Zobacz wÄ…tek - Kupno skutera z angli
NAS Analytics TAG

Kupno skutera z angli

i inne małe pojemności
_________

Kupno skutera z angli

Postprzez Davids.. » 23/8/2007, 23:39

Witam jestem na drodze kupna uzywanego skutera w zwiazku z tym mam pytanie do was na co mam zwrucic szczegolna uwage przy zakupie czy jezlei skuter nie ma wznego przegladu oraz ubezpieczenia czy wobec tego nie bedzie problemu z jego zarejestrowaniem mi osobiscie wydaje sie ze nie bo przeciez jeszcze w polsce robimy przeglad a noi jeszcze jedno jakie sa mi potrzebne dokumenty od sprzedajacego do bezproblemowej rejestracji z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam.
Davids..
Świeżak

Postprzez gawron0 » 24/8/2007, 07:42

Szczególna uwaga nie na osiągi a na ogólny stan techniczny :) Wiadomo jak bedzie miał zadrapania a silnik będzie dobry to mozna go sobie dopracować po jakimś czasie, a jak odwrotnie to nie ma sensu kupić a póżniej pchać kase w niego. Chociaż szczerze mówiąc anglicy szanują motory widziałem wiele skuterów na aukcjach to na prawdę bardzo dobrze utrzymane.
Z papierami nie wiem jak jest w innych miejscach sprzedaży. Ja kupywałem motory na aukcjach to wyrabiam tam sobie kartę z nabitym moim imieniem i nazwiskiem oraz numerem klienta (karta wygłąda jak nasza polska bankomatowa). Jak wygrywam licytacje płaxce kase oni mi dają jakoś tam fakturke na motor a później wypełnia się druk kosztujący 25 funtów i za kilka dni przychodzą dokumenty już na Ciebie. Wracasz do kraju, robisz przegląd, tłumaczysz papiery, do skarbówki (na motory nie ma cła) i jazda do wydziału komunikacji ;)
Życzę powodzenia i stalowych nerwów :D
### SUZUKI GSXR K4 ###
Obrazek
gawron0
Świeżak

Postprzez Davids.. » 24/8/2007, 09:55

Aha dzieki to czyli podsumowujac ten dokument za ktory sie placi 25 skad mam go sobie skombinowac czy wystawia go sprzedawca do wypelnienia czy jak bo tego nierozumiem a jakas umowa kupna sprzedazy jest nam potrzebna ?
Davids..
Świeżak

Postprzez gawron0 » 24/8/2007, 22:07

Wiesz co ja się za bardzo nie orientuje gdzie się to wszystko załatwia bo robił mi to mój przyjaciel. Ja nie mam na to czasu.
### SUZUKI GSXR K4 ###
Obrazek
gawron0
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê