Problem z Yamaha RD 350f YPVS
• Strona 1 z 1
Problem z Yamaha RD 350f YPVS
Witam!!!
Kupiłem niedawno właśnie taką yamahe
i spisywała sie rewelacyjnie do chwili kiedy zabrakło mi paliwa
i kazałem synowi żeby kupił paliwo i zmieszał z olejem i zamiast z olejem do paliwa to zmieszał z silnikowym ale chodził ok palił jeździł tylko stracil na mocy i przyspieszenie na wysokich obrotach przerwał później dolałem tego do paliwa i spaliłem jej i myślałem ze kiedy zalej nowym paliwem to wszystko sie naprawi a teraz jest gorzej gaśnie czasami jeszcze bardziej przerywa i strzela z tłumika ale odpala bez problemu Myślałem ze to może przez świece ale tez nie to proszę o pomoc
Kupiłem niedawno właśnie taką yamahe
i spisywała sie rewelacyjnie do chwili kiedy zabrakło mi paliwa
i kazałem synowi żeby kupił paliwo i zmieszał z olejem i zamiast z olejem do paliwa to zmieszał z silnikowym ale chodził ok palił jeździł tylko stracil na mocy i przyspieszenie na wysokich obrotach przerwał później dolałem tego do paliwa i spaliłem jej i myślałem ze kiedy zalej nowym paliwem to wszystko sie naprawi a teraz jest gorzej gaśnie czasami jeszcze bardziej przerywa i strzela z tłumika ale odpala bez problemu Myślałem ze to może przez świece ale tez nie to proszę o pomoc
Yamaha RD 350 YPVS---> Yamaha FZR 750
- DqVid
- Świeżak
Sprawdź gaźniki wymontuj je przeczyść i zdejmji tłumiki zjawiska falowe dzięki którym pracuje silnik dwusówowy zostają zachwiane przez nagar w tłumiku i strumiennicy spróbuj nalać benzyny i wypalić nagar a potem popukaj jakimś twardym drewnem żeby sie wysypał dobra do tego jest też benzyna i szczotka na drucie taka jak do czyszczenia wnętrz butelek wlewasz benzyne i czyścisz wnętrza strumiennic i tłumików taką szczotką powinno sie poprawić. Pozdr
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Witam !!!
Zrobiłem tak jak mi napisałeś kolego !
Pomogło oczywiście nie strzela z tłumika ale z tym przerywaniem są ciągle problemy najbardziej jest to odczuwalnie na wysokich obrotach
Co to może być ???
Zrobiłem tak jak mi napisałeś kolego !
Pomogło oczywiście nie strzela z tłumika ale z tym przerywaniem są ciągle problemy najbardziej jest to odczuwalnie na wysokich obrotach
Co to może być ???
- DqVid
- Świeżak
no przeczyściłem cały dzień normalnie było i wieczorem to samo i zaczął znowu strzelać no ręce mi sie załamują może by się zapłon przestawił
możliwe??? Jak tak to jak go ustawić poprawnie
bo mi się wydaje że to chyba w gaźniki tak strzela (((((
możliwe??? Jak tak to jak go ustawić poprawnie
bo mi się wydaje że to chyba w gaźniki tak strzela (((((
- DqVid
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości