Rejestracja na osobę niepełnoletnią ?
• Strona 1 z 1
Rejestracja na osobę niepełnoletnią ?
Czy skuter o poj.50ccm można zarejestrować na osobe która ma 13 lat, czy trzeba być pełnoletnim ?
-
patryk111111 - Świeżak
Można ale musisz miec dowod osobisty i jakis tam papier z podpisem rodzicow ze biora na siebie odpowiedzialnosc jakby cos tam Ci sie stalo
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
jesli mozna nim jezdzic to i zarejestrowac mozna. dowodu nie musisz miec wystarczy zgoda rodzicow albo mozesz przyjsc z mama lub tata i juz. tylko jak bedziesz pisal ta zgode to musisz napisac dokladny model motorka wszystko to co masz w papierach i w swojej legitymacji zeby w wydziale komunikacji wiedzieli ze to napewno o ten moto chodzi.pozdro
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
Mi nie chcieli na legitymacje zarejestrowac ,a nawet jak im powiedzialem ze chce na legitymacje to mnie wysmiali . A moto kupilem od goscia co tez mial na legitymacje zarejestrowane , wiec nie wiem jak to jest
-
Mateusz1605 - Świeżak
widocznie trafiles na wyjatkowo leniwa,uparta,i zakompleksiona pania urzedniczke a ich jest nie stety strasznie duzo.ale to jest nie mozliwe bo i tak im swoj nip musisz podac wiec napewno moze byc legitymacja
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
dowiedziałeś się może przypadkiem takiej sprawy że dopóki nie ukończysz 18lat to ciężko będzie żebyś to sprzedał? Nie ma tak łatwo, bo nie możesz decydować o takich rzeczach i musi to być ustalone sądownie.
Tak że się dziwię Mateuszowi że udało mu się legalnie zarejestrować coś co kupił od niepełnoletniego.
Tak że się dziwię Mateuszowi że udało mu się legalnie zarejestrować coś co kupił od niepełnoletniego.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
własnie czy to prawda że nie mozna zarejestrować teraz motoroweru który był uprzednio zarejestrowany na niepełnoletniego?? bo może bede swoje moto sprzedawał i nie chce żeby kupujący mieł przez to przykrości a i sam nie chciał bym mieć problemów z takowych powodów. jak to jest?? czy to zależy od urzędu czy tak jest wszędzie?
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
No wlasnie slyszalem o tym cos ze nie bede mogl sprzedac . ja nie mialem problemow z zarejestrowaniem ;] A Cebra bedzie u mnie i tak dlugo bo mam mlodszego brata w wieku 11 lat i juz nia jeździ a ja w zime planuje kupic cos wiekszego i mocniejszego
-
Mateusz1605 - Świeżak
próbowałem zarejestrowac na siebie i z miejsca powiedzieli mi, ze sie nie da a mialem wtedy 16 lat... sposob jest taki... rejestrujesz na ojca albo kogos z rodziny, a siebie wpisuejsz na wpołwłasciciela... (jak nie dopiszesz siebie na umowie kupna to kaza dac ci papier o darowiznie) no i masz znizki tej osoby, a i tobie cos tam leci...
- venango3
- Świeżak
czyli moral z tego taki ze w polskich urzedach jest balagan jak cholera,urzednicy nie znaja sie na swojej robocie.i mamy chore przepisy. politycy zamiast likwidowac karte motorowerowa niech sie wezma lepiej za takie chore przepisy
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
Z tego co ja widze to zalezy tylko od uzedniczki ,co ona sobie pomysli to tak jest
-
Mateusz1605 - Świeżak
tak masz racje bo urzedniczki sa w tym zielony i czy tak powinno byc?
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
zawsze sie zgadzaja a pozniej lamentuja jak synek skonczy pod kolami, bo nie zna przepisow i nie umie jezdzici jest wina wszystkich dookola i zlego swiata a nie ludzi ktorym sie wydaje ze potrafia jechac i wydaje sie ze znaja kilka znakow.
A i oczywiscie zdejma blokady synkowi, zeby sprzet nie mulil !
A i oczywiscie zdejma blokady synkowi, zeby sprzet nie mulil !
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Po pierwsze nikt nie zarejestruje pojazdu dzieciakowi na jego zyczenie , musi isc z opiekunem, matka albo ojcem wiec gdybac sobie mozecie bo tez was bym wysmial nawet jakbyscie przyszli z podpisem . Osoba ta musi byc razem z wami. Skuterem poruszac moga sie tylko osoby ktore posiadaja dowod osobisty jesli ukonczyly 18 lat, lub osoby posiadajaca karte motorowerowa jesli maja ukonczone lat 13. Jesli nie ma wykonanego jednego z tych warunkow osoba ta lamie prawo. Wiemy bardzo dobrze ,ze dzieciarni jezdzacej skuterami jest teraz od groma tylko problem w tym ,ze praktycznie zaden z nich nie posiada karty , co skrzetnie wykozystuja policjanci kierujac sprawy do kolegium w tym przypadku dla rodzicow i zdobywajac strasznie latwa premie za skutecznosc. Wiec sie tak nie cieszcie. Bo to nie rower ,ze mozna jezdzic bez zadnych papierkow.
- Jagar
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości