Paliwo :|
• Strona 1 z 1
wina paliwa na 80%
Jesli bedzie sie dusil na 98 to zmien stacje benzynowa ja tak mialem ze na 1 stacje moj skuter byl uczulony, poprostu mieli tam troche nizszej jakosci paliwo a skutery sa delikatne na paliwo. Na bank lej 98, zmieniaj jedynie stacje jesi bedzie nie dobrze
Jesli bedzie sie dusil na 98 to zmien stacje benzynowa ja tak mialem ze na 1 stacje moj skuter byl uczulony, poprostu mieli tam troche nizszej jakosci paliwo a skutery sa delikatne na paliwo. Na bank lej 98, zmieniaj jedynie stacje jesi bedzie nie dobrze
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
lej 95 tylko nie na jakich wiejskich stacjach tylko np. BP czy Orlen
Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
W Orlenie też paliwo chrzczone... Ja leje na Statoil i jest ok.
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
Manhatan napisał(a):Gratuluje... tymbardziej, że na 98 będzie miał jeszcze mniej mocy niż na 95.
A to niby dlaczego??

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
właśnie czemu jak sie naleje 98 to jest słabszy??
Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
Re: Paliwo :|
Cybart napisał(a):Mam pytanie jakie mam lac paliwo do Zipp Vapor 2006r... wlalem 95 i sie dusi :/
heh mam nadzieje że ten niewiadomo z którego końca chin skuter kupiłeś nie z własnej woli...

Ale na 80 % ilość wody w paliwie. Postaraj sie to zbadać. Wlej paliwo z tej stacji do dzbanka i postaw w miejscu zeby nie drgało zobacz za 2 dni czy paliwo wyjdzie na wierzch będzie sie generalnie rózniło kolorem woda opadnie...
A pozostałe 20% to jakość niezwykle trwałych i bezawaryjnych produktów marki zipp hahahahxD
PS: A z tego co mi wiadomo paliwo w polsce ma chyba zamiast 95 85 oktanów i zamiast 98 88 i nawet ośmiele sie to potwierdzić!
Kolega kupił motor z niemiec z pełnym bakiem i moto na 3 biegu wskakiwało na koło bez problemu a potem jak zalał 98 z polski to motor już niedał rady wogule nia latał tak jak na tamtym i dało sie to odczuć bo sam jeździłem z nim

Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
95 mocniejsza od 98 Oo Taa najlepiej wlej olej opałowy
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
NAPEWNO 98 , ale pamietaj, jesli bedzie ci znowu podejrzanie pracował silnik zmień stacje!
-
Mi5i3K - Świeżak
Nie jest leprze paliwo 100 oktanów od np 95 Znawcy się leje paliwo takie jakie zaleca producent w książce serisowej i niema róznicy pomiedzy paliwem 95 a 98 przy tak małej pojemności leje sie takie paliwo jakie się nadąża spalić w komorze nie za szybko i nie za wolno... ma być optymalne wiec jesli zalejesz 95 i 98 to będzie to samo chyba ze producent inaczej twierrdzi...
A więc nie wkurwiaj ludzi tylko zalej paliwo a nie wode...
A więc nie wkurwiaj ludzi tylko zalej paliwo a nie wode...
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
Gówno prawda, bo ilość oktanów wcale nie świadczy o wzroście mocy w pojeździe silnikowym. Wzrost liczby oktanów powoduje lepsze, bardziej równomierne i wolniejsze spalanie się paliwa w cylindrze, zapewnia cichszą pracę silnika, oraz pewność, że w naszym cylindrze nie nastąpi zjawisko spalania stukowego, czyli poprostu mieszanka paliwowo-powietrzna nie ulegnie zapaleniu, zanim tłok nie znajdzie się w szczytowym położeniu, a co za tym idzie skrócenie żywotności silnika. Nie pamiętam już gdzie dokładnie był test 3 rodzajów benzyny. 95, 98 i niby 99 V-power, która uważana jest za 99 oktanową a to również jest bzdurą. Na 95 oktanowej skala mocy na hamowni zdecydowanie przewyższała skalę mocy na paliwie 98 oktanowym. Była to dosyć duża różnica. Najlepiej wypadła w teście V-power.
Stosowanie paliwa wysokooktanowego, czyli w tym przypadku bezołowiowej 98, ma sens w silnika wysilonych, w których występuje duży stopień sprężania. Pozatym jeśli komuś się wydaje, że jeżeli zatankuje 98 i zrobi na niej więcej km, niż na zwykłej 95 to również jest w błędzie.
Stosowanie paliwa wysokooktanowego, czyli w tym przypadku bezołowiowej 98, ma sens w silnika wysilonych, w których występuje duży stopień sprężania. Pozatym jeśli komuś się wydaje, że jeżeli zatankuje 98 i zrobi na niej więcej km, niż na zwykłej 95 to również jest w błędzie.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości