jest jakis problem, czy pompa ? możliwe, ale moze byc kilka innych problemów - skoro miga to sama diagnostyka cos "zdiagnozowała" poczytaj jak sie szuka błędów dla tego modelu, byc moze zegar albo rodzaj migania wskaze w czym jest problem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ciezki problem z tym abs, jedyny kumaty czlowiek, ktory naprawia motocykle u mnie w okolicy nie ma kabla do hondy i abs, bo to sie nie psuje
wymienilem w ciemno czujniki abs, problem poki co taki sam, szukalem czy moze jest jakas zworka, ktora przelacza moto w tryb serwisowy i wtedy kontrolka "wymiga" problem, ale ciezko cokolwie kznalezc.. narazie problem wciaz aktyny, motocykl jezdzi bez abs 

FZ1 2007, 170km
-
Masz tam c-abs? Mam ten sam problem tzn raz na 10 odpalen kontrolka mruga, po ponownym odpaleniu przestaje i jest ok. Na zagranicznych forach cos tam czytalem i niektorzy wymieniali modulator - koszt jedyne 1000 euro (:D) chyba. Jakbys rozwiazal problem daj znac.
r6 2001 -----> cbr 1000rr 2014
-
Insekt - Świeżak
modulator czyli pmpa
koszt od 70 zl do 150
ale jeszcze nie mialem czasu tego ogarnac, narazie skupilem sie na czujnikach abs i niestety nie moge ich oddac wiec mam zapasowe 2 dobre, jakbys mial ktorys uszkodzony to za stowke oddam dwa
moto 2016, jak bede wiedzial co i jak to opisze problem,

ale jeszcze nie mialem czasu tego ogarnac, narazie skupilem sie na czujnikach abs i niestety nie moge ich oddac wiec mam zapasowe 2 dobre, jakbys mial ktorys uszkodzony to za stowke oddam dwa

moto 2016, jak bede wiedzial co i jak to opisze problem,

FZ1 2007, 170km
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości