Problem z odpaleniem za 2 razem :( [co zrobić]?
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem za 2 razem :( [co zrobić]?
Problem polega na tym że po dłuższym czasie stania motor odpali oczywiście starterem za 1 razem ale gdy go zgasze i chce odpalić ponownie to starter tak jak by sie ślizgał tak to słychać i poprostu motor niechce odpalić a na zapych niebede próbował.Jest to Derbi GPR która ma przejechane 7400 km i olej niebył jeszcze w niej wymieniany i zastanawiam się czy to nie jest przyczyną ale gdziesz czytałem że wymienia się po 8000 km, jest jeswzcze z lewej strony pokrętło który podczas braku palia moge przekręcić na RES czyli rezerwa a normalnie jest na ON chociaż jest równiez OF ale jeżdżąc dotychczas zawsze było na ON więc chyba od tego niezależy choć na 100% niejestem pewien dlatego wszystko opisuje ze szczegółami. czekam na wasze odpowiedzi i z góry dziękuje
- bond
- Świeżak
-
zephyr - Świeżak
mam ten sam problem
Mam ten sam problem niewiem dlaczego niechce odpalic z rozrusznika , ale z popychu odpala odrazu Jeszcze dzis jak smigałem było wszystko ok. Stałem na stacji odpalam z rozrusznika bo chciałem przestawic motor, a pozniej jak odjezdzalismy z ekipa
to dupa niechciał odpalic
. Prosze pomozcie niewiem o co chodzi .

- lagun
- Świeżak
ale kreci rozrusznikiem czy nie ? , to ,że coś ślizga na zimnym silniku to mogą być tarcze sprzęgłowe , sprubowałbym popuścić linke sprzęgła
Jeszcze tu kiedyś wróce i zobaczymy kto jest górom.
- Prof.Piotr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości