Zobacz wÄ…tek - Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???
NAS Analytics TAG

Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???

Postprzez ernne » 3/9/2007, 21:18

Witam jestem na tym forum od niedawna , ale moze miałby ktoś ochote mi pomoc a mianowicie odpalam motor wskazówka skacze na jakieś 5tys oczywiście silnik nie tylko normalnie chodzi , a nastepnie spada na tyś . Podczas jazdy zachowuje sie podobnie przyspieszam to dochodzi do około 5-6tyś i spada no i tak non-stop???? moze ktoś ma pojecie dlaczego , wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam ernne
ThunderAce 99"
ernne
Świeżak

Postprzez Inna » 4/9/2007, 16:36

Witam,
prawdopodobnie coś z elektryką jest nie tak. tak bynajmniej mi dziś doradzili w serwisie Yamahy. Podobny problem zaobserwowałm dziś u siebie. Wczoraj dolałam 150ml oleju, a dziś rano obrotomierz fiksuje, a popołudniu całkiem normalnie. W serwisie polecili mi dalej obserwować i jak problem będzie sie pojawiał do czeka mnie diagnoza elektryczna :(
Również czekam na porady innych zmotoryzowanych na dwóch kółkach :wink:
Samotna pasażerko odkręć gaz.
Wierna kolorowi, niewierna firmie...
FZS 600 '98, FZS1000 '02, SV1000 '03 (pierwszy tysiak padł :D)
Inna
Świeżak

Re: Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???

Postprzez artib4 » 5/9/2007, 09:35

WITAM,mialem identyczne w moim Thunderace ,nic nie robilem i juz 2 miechy problemu nie ma,takze nie wiem od czego to jest ale sie naprawilo samo
YAMAHA YZF THUNDERACE
artib4
Świeżak

Postprzez tomekd » 10/9/2007, 16:35

"Tanczacy" obrotomierz w Tunderace moze oznaczac 3 rzeczy,to taka funkcja diagnostyczna.

Jezeli pokazuje :

-3000 to problem z czujnikiem uchylenia przepustnicy ( z prawej strony przy gaznikach),przerwany obwod,zle polaczenie,zly czujnik.

-7000 to problem z EXUP,nie chodzi,zablokowany,zardzewialy,lub problem z silniczkiem sterujacym,dlatego np. przy wymianie wydechu na pelny system nalezy go zostawic w spokoju.Moto ma orginalny wydech?

-8000 problem z czyjnikiem rezerwy,zle polaczenie lub uszkodzony sam czujnik ( w zbiorniku).
tomekd
Świeżak

Postprzez ernne » 10/9/2007, 19:44

Wydech mam tylko końec Viper reszta stock, ale jeszcze jedno czy jest to normalne ze motor niewkreca sie na pełen zakres obrotów na postoju a dokładnie na luzie ( po odkreceniu gazu praca silnika jest tak jakby zdławiony a po wbiciu biegu jest OK ) moze wieci czy to normalne?
ThunderAce 99"
ernne
Świeżak

Postprzez artib4 » 11/9/2007, 10:44

ernne napisał(a):Wydech mam tylko końec Viper reszta stock, ale jeszcze jedno czy jest to normalne ze motor niewkreca sie na pełen zakres obrotów na postoju a dokładnie na luzie ( po odkreceniu gazu praca silnika jest tak jakby zdławiony a po wbiciu biegu jest OK ) moze wieci czy to normalne?

WITAM,ja mialem identyczna sytuacje w moim thunderace,obroty stawały na 7tys,i sie nie wkrecal,okazało sie ze EXUP sie rozlecial,mechanior wywalil i teraz smiga az miło
YAMAHA YZF THUNDERACE
artib4
Świeżak

Postprzez ernne » 11/9/2007, 19:14

No tak wywalić zawsze jest szybko tylko czy to jest EXUP napewno walniety skoro po wbiciu biegu lata OK mój brat GSX-r mowi ze naprawde ma co robić jak odwijam manetke takze musi chyba chodzić ten exup jak myslicie?
ThunderAce 99"
ernne
Świeżak

Postprzez artib4 » 12/9/2007, 13:12

ernne napisał(a):No tak wywalić zawsze jest szybko tylko czy to jest EXUP napewno walniety skoro po wbiciu biegu lata OK mój brat GSX-r mowi ze naprawde ma co robić jak odwijam manetke takze musi chyba chodzić ten exup jak myslicie?
No własnie u mnie nie chcial jechac,a u ciebie odwrotnie na jalowym sie nie kreci,trudno powiedziec musisz gdzies dac do sprawdzenia i tyle
YAMAHA YZF THUNDERACE
artib4
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości

na górê