Cross 200cc
• Strona 1 z 1
Cross 200cc
Cześć !
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam dosyć nietypowy problem
. Otóż niedawno zakupiłem motocykl marki Suzuko w którym został założony cylinder 200cc . Od poprzedniego właściciela sie dowiedziałem że oryginalnie był 150 cc . Pomimo że silnik działa to nie czuje jakby to była 150/200 a tylko 50. Jeżdżę wraz z kuzynem po "polach" ja na swoim Suzuko , on na swoim Kxd 125 612 pro . Jego cross jest żywszy i szybciej sie zbiera ale to może dlatego że z niewiadomych przyczyn gdy gwałtownie przekręcam manetkę on sie dusi , po dodaniu gazu 0 reakcji ,strzela z tłumika/gaźnika . Czy możliwe że cylinder 200cc osłabił tego crossa ? Właśnie niedawno go rozebrałem by pomalować rame, ułożyć elektryke na swoje miejsce ,tylko nie wiem czy zaglądać do silnika dodam że zawory nie są za ciasno ustawione . Jestem dopiero początkujący zwłaszcza w 4-suwach . Byłbym bardzo wdzięczny jeśli pomoglibyście zlikwidować te problemy . Za wszystkie odpowiedzi szczerze Dziękuje ! Pozdrawiam ! 
PrzenoszÄ™ wÄ…tek do offroadu /Glenroy

Jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam dosyć nietypowy problem

PrzenoszÄ™ wÄ…tek do offroadu /Glenroy
- Heidem
- Świeżak
Re: Cross 200cc
to chinczyk wiec wszystkiego sie mozna spodziewać.
zawory na pewno warto wyreguklowac - nie za ciasno to tez nie wiadomo czy nie za luźno - a rozjechane luzy zaworowe mogą powodowac utrate mocy. mozna sie pobawic regulacja gaźnika poprawna - jak to nic nie da to juz nic innego nie pomoze
zawory na pewno warto wyreguklowac - nie za ciasno to tez nie wiadomo czy nie za luźno - a rozjechane luzy zaworowe mogą powodowac utrate mocy. mozna sie pobawic regulacja gaźnika poprawna - jak to nic nie da to juz nic innego nie pomoze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Cross 200cc
Okej dzięki za odpowiedź
tylko mnie dziwi że właściciel przed zmianą zaworów nie miał takich problemów
a jak wymienił i odpalił to już tak chodził
chyba że jakieś lewe 

- Heidem
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości